Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

VW: za plačilo odškodnine evropskim kupcem ni osnove

Čas branja: 1 min
20.01.2016  15:34  Dopolnjeno: 22.01.2016 13:18
Komisija želi z odškodnino v prihodnje preprečiti ponovitev podobnih škandalov, a Volkswagen je zavrnil poziv EK
VW: za plačilo odškodnine evropskim kupcem ni osnove

Obveščaj me o novih člankih:  

Nemški Volkswagen se je odzval na predlog Komisarke za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter MSP Elzbiete Bienkowske, da prizadetim kupcem vozil v aferi Dieselgate ponudi odškodnino. Proizvajelec je zavrnitev utemeljil s pojasnilom, da za odškodnino ni nobene osnove. Povračila v ZDA pa pojasnil z dejstvom, da se je moral z regulatorji dogovoriti o načinu popravila spornih motorjev, zato so morali kupci Volkswagnov na rešitev čakati dlje kot v Evropi.

Kaj smo zapisali o pozivu evropske komisarke Elzbiete Bienkowske:

Po poročanju Automotive News Europe, Komisarka za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter MSP Elzbieta Bienkowska poziva družbo Volkswagen, da se evropskim strankam, prizadetim v aferi z izpusti, oddolži na enak način kot ameriškim strankam. Komisarka je v pismu Volkswagnu izrazila željo, da ponovno razmisli o načinih, kako ponuditi odškodnino tudi evropskim strankam. Od izvršnega direktorja Volkswagna Matthiasa Müllerja je zahtevala natančne številke prizadetih vozil v članicah Evropske unije in tehnične podrobnosti popravljalnih ukrepov.

Volkswagen je v ZDA deset tisočim lastnikom vozil, ki so bila opremljena s programsko opremo, ki je v času testov izpuščala nižje izpuste, obljubil odškodnino. Finančne obveznosti družbe v ZDA so veliko višje, saj ima ameriška Agencija za varstvo okolja večjo moč izrekanja kazni.

Pri Evropski komisiji sporočajo, da delajo na evropskih predpisih, ki bi v prihodnje preprečili ponovitev podobnih škandalov. Komisija bi tako dobila pooblastila odpoklica vozil, ki bi bila v nasprotju z evropskimi standardi. Do sedaj so ta pooblastila imele države članice. Bienkowska podobno nadomestilo zahteva za evropske stranke. Volkswagen je Evropsko komisijo že večkrat prosil za več časa. V četrtek se bosta Müller in Bienkowska sestala v Bruslju.

Nemški koncern je lani priznal, da je do 11 milijonov vozil po celem svetu opremljenih s sporno programsko opremo. Približno 8,5 milijonov jih je bilo prodanih v Evropi. V mesecu januarju je družba začela s popravili omenjenih dizelskih vozil. Novembra je podjetje sporočilo, da evropskim strankam ne bo ponudilo odškodnine.

Preberite še kako bi Volkswagen čistil izpuste in koga bo zaposlil za pogajanja v ZDA.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 11

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Članki
Članki Pet prioritet EU: Da, Juncker napoveduje strožjo presojo kitajskih naložb 1

V današnjem govoru o stanju v Uniji je šef evropske komisije Jean-Claude Juncker predstavil vizijo prihodnosti EU, v njej pa - kot smo...

FINANCE
Članki
Članki Češki predsednik Zeman bi raje izgubil sredstva EU kot sprejel begunce 6

Iz višegrajskih članic so se burno odzvali na odločitev Sodišča EU, da zavrne njihovo tožbo proti evropskim begunskim kvotam; zdaj se...

FINANCE
Članki
Članki Kaj predlaga Juncker v svojem, šestem scenariju za prihodnost EU 3

Ta je utemeljen na treh vrednotah - svobodi, enakosti in vladavini prava, v njem pa je Juncker nanizal vrsto reformnih predlogov, med...