Avto

Južni trgi pospešili preobrat na evropskem avtotrgu

Največ sta k okrevanju prinesla Španija in Italija s 25 oziroma 24 odstotno rastjo, gnano tudi s ponovno uvedenimi državnimi subvencijami

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

06.12.2015 08:41
Čas branja: 1 min
Južni trgi pospešili preobrat na evropskem avtotrgu
Novembra je bilo v Evropi registriranih 1,03 milijona novih osebnih avtomobilov, novembra lani le 919.160, kar pomeni 13 odstotno rast prodaje.

Trgi, ki so bili tradicionalno slabotni, so v jesenskih mesecih poskrbeli za prodajne rasti evropskem avtomobilskem trgu. Največ sta k okrevanju prinesla Španija in Italija s 25 oziroma 24 odstotno rastjo, gnano tudi s ponovno uvedenimi državnimi subvencijami (Španija). Oba trga sta bila v času krize slabotna, dosegala sta nadpovprečne prodajne padce, sedaj pa se zaradi postaranega voznega parka dvigata hitreje kot trgi s severa Evrope.

Novembra je bilo v Evropi registriranih 1,03 milijona novih osebnih avtomobilov, novembra lani le 919.160, kar pomeni 13 odstotno rast prodaje. Mesečno prilagojena letna prodajna napoved pa je poskočila za 4,3 odstotke iz 13,03 na 13,59 milijona za letošnje leto. Največji trg je ostala Nemčija z devetodstotno rastjo, na drugem mestu je Anglija s štiriodstotno rastjo, na tretjem pa Francija, ki je novembra poskočila za 11 odstotkov.

Po besedah prvega moža Renault Nissana in predsednika evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev ACEA Carlosa Ghosna, volkswagnov škandal z izpusti doslej ni imel večjega vpliva na evropski avtomobilski trg.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

FINANCE
Avto
Renault in Nissan končno pod eno streho
FINANCE
Avto
Bloomberg: Nissan in Renault se pogovarjata o združitvi
Avto
AvtoAlbina Kenda Bloomberg: Nissan in Renault se pogovarjata o združitvi

Na začetku marca se je poročalo, da se Nissan zanima za nakup državnega deleža v Renaultu, kar naj bi bil uvod v združitvena pogajanja, zdaj pa, da pogajanja o združitvi že tečejo; kot je znano, je Renault stoodstotni lastnik novomeške tovarne avtomobilov Revoz

FINANCE
Avto
Carlos Ghosn je izpolnil dolgoletne sanje, danes vodi največjega proizvajalca na svetu
Avto
AvtoMiloš Milač Carlos Ghosn je izpolnil dolgoletne sanje, danes vodi največjega proizvajalca na svetu

Predsednik zveze p(Renault Nissan#Renault Nissan) p(Mitsubishi#Mitsubishi) o(Carlos Ghosn#Carlos Ghosn) je tik pred odhodom v pokoj dosegel dolgoletni cilj – zvezo je, s pomočjo Mitsubishija, pripeljal na vodilno mesto med avtomobilskimi proizvajalci v svetu.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Pozitivna avtomobilska Evropa in Slovenija, upad lahko prinese le brexit
Avto
AvtoMiloš Milač Pozitivna avtomobilska Evropa in Slovenija, upad lahko prinese le brexit

Padec avtomobilskega trga v Veliki Britaniji skorajda izniči rasti na drugih trgih, opozarjajo analitiki.

FINANCE
Avto
Do morebitne združitve Renaulta in Nissana vsaj še dve leti
Avto
AvtoMiloš Milač Do morebitne združitve Renaulta in Nissana vsaj še dve leti

Morebitna združitev sedaj odložena za najmanj dve leti. V tem času bosta obe podjetji raziskali dva različna procesa – utrditev partnerstva ali združitev.

FINANCE
Avto
Avto, ki je elektrificiral ceste sveta
Avto
AvtoMiloš Milač Avto, ki je elektrificiral ceste sveta 1

Skrivnost najbolje prodajanega električnega avta na svetu je v uravnoteženosti vseh lastnosti – od udobja, prostora, dosega in seveda cene pod 30 tisoč evri. Sedaj je na vrsti nova generacija, o njej podrobno že ta četrtek.