Avto

Novi Mercedes-Benz razreda E nastaja tudi s pomočjo avatarjev

Mercedes-Benz je v tem tednu zagnal proizvodnjo nove menedžerske limuzine razreda E, ki je bila premierno predstavljena v začetku januarja v Detroitu. Na slovenski trg pa bo novi E zapeljal aprila, cene od 47.720 evrov.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

27.02.2016 09:53
Čas branja: 1 min
Novi Mercedes-Benz razreda E nastaja tudi s pomočjo avatarjev
V tem tednu je v Daimlerjevi tovarni v nemškem Sindelfingnu iz tekočih trakov zapeljal prvi mercedes-benzu razreda E desete generacije. menedžerska limuzina je izjemnega pomena za to znamko, saj prinaša vrsto tehničnih in varnostnih inovacij, v 63 letni zgodovini pa velja tudi za najbolje prodajan model te znamke.

V Daimlerjevi tovarni v nemškem Sindelfingnu so v tem tednu odprli novo poglavje v izdelavi avtomobilov. Iz tekočih trakov je zapeljal novi mercedes-benz E zadnje generacije, tovarna pa je razkrila tudi nekaj zanimivosti iz proizvodnega procesa.

Naročite se na brezplačno pismo urednika. Vsak petek dopoldne vam bomo novice iz avtomobilske panoge preteklega tedna poslali v vaš e-poštni nabiralnik.

Unikaten je vsekakor del, ki zajema virtualno montažo sestavnih delov. V posebni sobi opremljeni s kamerami, bolj izkušeni zaposleni virtualne sestavne dele nameščajo v prav tako virtualno vozilo. Proces, v katerem vozilo sestavlja avatar, omogoča optimizacijo proizvodnega procesa še preden se ta sploh prične.

Zgolj v montaži je Mercedes-Benz na takšen način optimiziral kar štiri tisoč procesov, virtualna optimizacija pa poteka tudi za druge dele proizvodnje. Edinstven način organizacije proizvodnje odpira nov list in omogoča prihranke ter še boljšo kakovost.

2017-Mercedes-E-Class-19.1451946602.jpg.s.960px.jpg
Novi razred E je še večji od predhodnika, čeprav tega na prvi pogled zaradi skladnih potez ne razkriva. Karoserija z rekordno nizkim količnikom zračnega upora 0,23 v dolžino meri 4,93 metra (+ 4,3 centimetre), medosje pa 2,94 metra (+ 6,5 centimetre). Kupci si bodo pri novi limuzini lahko izbrali klasično nastavljivo ali zračno podvozje z več nivoji nastavitev in že serijskim 1,5 centimetrskim znižanjem pri opremi avantgarde.

Mercedes-Benz razreda E desete generacije ob tem nadaljuje uspešno zgodbo v razredu limuzin višjega srednjega razreda, ki velja za najbolj prodajan model v zgodovini te znamke. Od leta 1953 je namreč prepričal kar 13 milijonov kupcev, v zadnjem desetletju pa je bila povprečna prodaja razreda E med 200 in 300 tisoč vozil letno.

Več o novem mercedes-benzu razreda E.

Novi E bo na slovenski trg zapeljal aprila, osnovni model E 200 avtomatic z dvolitrskim turbo bencinarjem s 135 kilovati in devetstopenjskim samodejnim menjalnikom 9G-tronic bo stal 47.720 evrov, dizelski E 220d automatic s 143 kilovati bo za slaba dva tisočaka dražji (49.590 evrov), z dodatnim slovenskim davkom na motorna vozila obremenjeni trilitrski šestvaljni turbodizel E 350d s 190 kilovati pa 63.850 evrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Namesto da bi vzel lizing za avtomobil, sem raje vložil v zeleno obveznico

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Avto
Novi mercedes-benz A, pametni telefon na kolesih
Avto
AvtoMiloš Milač Novi mercedes-benz A, pametni telefon na kolesih 5

Večji, bolj športen, oblikovno razmeroma skromno spremenjen, zato pa tehnično precej bolj napreden

FINANCE
Avto
Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi
Avto
AvtoMiloš Milač Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi

Električni teden so zaznamovali novi nissan leaf, celostno zelo dober avto za katerega verjamem, da bo prinesel nov premik na trg električnih avtomobilov. Ponovno sem primerjal dizelski in hibridni BMW, tokrat petici z oznako 520d in 530e, izid je zanimiv. Preverili smo še evropsko prodajo avtov, avtomobilski salon v Detroitu in se poglobili v dva SUV ter dva prava terenca. Res je, niso še izumrli!

FINANCE
Avto
Še en volkswagen, ki bo povzročil vihar na slovenskem trgu
Avto
AvtoMiloš Milač Še en volkswagen, ki bo povzročil vihar na slovenskem trgu 40

Ne tako majhen, precej drag, a vsebinsko zelo bogat in očitno zelo trendovski volkswagen T-roc se je postavil nad tekmece. Že letos želi na sam prodajni vrh, prepričal naj bi 1.800 Slovencev.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija
Avto
AvtoMiloš Milač Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija

Najdražji in najcenejši avtomobili v Sloveniji, zadnje druži pogon 4x4. Kakšen bo letos avtomobilski posel v Evropi, kako bo nanj vplival brexit. V pismu še o novem konceptnem Infinitiju, rekordih Volkswagna in o minijih z velikim bremenom mase in centimetrov, pa tudi s prepričljivo tehniko - preizkusili smo hibrida in dirkaškega JCW.

FINANCE
Avto
Tesla v Evropi porazila Nemce, ki se poslužujejo tudi nenavadnih praks
Avto
AvtoUroš Božin Tesla v Evropi porazila Nemce, ki se poslužujejo tudi nenavadnih praks 52

Alarm za tradicionalne proizvajalce avtomobilov. Tesla postaja resen konkurent nemškim premijskim proizvajalcem, ki napovedujejo električni odgovor, a ta je še leto ali dve stran.

FINANCE
Avto
Direktorji, dobrodošli v digitalni dobi audija A8
Avto
AvtoMiloš Milač Direktorji, dobrodošli v digitalni dobi audija A8 3

Audijev zastavonoša v zadnji generaciji ustvarja tehnične smernice, uvaja 48-voltno električno omrežje, skoraj popolno digitalizacijo kabine in ohranja dinamiko, ki so jo kupci cenili pri prejšnjih modelih.

FINANCE
Avto
Kako Desusova ministra tik pred volitvami za naslednika izbirata limuzini
Avto
AvtoAna Turk Kako Desusova ministra tik pred volitvami za naslednika izbirata limuzini 2

Večina ministrstev tik pred volitvami kupuje 179 vozil, povečini za uslužbence, a med njimi sta tudi dve limuzini za prihodnja ministra