Avto

TOP 10 najcenejših avtov 4x4

Avtomobili za tiste, ki potrebujejo štirikolesni pogon, ne le videz terenca

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

04.02.2016 00:00
Čas branja: 2 min

Kakšen je avto družine, ki se vsak dan v vrtec, šolo in službo vozi s Krvavca, Možjance, morda Pokljuke, pa zanj ne želi zapraviti premoženja.

V prihajajočih dneh bo Slovenijo menda res zajel sneg, kar bo seveda povzročilo dodatne preglavice na cestah tudi tistim, ki se celo leto sončijo v modnih športnih terencih. Če bodo glavne ceste sproti očiščene, pa to najbrž ne bo veljalo za različne stranske poti do vasi na višjih legah, od koder se številne slovenske družine vsak dan vozijo v vrtec, šolo in službo.

Takih zgodb ni malo, pa ne mislimo le na družine s Krvavca, Jezerskega, Pokljuke ali Možjance. V Sloveniji je veliko poleti idiličnih naselbin, ki se pozimi prav zaradi neprevoznosti cest in nedostopnosti krajev, kamor peljejo, spremenijo v moro.

id-avto1

Delovni stroji za srednje izurjene očete in mame

Za volanom avtomobilov na teh poteh so le redko vozniški mojstri, ponavadi so to srednje izurjeni vozniki in voznice, mame in očetje, ki morajo vsak dan znova varno in v tesno odmerjenem času prevoziti pot od točke A do B. Zanje je avto s štirikolesnim pogonom nujno zlo, dodaten strošek pri nakupu in točenju goriva. Ti vozniki se požvižgajo na modnost športnih terencev, velika in lepa kolesa in močan motor pod pokrovom, če se prednji pnevmatiki pri nekaj centimetrih snega zavrtita v prazno ali pa vrtenje prepreči elektronika. Potrebujejo dostopen in uporaben avto s štirikolesnim pogonom in nekoliko dvignjeno karoserijo, da lažje splezajo čez ovire, ki se v slabem vremenu pojavijo na cesti, ali gazijo sneg pred seboj.

Nujnost tudi za gozdarje, elektropodjetja in potnike

V takšni vlogi se pogosto znajdejo tudi terenski delavci elektropodjetij, telekomov in drugih operaterjev, potniki, ki dostavljajo različne izdelke ali opravljajo storitve na prej opisanih legah, ter še številni drugi. Tudi kmetje, gozdarji, gorski reševalci, torej vsi tisti, ki vozijo terence zaradi potrebe, in ne le želje po visokem sedenju in sledenju trendom.

Kateri so najcenejši, kaj ponujajo

Zanje smo tudi letos naredili pregled najcenejših novih avtov s štirikolesnim pogonom in tudi tokrat smo se zanesli na ponudbo, ki je ta hip na voljo pri slovenskih trgovcih, pri tem pa smo upoštevali cene s popusti in zapisali še serijsko opremo in nekaj tehničnih lastnosti avtomobilov.

id-avto2

Najcenejša je panda, z dizlom stane le 11 tisočakov

Letošnja lestvica se ni kaj prida spremenila, še vedno so v njej stara imena fiat panda, dacia duster, cel kup suzukijev, subaru, opel mokka, ssangyong korando in avtomobilski eksot preteklosti - lada niva. Spremenil pa se je vrstni red, na vrh je splezala Fiatova panda, ki je letos za 1.500 evrov cenejša kot lani, in to celo z dizelskim motorjem. Za manj kot 13 tisočakov si lahko omislite še omenjeno nivo ali dacio duster, nato pa pod 16.520 evri ni več izbire, razen bogateje opremljenih in bolje motoriziranih pand in dacij dusterjev.

Slovo poceni fiata in suzukija

Marsikateri kupec danes pogreša japonsko-italijanski dvojček suzuki SX4 in fiat sedici, ki sta štirikolesni pogon še lani ponujala za dobrih 14 tisoč evrov. Njuna naslednika pa sta ju izločila s trga in temelje tudi cenovno postavila višje.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
TOP 10 najcenejših avtov 4x4
Avto
AvtoMiloš Milač TOP 10 najcenejših avtov 4x4 1

Najcenejši avtomobili za težke, tudi zimske, razmere in ugodno ceno od dobrih 12 do 20 tisoč evrov

FINANCE
Avto
Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija
Avto
AvtoMiloš Milač Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija

Najdražji in najcenejši avtomobili v Sloveniji, zadnje druži pogon 4x4. Kakšen bo letos avtomobilski posel v Evropi, kako bo nanj vplival brexit. V pismu še o novem konceptnem Infinitiju, rekordih Volkswagna in o minijih z velikim bremenom mase in centimetrov, pa tudi s prepričljivo tehniko - preizkusili smo hibrida in dirkaškega JCW.

FINANCE
Avto
Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi
Avto
AvtoMiloš Milač Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi

Električni teden so zaznamovali novi nissan leaf, celostno zelo dober avto za katerega verjamem, da bo prinesel nov premik na trg električnih avtomobilov. Ponovno sem primerjal dizelski in hibridni BMW, tokrat petici z oznako 520d in 530e, izid je zanimiv. Preverili smo še evropsko prodajo avtov, avtomobilski salon v Detroitu in se poglobili v dva SUV ter dva prava terenca. Res je, niso še izumrli!

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Kakšen je SUV starih časov in zadnji Oplovih genov
Avto
AvtoMiloš Milač Kakšen je SUV starih časov in zadnji Oplovih genov

Mokka X torej sodi v zgornji del Oplove ponudbe B SUV, poleg tega je zadnji SUV Oplove zasnove s karoserijo, motorji in drugimi deli vred. Različica 1.4 turbo innovation s samodejnim menjalnikom tekmece išče razred višje.

FINANCE
Avto
Divje drsenje v službi varnosti in vozniških veščin
Avto
AvtoMiloš Milač Divje drsenje v službi varnosti in vozniških veščin

Drsenje po ledeni, delno zasneženi in različno oprijemljivi podlagi s štirikolesno gnanimi opli insigniami na prvi pogled deluje kot igrišče za velike otroke, ki sproščajo adrenalin in izživljajo vse tisto, kar je v prometu prepovedano.

FINANCE
Avto
(video) Z japoncem v objemu skandinavske zime
Avto
AvtoMatej Kačič (video) Z japoncem v objemu skandinavske zime

V objemu skandinavske zime smo preizkusili, kako se na zasneženi in ledeni podlagi znajde novi mitsubishi eclipse cross.