Avto

Slovo od taksi imidža mercedesa E, takšen bo prestižni Nemec v kabini

Limuzina z največjim značajskim razponom vlog v svojem razredu, od taksija do superlimuzine z oznako AMG, bo v novi generaciji dobila bolj enoten značaj

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

09.12.2015 14:39
Čas branja: 2 min
Slovo od taksi imidža mercedesa E, takšen bo prestižni Nemec v kabini
Prve uradne fotografije potniške kabine mercedes-benza razreda E razkriva elegantne oblike iz razreda C, razkošno zasnovo armaturne plošče iz razreda S in kar nekaj novih rešitev za to znamko.

Mercedes-benzova uspešnica razreda E, ki vsako leto najde okoli 300 tisoč kupcev, bo iz zadržanosti zapeljala v prestiž, dokazujejo prve uradne fotografije potniške kabine. Limuzina z največjim značajskim razponom vlog v svojem razredu, od taksija do superlimuzine z oznako AMG, bo v začetku januarja razkrila tudi karoserijske obline, spomladi pa zapeljala na naše ceste.

Mercedes-Benz po korakih razkriva novo generacijo limuzine višjega srednjega razreda E, ki bo spomladi prihodnje leto na trg zapeljala že v svoji deveti generaciji. Uradne fotografije elegantne kabine razkrivajo podobnost z razredom S na eni in C na drugi strani. Razkriva tudi nekaj povsem novih rešitev za to znamko, denimo vmesnik oziroma ploščico občutljiva na dotik na obeh straneh volanskega obroča s katero boste upravljali posamezen zaslon, povsem nov kontaktni ključ ter upravljanje avtomobila, od gretja in hlajenja, celo do samodejnega parkiranja prek aplikacije na mobilnem telefonu.

Omenjeni sistemi bodo sčasoma na voljo tudi v drugih mercedes-benzih, denimo v razredu S, ki bo leta 2017 doživel prvo prenovo.

15C1295-67-2-.1449667364.jpg.e.960px.jpg

V času visokoresolucijskih zaslonov in LED sijalk, bo E zelo jasno zapeljal tudi v to smer. Imel bo dva 12,3 palčna zaslona, pred voznikom v obliki elektronskih merilnikov in elektronskega izpisa podatkov med njima ter na vrhu sredinske konzole, v isti višini kot merilniki (te bodo ponujali različne oblike in barve glede na izbiro voznega programa), še klasičen 12,3 palčen zaslon, ki mu boste ukazovali s pomočjo mercedes-benzovega vmesnika v prednjem delu naslona za roke. Resolucija zaslonov z diagonalo 31,2 centimetra bo še boljša kot pri razredu S, 1920x720 pikslov. Le osnovne opremske različice bodo imele bolj klasično zasnovo merilnikov.

15C1295-55.1449667201.jpg.n.960px.jpg

Novi E bo v kabini poseben tudi zaradi novih, podrobno nastavljivih ergonomskih sedežev, kar 64 barv osvetlitve kabine s pomočjo LED sijalk in različnih barvnih kombinacij zgornjega in spodnjega dela armaturne plošče. Za doplačilo bo ponujal brezžično polnjenje mobilnega telefona in povezljivost z aplikacijami Apple CarPlay in Android Auto.

Eden od razlogov za popolno preureditev potniške kabine novega razreda E, ki ni le elegantnejša, ampak tudi precej bolj digitalizirana kot prej, je lovljenje mlajših kupcev. Po besedah Hartmuta Sinkwitza, vodja oblikovanja notranjosti pri Mercedes-Benzu, je povprečna starost kupca razreda E 55 let, novi E pa naj bi to starost znižal za nekaj let.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Mali mercedes, ki dosega in presega veliki S
Avto
AvtoJanez Kovačič Mali mercedes, ki dosega in presega veliki S 7

Mercedes-benz razreda A je poln dobrih domislic. Elektronika, ki opozarja na mrtve kote, bo še tri minute po tistem, ko bo avto že parkiran, opazovala okolico in opozarjala na morebitne kolesarje.

FINANCE
Avto
Mercedes-Benz S za 170 tisočakov: avto zamenjam za dvosobno stanovanje v Ljubljani
Avto
AvtoJanez Kovačič Mercedes-Benz S za 170 tisočakov: avto zamenjam za dvosobno stanovanje v Ljubljani 2

Mercedes S v podaljšani izvedbi in ozaljšan s kupom dodatne opreme je lahko moderna pisarna, dnevna soba ali celo stanova­nje – pa tudi stane približno toliko.

FINANCE
Avto
Novi mercedes razreda G: ponovno rojstvo kockaste legende brezpotij
Avto
AvtoUroš Božin Novi mercedes razreda G: ponovno rojstvo kockaste legende brezpotij 9

Nesmrtni G-razred je po prvi prenovi širši, daljši in še bolj oborožen za brezpotja. Oblikovno ostaja zvest robovom in ploskvam, v notranjosti razkošen, tehnično pa še bolj prepričljiv.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Mercedesov 4Matic za prave zimske užitke
Avto
AvtoMatej Kačič Mercedesov 4Matic za prave zimske užitke 4

Mercedes je v zasneženem Centru varne vožnje na Vranskem ponudil najboljše, kar bi tisti hip lahko - paleto svojih vozil s štirikolesnim pogonom 4Matic.

FINANCE
Avto
Lepota in moč z roko v roki
Avto
AvtoMatej Kačič Lepota in moč z roko v roki 3

Mercedes z novim CLS resda ni povzročil orkana, a je v njem imenitno združil eleganco in športnost, ki bosta letos prepričali 25 Slovencev.

FINANCE
Avto
Nova umetnina Roberta Lešnika, ki navdušuje v Ženevi
Avto
AvtoUroš Božin Nova umetnina Roberta Lešnika, ki navdušuje v Ženevi 7

Nova kupejevska limuzina mercedes-AMG GT 4-door coupé združuje udobje in sofisticiranost sveta poslovnih limuzin in zmogljivost superšprotnikov. Osemvaljna različica 63 S se baha s kar 639 »konji«.