Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Volkswagni bolj čisti kot napovedano, FURS lahko pozabi na dodatne davke

Čas branja: 1 min
10.12.2015  11:13  Dopolnjeno: 10.12.2015 11:21
Furs se za višji znesek dodatnega denarja od Volkswagna lahko obriše pod nosom, glede na skromna odstopanja je vprašanje, ali bodo doplačila sploh potrebna
Volkswagni bolj čisti kot napovedano, FURS lahko pozabi na dodatne davke
Odstopanja pri izpustih CO2 in porabi so precej manjša od sprva napovedanih, zadevajo pa le 36 tisoč in ne 800 tisoč vozil, je objavil Volkswagen

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Volkswagen dodaj
Audi dodaj
Seat dodaj

Volkswagen je ob novembrskem razkritju odstopanj pri izpustih CO2 kot kaže neskromno in močno pretiraval. Sedaj namreč družba poroča o le 36 tisoč namesto 800 tisoč vozilih z napačnimi podatki o izpustih CO2, razhajanja pri devetih modelih pa niso 10 do 15 odstotna, merjena so v decilitru ali dveh.

To med drugim pomeni tudi, da FURS ne more računati na dodatne vačne prilive zaradi premalo plačanega davka (davek na motorna vozila), ki je vezan na izpuste ogljikovega dioksida. pri tako majhnih odstopanjih porabe je verjetnost preskoka v višji davčni razred namreč zelo majhna.

Volkswagen je v današnjem sporočilu za javnost zapisal, da družba ob internem preverjanju ni ugotovila novembra napovedanih špekulacij s podatki o izpustih CO2. Podatke o izpustih in tovarniško izmerjeni porabi goriva v homologacijah bo potrebno popraviti pri le devetih modelih Skupine za 0,1 oziroma 0,2 litra. To pomeni, da dejansko zavaja le 36 tisoč vozil Skupine Volkswagen in ne 800 kot je pretekli mesec razkrila Volkswagen.

Nemški proizvajalec bo še pred božičem objavil meritve izpustov, ki jih bo potrdila tudi neodvisna tehnična služba. Za vozila znamk Volkswagen, Audi, Seat in Škoda, pri katerih bo potem potrjena interna ugotovitev o pravilnosti prvotnih podatkov, ne bo nobenih posledic. Še naprej bodo brez omejitev ostala v ponudbi in prodaji. Za manjše število modelov, pri katerih so prisotna odstopanja, pa bodo v okviru običajnih postopkov spremenili homologacijske vrednosti.

Dve milijardi evrov denarja, ki jih je Volkswagen rezerviral za reševanje afere z izpusti CO2, tudi za doplačila davkov lokalnih finančnim uradom, je proizvajalec umaknil iz rezervacij, kar bo vidno vplivalo tudi na poslovni izid za leto 2015. Težave z previsokimi izpusti NOx pa Volkswagen rešuje še naprej.

Preberite si še: Ogoljufani kupci, pazite, da svoje odškodnine ne zamudite


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Volkswagen priznava: naši avti porabijo več, kot smo vam obljubili 47

Prenizke vrednosti ogljikovega dioksida in porabe goriva pri 800 tisoč vozilih, škoda okoli dve milijardi evrov

AVTO
Novice
Novice V Nemčiji na servise 2,46 milijona avtov Skupine Volkswagen

Med znamkami Skupine Volkswagen izstopa znamka Volkswagen s 1,54 milijona vozil

AVTO
Novice
Novice Sporni dizli v 5 milijonih volkswagnov in 2,1 milijona audijev 8

Afera Volkswagen se razpleta in se obenem seli v Evropo, Volkswagen razkriva število izdelanih vozil s spornimi dizelskimi motorji

AVTO
Posel
Posel Volkswagen pleza iz krize, dobička več, prihodkov manj 3

Porsche in Škoda sta z visoko rastjo dobička poskrbela za višji dobiček kot pred dizelsko krizo, za zaslužek najpomembnejša znamka VW...

AVTO
Novice
Novice Volkswagnu še pet milijonov evrov kazni v Italiji 3

Italijanska protikartelna agencija je včeraj nemškemu Volkswagnu naložila plačilo pet milijonov evrov kazni zaradi zavajanja kupcev...

AVTO
Novice
Novice VW: goljufije že od leta 1999, kazen narasla na 18 milijard evrov 9

Stroški dizelskega škandala dosegli 18 milijard evrov

AVTO
Novice
Novice Afera VW: krčenje in popravila brez negativnih učinkov 1

Volkswagen bo z mehkimi načini krčil število zaposlenih, popravila motorjev brez negativnih učinkov za sestavne dele, evropska komisija...