Avto

33 centimetrov za 750 evrov

Oplovi trgovci so v tem tednu pričeli s prodajo astre sports tourer, ki ponuja dodatnih 33 centimetrov karoserije, do 1.630 litrov prostora v zadku za 750 evrov doplačila

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

08.01.2016 13:03
Dopolnjeno: 08.01.2016 13:05
Čas branja: 1 min
33 centimetrov za 750 evrov
Astra s srečnim zadkom, ki prinaša dodatnih 33 centimetrov dolžine za 750 evrov višjo ceno kot kombilimuzina. V novi sportstourer gre med 500 in 1.630 litrov prtljage.

Le dober mesec po slovenskem štartu prodaje nove opel astre, se je pričela predprodaja njene 4,7 metra dolge sestre - karavanske različice sports tourer. Doplačilo zanjo je v primerjavi s tekmeci (ti za karavane zaračunajo med 800 in 1.200 evri) dokaj skromnih 750 evrov. Za osnovno astro 1.4 essentia boste tako s popusti odšteli 14.740 evrov.

Poročilo iz prve predstavitve astre - oktobra lani na Slovaškem.

Kaj pomeni predprodaja? V astrinem primeru to, da so znane vse cene, da avto lahko naročite že sedaj, dobili pa ga boste šele aprila.

2015-09-10-IAA-Astra-Sports-Tourer-1.1441928170.jpeg.e.960px.jpg

Nova astra je na večino evropskih trgov prišeljala šele novembra, pa je do danes na evropskih trgih zabeleženih že več kot 80.000 naročil zanjo. Prejela je tudi že številne nagrade in nazive, med katerimi tudi prestižno nagrado Zlati volan. V težki konkurenci se je prebila med sedem finalistov izbora Evropski avto leta 2016, kot tudi med finaliste izbora Slovenski avto leta 2016.

Nova generacija karavanske astre sports tourer ima enake zunanje mere kot prejšnja generacija. V dolžino torej meri 4,7 metra, v širino 1,87 metra (z zloženimi zunanjimi vzvratnimi ogledali) in v višino 1,5 metra. V kabini pa ponuja več prostora za potnike in prtljago, saj ima voznik na voljo 2,6 centimetra več prostora v višino, potniki zadaj pa 2,8 centimetra več prostora za noge. Prtljažnik je zrasel le v primeru, da je zložena zadnja klop, iz 1.550 na 1.630 litrov. Osnovna prostornina pa naj bi ostala enaka - 500 litrov, pišejo nemški mediji. Opel pa jo, morda tudi zaradi tega, ne izpostavlja v tehničnih podatkih.

2015-09-10-IAA-Astra-Sports-Tourer-3.1441927846.jpeg.s.960px.jpg

Zadnja klop je lahko deljiva tudi v razmerju 40/20/40, a je zato potrebno doplačati. Pripomočki iz ponudbe FlexOrganizer s stranskimi vodili, mrežami in številnimi možnostmi pritrjevanja so prav tako na voljo kot del dodatne opreme. Vrata prtljažnika je mogoče odpirati povsem prostoročno, tudi brez daljinskega upravljavca, s premikom noge, oziroma z majhno, le nakazano brco pod zadnjim odbijačem. Na enak način se vrata prtljažnika tudi zaprejo. Ob tem je mogoče vrata prtljažnika odpreti s posebnim gumbom zraven voznika, oziroma z daljinskim upravljavcem ključa.

Motorna ponudba je že znana in sega od osnovnega dizelskega motora 1.6 CDTI s 70 kilovati do enako velikega bencinskega stroja s 147 kilovati.

Več o novi astri sports tourer

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

FINANCE
Avto
Berlingu sledi še Oplov combo
Avto
AvtoMiloš Milač Berlingu sledi še Oplov combo 1

Oplov combo z osnovo in tehniko berlinga in partnerja, a lastnim oblikovnim slogom

FINANCE
Avto
Zadržan nastop, a res dobra vsebina poslovnega avta leta
Avto
AvtoMiloš Milač Zadržan nastop, a res dobra vsebina poslovnega avta leta

Preverili smo, katere vrline ima lanski poslovni avto leta opel insignia, testna različica z živahnim bencinskim motorjem in ceno okoli 25 tisoč evrov. Nova insignia je nasprotje prejšnje, ponuja več vsebine, vsaj v testni različici pa manj za oči.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Tudi mala corsa obuja oznako GSI
Avto
AvtoMiloš Milač Tudi mala corsa obuja oznako GSI

Oznaka, ki je proslavila športne ople in se v spomin vtisnila še precej bolj oznaka OPC na zadkih najbolj divjih oplov

FINANCE
Avto
Oplov družinski combo v Sloveniji predpremierno v unikatni izvedbi
Avto
AvtoMiloš Milač Oplov družinski combo v Sloveniji predpremierno v unikatni izvedbi

Opel combo se je v unikatni, ročno izdelani izvedbi s posebej zaščitenim prevozom kot predserijski izdelek za dva dni ustavil v Sloveniji.

FINANCE
Avto
Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi
Avto
AvtoMiloš Milač Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi

Električni teden so zaznamovali novi nissan leaf, celostno zelo dober avto za katerega verjamem, da bo prinesel nov premik na trg električnih avtomobilov. Ponovno sem primerjal dizelski in hibridni BMW, tokrat petici z oznako 520d in 530e, izid je zanimiv. Preverili smo še evropsko prodajo avtov, avtomobilski salon v Detroitu in se poglobili v dva SUV ter dva prava terenca. Res je, niso še izumrli!

FINANCE
Avto
Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija
Avto
AvtoMiloš Milač Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija

Najdražji in najcenejši avtomobili v Sloveniji, zadnje druži pogon 4x4. Kakšen bo letos avtomobilski posel v Evropi, kako bo nanj vplival brexit. V pismu še o novem konceptnem Infinitiju, rekordih Volkswagna in o minijih z velikim bremenom mase in centimetrov, pa tudi s prepričljivo tehniko - preizkusili smo hibrida in dirkaškega JCW.