Avto

(video) Kako smo s telefonom parkirali mercedes-benz razreda E

BMW ima pameten ključ, Mercedes-Benz pa aplikacijo, ki trenutno deluje le na iphonih. Kako deluje v našem videu iz predstavitve v Lizboni

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

21.03.2016 14:33
Čas branja: 1 min
(video) Kako smo s telefonom parkirali mercedes-benz razreda E
Mercedes-Benzov sistem remore parking pilot je v praksi kar zamuden, za parkiranje smo potrebovali minuto in pol, a vseeno učinkovit če zaradi pomanjkanja prostora nimate druge možnosti. Za prikaz je poskrbel Edis Corič, ki je pri Daimlerju zadolžen za protivlomno zaščito.

Ozka parkirna mesta in vse večji avtomobili. Morda se s to težavo pri nas ne soočamo tako pogosto, na zahodu pa je vsekakor vse bolj pogosta. Ena od rešitev je parkiranje na daljavo, s ključem ali mobilnim telefonom, kar je v novem razredu E uporabil Mercedes-Benz. Kako deluje aplikacija sistema remote parking pilot naložena na mobilni telefon, v tem trenutku le iphone, v kratkem tudi na sistemih android, smo se v živo lahko prepričali na predstavitvi razreda E v Lizboni.

Naročite se na brezplačno pismo urednika. Vsak petek dopoldne vam bomo novice iz avtomobilske panoge preteklega tedna poslali v vaš e-poštni nabiralnik.

Na kratko: zagnali smo aplikacijo, ki je sprva sprožila zagon motorja. Nato izbrali vzvratno vožnjo iz garaže ali vzvratno vožnjo iz parkirnega prostora ter avto usmerili v katero smer naj obrne volan in tako avto pripravi za nadaljno vožnjo z voznikom za volanom. Možnost je tudi parkiranje v stransko parkirno mesto.

Video - parkiranje s sistemom remote parking pilot

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

V praksi je sistem kar zamuden, za parkiranje smo potrebovali minuto in pol, a učinkovit če zaradi pomanjkanja prostora nimate druge možnosti. Ko motor steče in je smer izbrana, smo s krožnimi gibi po zaslonu mobilnega telefona poskrbeli za nemoteno gibanje avtomobila v izbrani smeri. Senzorji in kamere so poskrbeli, da se je razred E ustavil pred ovirami in nas v primeru, ko smo avto zapeljali iz parkirišča na cesto, opozoril pred avtomobili, ki so se nam približevali (sistem cross traffic alert).

Po zaključenem postopku smo se vsedli v avto in nadaljevali z vožnjo, tudi to v veliki meri samodejno. Več o njej in še o vsem drugem, kar zmore novi mercedes-benz razreda E, pa prihodnji petek v reviji Manager.

Foto in video: Miloš Milač

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi
Avto
AvtoMiloš Milač Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi

Električni teden so zaznamovali novi nissan leaf, celostno zelo dober avto za katerega verjamem, da bo prinesel nov premik na trg električnih avtomobilov. Ponovno sem primerjal dizelski in hibridni BMW, tokrat petici z oznako 520d in 530e, izid je zanimiv. Preverili smo še evropsko prodajo avtov, avtomobilski salon v Detroitu in se poglobili v dva SUV ter dva prava terenca. Res je, niso še izumrli!

FINANCE
Avto
Novi mercedes-benz A, pametni telefon na kolesih
Avto
AvtoMiloš Milač Novi mercedes-benz A, pametni telefon na kolesih 5

Večji, bolj športen, oblikovno razmeroma skromno spremenjen, zato pa tehnično precej bolj napreden

FINANCE
Avto
Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija
Avto
AvtoMiloš Milač Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija

Najdražji in najcenejši avtomobili v Sloveniji, zadnje druži pogon 4x4. Kakšen bo letos avtomobilski posel v Evropi, kako bo nanj vplival brexit. V pismu še o novem konceptnem Infinitiju, rekordih Volkswagna in o minijih z velikim bremenom mase in centimetrov, pa tudi s prepričljivo tehniko - preizkusili smo hibrida in dirkaškega JCW.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
Moje finance
Razno
(video 1) Kako najhitreje in najceneje do službe 
Moje finance
RaznoAleš Novak (video 1) Kako najhitreje in najceneje do službe 

Gneča na poti do službe. In to vsak dan. To je moja najhujša mora. Zato sem preveril, kako najhitreje in seveda tudi najceneje v jutranji konici od doma do pisarne, kar je približno pet kilometrov. 

FINANCE
IKT
Kaj manjka do revolucije blokovnih verig?