Avto

Oplova superuspešna mokka vozi drugi krog

Oblikovna in rahla tehnična prenova, multimedijski vmesnik iz astre ter nov 1,4 litrski turbo označujejo osveženo mokko z dodatkom X

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

04.02.2016 13:00
Dopolnjeno: 04.02.2016 13:10
Čas branja: 1 min

Leta 2012 je zapeljala na nov teren, brez tradicije in z nekaj tveganja takrat še majhnega razreda športnih terencev B segmenta. V slabih štirih letih je le v Evropi prepričala pol milijona kupcev, sedaj pa vozi drugi krog, rahlo spremenjena, z novim imenom mokka X in nekaj več prefinjenosti.

Opel mokka je prevzela tudi slovenske kupce, konec leta 2012 ko je prišla na trg je ustvarila dolge čakalne vrste, nato pa je vsako leto močno rasla v prodaji. V zadnjih dveh mesecih leta 2012 je slovenske tablice dobilo 54 mokk, leta 2013 259, predlani 454 in lani že 671.

Opel-Mokka-X-2017-1600x1200-wallpaper-0a.1454587055.jpg.e.960px.jpg

Spremembe niso velike, veliko tehničnih pa je dobila že v preteklih letih. Prednji del mokke X ima zglajene poteze, masko in grafiko LED žarometov z izrazitim dvojnim krilatim motivom dnevnih luči. Podobne spremembe so doletele zadek, boki pa so ostali nedotaknjeni. Mokka X ima tudi sveži karoserijski barvi oranžno »safran« in rdečo »lava«.

2016-02-04-Mokka-X-4.1454587097.jpeg.s.960px.jpg

V kabini bo kupce mokke X pozdravila nova, enostavneje oblikovana armaturna plošča povzeta po astri s sedem ali osempalčnim zaslonom na dotik z multimedijskim vmesnikom zadnje generacije povezljivim z operacijskima sistemoma iOS in android in posledično manj gumbi.

Novost so še sistem OnStar, ki omogoča stalno dosegljivost klicnega centra, prilagodljivi LED žarometi iz doplačilnega seznama, ki se samodejno prilagajajo voznim situacijam in zagotavljajo najboljšo možno osvetlitev, izboljšan sistem Opel Eye s prepoznavo prometnih znakov, opozorilnik pri nenamerni menjavi voznih pasov, šeststopenjska avtomatika povezana s štirikolesnim pogonom in 1,4 litrski turbo motor iz astre s 110 kilovati moči in porabo 6,6 litra na sto kilometrov, že znani 1,6 litrski turbodizel in pameten ključ, ki omogoča odklepanje avtomobila le z dotikom kljuke. Matrične žaromete iz astre pa Oplovo sporočilo ne omenja.

Opel-Mokka-X-2017-1600x1200-wallpaper-03.1454587148.jpg.s.960px.jpg

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Opel je že danes rešil izzive, ki bodo jeseni pestili avtotrgovce in kupce drugih znamk
Avto
AvtoMiloš Milač Opel je že danes rešil izzive, ki bodo jeseni pestili avtotrgovce in kupce drugih znamk 1

Opel nam je na dogodku v Mainzu predstavil svoj pogled na rešitve pred prihajajočimi izzivi okoljskih predpisov in meritev. Na dogodku smo preizkusili tudi nekaj novih različic motorjev in menjalnikov.

FINANCE
Avto
Kakšen je SUV starih časov in zadnji Oplovih genov
Avto
AvtoMiloš Milač Kakšen je SUV starih časov in zadnji Oplovih genov

Mokka X torej sodi v zgornji del Oplove ponudbe B SUV, poleg tega je zadnji SUV Oplove zasnove s karoserijo, motorji in drugimi deli vred. Različica 1.4 turbo innovation s samodejnim menjalnikom tekmece išče razred višje.

FINANCE
Avto
Tudi mala corsa obuja oznako GSI
Avto
AvtoMiloš Milač Tudi mala corsa obuja oznako GSI

Oznaka, ki je proslavila športne ople in se v spomin vtisnila še precej bolj oznaka OPC na zadkih najbolj divjih oplov

FINANCE
Avto
Berlingu sledi še Oplov combo
Avto
AvtoMiloš Milač Berlingu sledi še Oplov combo 1

Oplov combo z osnovo in tehniko berlinga in partnerja, a lastnim oblikovnim slogom

FINANCE
Avto
Živahen križanec, ki preseneti z uporabnostjo
Avto
AvtoMatej Kačič Živahen križanec, ki preseneti z uporabnostjo

Opel crossland X je v pokoj poslal merivo, sam pa na 4,21 metra dolžine zgledno združuje lastnosti enoprostorca in manjšega terenca, ki se kljub nekoliko robustnemu videzu še najbolje znajde v mestnem okolju.

FINANCE
Avto
''Človeški'' Opel kaže na prihodnost znamke
Avto
AvtoMiloš Milač ''Človeški'' Opel kaže na prihodnost znamke

Nova usmeritev Opla je postati najbolj učinkovita znamka v Skupini Peugeot Citroën, je pred kratkim napovedal izvršni direktor družbe Michael Lohscheller. To vključuje tudi brušenje oblikovalskega jezika, ki bo konec leta dosegel novo raven s konceptom, ki ga Opel razkriva danes.

FINANCE
Prevozi
Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja
PRO
Prevozi
Prevozi
PrevoziRedakcija Prevozi Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja (PRO)

Transport poganjajo stroji, tovornjaki, dostavniki in drugi. V drugačnih konfiguracijah živijo življenje delavcev, denimo na poplavnih območjih Črne na Koroškem, ki smo jo obiskali sredi februarja.