Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Toyota ostaja na prestolu, VW ji je kljub škandalu tesno za petami

Čas branja: 1 min
27.01.2016  13:13  Dopolnjeno: 27.01.2016 13:16
Tesen rezultat prve trojice: Toyota 10,15, Volkswagen 9,93 in General Motors 9,8 milijona prodanih avtomobilov v letu 2015
Toyota ostaja na prestolu, VW ji je kljub škandalu tesno za petami
Toyota je lani še naprej stavila na hibride, prodali so jih več kot milijon, po svetovnih cestah se jih vozi že osem milijonov.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Toyota dodaj
Volkswagen dodaj
General Motors dodaj

Znane so prve številke lanske prodaje avtomobilov, ki poročajo da je prodajni prestol, kljub 0,8 odstotnemu padcu prodaje, ohranila Toyota. Japonski proizvajalec je lani prodal 10,15 milijona vozili, tesno pa ji sledi Volkswagen s 9,93 milijona avtomobili in dvoodstotnim padcem. Na tretjem mestu se je, prav tako tesno, zasidral General Motors, ki je prepričal 9,8 milijona kupcev.

Lani je bil na svetu prodanih 88 milijonov avtomobilov, letos nas čaka enoodstotna rast.

Kako svetovni trendi vplivajo na slovensko avtoindustrijo.

Počasna rast je del strategije Toyote

Toyota je v zadnjih letih predvidela nekaj počasnejšo rast prodaje ali celo padec, zato majhen minus niti ni presenečenje. Vodilni v japonski družbi so kot del strategije napovedali izboljšanje kakovosti in posledično ugleda, ki je bil prizadet v masovnih vpoklicih v začetku desetletja, ob v zadnjih treh letih Toyota ni gradila novih tovarn, ampak je vlagala v obstoječe.

Lani v polletju je premoč za hip priznala Volkswagnu

Lani v prvem polletju se je proizvajalka ob tem že skoraj poslovila od svetovnega prestola, za nekaj deset tisoč avtomobilov jo je prehitel Volkswagen.

Volkswagen leto zaključil z dvoodstotnim padcem

Septembrski škandal nemškega tekmeca pa je zavrl njegovo prodajo v jesenskih mesecih, zato je Volkswagen leto zaključil z 9,93 milijona avtomobili in dvoodstotnim padcem prodaje. Kljub aferi je ostal zelo blizu prvemu mestu, brez nje pa bi ga najbrž osvojil, so prepričani analitiki.

GM na tretjem mestu, a edini z rastjo

Tudi tretjeuvrščeni General Motors ni daleč, z 9,8 milijoni prodanih avtomobilov za prvo Toyoto zaostaja le z tri odstotke, v primerjavi s predlanskim letom pa so Američani prodajo povečali za 21 tisoč vozil, kar pomeni da je GM edini med prvo trojico, ki raste.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Oktober negativen za prodajo Skupine Volkswagen 1

Oktobra je Skupina Volkswagen prodala 3,5 odstotka manj vozil vseh znamk, kot isti mesec lani.

AVTO
Posel
Posel Volkswagen pleza iz krize, dobička več, prihodkov manj 3

Porsche in Škoda sta z visoko rastjo dobička poskrbela za višji dobiček kot pred dizelsko krizo, za zaslužek najpomembnejša znamka VW...

AVTO
Posel
Posel Šef Volkswagna: ''Avtomobile bomo spremenili v telefone na kolesih'' 23

Prvi mož Volkswagna je v Frankfurtu napovedal velike spremembe na področju razvoja in uporabe avtomobila

AVTO
Posel
Posel Starostna meja nemških menedžerjev izginja 7

Prvi mož Skupine Volkswagen po pomladnem spopadu s prvim nadzornikom Ferdinandom Piechom ostaja trdno v sedlu, proizvajalca bo vodil do...

AVTO
Novice
Novice VW: goljufije že od leta 1999, kazen narasla na 18 milijard evrov 9

Stroški dizelskega škandala dosegli 18 milijard evrov

AVTO
Novice
Novice Volkswagnu še pet milijonov evrov kazni v Italiji 3

Italijanska protikartelna agencija je včeraj nemškemu Volkswagnu naložila plačilo pet milijonov evrov kazni zaradi zavajanja kupcev...

AVTO
Posel
Posel VW leto dni po aferi: za petino manj vreden, a prvič na prestolu 6

Na današnji dan pred letom dni, 18. septembra 2015, je kot strela iz jasnega odjeknila novica o Volkswagnovi goljufiji

AVTO
Novice
Novice Afera VW: krčenje in popravila brez negativnih učinkov 1

Volkswagen bo z mehkimi načini krčil število zaposlenih, popravila motorjev brez negativnih učinkov za sestavne dele, evropska komisija...