Avto

Nasvet za 44 tisoč Slovencev: vse, kar morate vedeti o skorajšnjem vpoklicu volkswagnov, audijev, škod in seatov

Bodo zmogljivosti vašega volkswagna, audija, seata ali škode po zamenjavi programske opreme ostale enake, kako bo potekal vpoklic, koliko časa bo trajal, boste z njim imeli stroške, odgovarja generalni direktor Porscheja Slovenija Danilo Ferjančič. V tedenskem pismu urednika še o novem velikem volvu V90 in 64-letni zgodovini škatlastih švedov, novem renaultu scenicu, maseratijevem športnem terencu, zimski izkušnji za volani volvov in BMW s štirikolesnim pogonom ...

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

26.02.2016 09:30
Čas branja: 2 min

Prihodnji torek se začne največji vpoklic avtomobilov v zgodovini Slovenije. Distributer znamk Skupine Volkswagen Porsche Slovenija bo 44 tisoč lastnikov VW, audijev, škod in seatov, kupljenih v slovenski mreži ali uvoženih iz drugih držav EU, obveščal vse leto, popravila bodo trajala do ene ure, za zaupanje v znamko pa se vam bo vaš serviser zahvalil z majhno pozornostjo. Generalni direktor Porscheja Slovenija Danilo Ferjančič v našem intervjuju pojasnjuje postopek popravila in odganja strah pred morebitnimi negativnimi učinki menjave programske opreme, obljublja, da vaš volkswagen, audi, škoda ali seat po posegu ne bo slabše vlekel.

Minuli teden je zaznamovala tudi znamka Volvo, ki se prebuja iz dolgega sna, globalno z novimi modeli in lokalno z novim distributerjem v Sloveniji. Švedska znamka je po 18 letih odsotnosti razkrila velik karavan V90, ki ima veliko skupnega z S90 in XC90. Preverili smo zgodovino škatlastih volvov vse od leta 1953.

Matej je s švedskimi orjaki s štirikolesnim pogonom zaplesal na snegu in tako podrobno spoznal, kako se znajdejo v zimskih razmerah. Podobno, le malo manj intenzivno izkušnjo je doživel tudi za volanom BMW xDrive v Kranjski Gori.

Preizkusili smo novi audi A4 avant in ugotovili, da poslovni nemec pod neizrazito obliko skriva precej več novega, kot se zdi na prvi pogled.

Nastop novega renaulta espaca je precej bolj bahav, vsebina inovativnega enoprostorca, ki po 32 letih znova odpira nov razred, pa prav tako ni skromna.

Avtomobilske novosti te dni kar dežujejo, oznanjajo pa skorajšnje odprtje najpomembnejšega avtosalona v prvi polovici leta, ženevskega. Poleg volva V90 so ta teden končne obline razkrili še prvi maseratijev SUV levante, renault megane v karavanski različici grandtour in povsem novi renault scenic, ki bo s seksi oblinami preganjal oblake nad enoprostorci.

Volkswagen up! je dobil nove obline in litrski turbomotor, BMW 740e

iPerformance pa je prvi priključni hibrid te serije s sanjskimi številkami - 326 konjev iz dvolitrskega turba in elektromotorja, 40-kilometrski doseg na elektriko, poraba 2,1 do 2,3 litra ...

Aston Martin agenta 007 je našel kupca za 3,1 milijona evrov, novi športni terenec te znamke ne bo nastajal v Makedoniji, ampak v Južnem Walesu, so odločili v vodstvu Aston Martina. Država na jugu Balkana pa si je s kandidaturo vseeno zagotovila dobro promocijo.

Uspešni šef Daimlerja Dieter Zetsche bo na čelu te družbe ostal do leta 2020, za uspešno delo je lani prejel 9,7 milijona evrov plače in dodatkov. Albina Kenda pa je ugotovila, da slovenski BDP poganjajo tudi nakupi tovornjakov.

Še nekaj dni do avtosalona v Ženevi

Zgoraj naštete novosti pa so le uvod v avtomobilsko predstavo ob Ženevskem jezeru, ki se začne v torek prihodnji teden. Tudi tokrat bomo s salona na portalu [avto.finance.si] poročali v živo. Prenašali bomo zgodbe, ki jih pišejo ženevske novosti, vodilni možje in dame, ki vodijo avtomobilsko panogo, hostese, ki krasijo zloščeno pločevino ... - spremljajte nas.

To pa je le del svežih vsebin portala avto.finance.si, vabljeni k raziskovanju.

Ste zamudili moje prejšnje pismo?

Če še niste prijavljeni na moje pismo - prijavite se in naslednjega boste prejeli prihodnji petek v e-poštni nabiralnik. Zagotovite si pregled avtopanoge na enem mestu, delite ga s prijatelji, sodelavci ... Prijavite se tu!

Uspešen delovni teden vam želim!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi
Avto
AvtoMiloš Milač Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi

Električni teden so zaznamovali novi nissan leaf, celostno zelo dober avto za katerega verjamem, da bo prinesel nov premik na trg električnih avtomobilov. Ponovno sem primerjal dizelski in hibridni BMW, tokrat petici z oznako 520d in 530e, izid je zanimiv. Preverili smo še evropsko prodajo avtov, avtomobilski salon v Detroitu in se poglobili v dva SUV ter dva prava terenca. Res je, niso še izumrli!

FINANCE
Avto
Elektrika: izziv za slovenske dobavitelje, avtoindustrijo in tudi Akrapoviča
Avto
AvtoMiloš Milač Elektrika: izziv za slovenske dobavitelje, avtoindustrijo in tudi Akrapoviča

Ponovno smo se zatopili v priljubljeno temo - elektromobilnost! Tokrat s slovenskimi dobavitelji, nekaj vodilnimi iz tujih podjetij in Akrapovičem, ki stavi na bencinsko romantiko. Kako je pripravljen na novo dobo? Pred vrati je avtosalon v Ženevi, zato proizvajalci že razkrivajo novosti...

FINANCE
Avto
Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija
Avto
AvtoMiloš Milač Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija

Najdražji in najcenejši avtomobili v Sloveniji, zadnje druži pogon 4x4. Kakšen bo letos avtomobilski posel v Evropi, kako bo nanj vplival brexit. V pismu še o novem konceptnem Infinitiju, rekordih Volkswagna in o minijih z velikim bremenom mase in centimetrov, pa tudi s prepričljivo tehniko - preizkusili smo hibrida in dirkaškega JCW.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Čas je za najboljše!
Avto
AvtoMiloš Milač Čas je za najboljše!

Teden tekmovalcev in zmagovalcev – objavljamo podroben PRIMA – primerjalni test kar 13 (!) avtomobilov B-razreda, v katerega je ekipa osmih medijev vložila veliko časa in truda. Vrstni red vas bo morda presenetil, vsaj nas je. Potem so tu finalisti PAL – 20 avtomobilov v štirih kategorijah, z opisi, cenami, podrobnostmi, čaka na vas, dragi bralci, da nam pomagate izbrati najboljše. To pa še ni vse, razburljiv teden je prinesel razkritje novega forda focusa, spremljali smo ga v Londonu, kopico novic iz Volkswagna in še marsikaj.

FINANCE
Avto
Praznik bencina, elektrike in (tudi) dizla
Avto
AvtoMiloš Milač Praznik bencina, elektrike in (tudi) dizla 1

Avtomobilska Ženeva nam je ponovno odkrila tančico bližnje avtomobilske prihodnosti, ta je zanimiva, resda predvidljiva, a vseeno viharna

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)