Avto

Kaj druži Generali Zavarovalnico, Banko Koper in Občino Izolo

Znani so zmagovalci letošnjega razpisa EKO vozni park 2015, najboljši rezultat je izpust 101 grama CO2 na kilometer

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

06.11.2015 12:53
Čas branja: 2 min

Generali Zavarovalnica ima najbolj učinkovit vozni park med slovenskimi podjetji prijavljenimi na razpis EKO vozni park. Vozni park 41 službenih vozil ima povprečen izpust le 110,5 grama CO2 na kilometer s čimer za 20 gramov presegajo evropsko povprečje. Največji napredek v letošnjem letu je dosegla Banka Koper, skupaj najmanjše izpuste imajo vozila Občine Izola.

toyota-ekovoznja-010-jm.1446809298.JPG.s.960px.jpg
Zmagovalci razpisa EKO vozni park 2015 so si prislužili brezplačen najem toyotinega hibrida, na fotografiji toyotin paradni konj na tem področju - auris hybrid.

Včeraj pozno popoldne smo v Diners Golf & Country Clubu v Smledniku razglasili zmagovalce letošnjega, že tretjega projekta EKO vozni park 2013. Podjetja prijavljena na razpis v veliki meri upoštevajo načela dobrega upravljanja voznih parkov, ki smo jih izpostavili ob začetku projekta leta 2013. Med dobrimi pa smo tudi letos izbrali najboljše - Generali Zavarovalnico, Banko Koper in Občino Izolo.

toyota-ekovoznja-029-jm.1446809457.JPG.n.960px.jpg
Direktor Toyote Slovenija Gašper Picelj (levo) in direktor operative v Generali Zavarovalnici Tomaž Poznič, ki je na včerajšnjem dogodku prejel priznanje za najbolj učinkovit vozni park.

Skupna zmaga Generali Zavarovalnici

Priznanja za najboljše dosežke - najbolj čist vozni park službenih vozil in učinkovito upravljanje z njim je prejela Generali Zavarovalnica, ki je z rezultatom 110,5 grama ogljikovega dioksida na kilometer dosegla daleč najboljši rezultat med podjetji z velikim voznim parkom. Generali Zavarovalnica ima 41 službenih vozil, te redno menja po načelu čistejša vozila in več opreme za enak mesečni najem. Po tem receptu je zavarovalnica zmanjšala povprečne izpuste iz 132 v letu 2013 na le 110,5 grama v letošnjem letu.

Na drugo mesto se je uvrstil Simobil z voznim parkom 65 vozil in povprečnih izpustom 120,3 grame CO2 na kilometr, tretje pa Danfoss Trata, ki ima v voznem parku 28 vozil. Povprečen izpust pa CO2 pa je podjetje v zadnjem letu zmanjšalo iz 135,6 na 126,1 grama.

toyota-ekovoznja-024-jm.1446809853.JPG.c.960px.jpg
Matevž Raztočnik, direktor poslovne enote Banke Koper v Ljubljani (levo) je iz rok Miloša Milača (Časnik Finance) in Gašperja Piclja iz Toyote Slovenije (v ozadju) prejel priznanje za najbolj zmanjšane izpuste voznega parka v zadnjem letu.

Največji napredek Banki Koper

Druga kategorija, ki je nagradila podjetja, ki so v zadnjem letu najbolj zmanjšala izpuste ogljikovega dioksida, je pripadla Banki Koper. V zadnjem letu so vozni park vozil povečali iz 36 na 38 vozil, povprečen izpust CO2 pa obenem zmanjšali iz 134,8 na 121,2 grama CO2 na kilometer. To jim je uspelo z vključitvijo toyotinih hibridov in drugih vozil z majhnimi izpusti v svoj vozni park.

toyota-ekovoznja-031-jm.1446809570.JPG.n.960px.jpg
Antonela Lukič in Luca Stančič Kodarin iz Občine Izola s priznanjem za absolutno najmanjše izpuste voznega parka.

Absolutno najmanjši izpusti Občine Izola

Občina Izola ima sicer majhen vozni park, le pet vozil, a s tem pogojem izpolnjuje pogoje za prijavo na razpis. Zmago v kategoriji absolutno najmanjši izpusti pa so si v obalni občini izborili zaradi preudarne sestave voznega parka z emisijsko skromnimi vozili - majhnimi in varčnimi hibridi toyota yaris in dvema potniškima dostavnikoma z najvarčnejšima motorjema v ponudbi. Njihov letošnji rezultat je povprečen izpust 101 grama CO2 na kilometer.

toyota-ekovoznja-015-jm.1446810492.JPG.n.960px.jpg
Cvet eko deklet, udeleženk včerajšnjega dogodka EKO vozni park 2015. Z leve Tina Verdnik iz Danfossa Trate, Renata Vidmar iz Simobila, Mateja Hribernik iz Planeta TV in Danijela Stojanovič iz Toyote Slovenija.

Podjetja so se pomerila tudi v EKO vožnji, kako jim je šlo.

Robi Centrih iz družbe Lumar, ki je sodelovala na razpisu EKO vozni park 2015, je z dvema toyotama prius hybrid prevozil prek 700 tisoč kilometrov. Kakšna je bilanca?

Foto: Jure Makovec

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

Preberite tudi:

10.11.2015
FINANCE
Avto
Toyota vlaga v tovarno v Franciji, ustvarila bo 700 novih delovnih mest
Avto
AvtoMiloš Milač Toyota vlaga v tovarno v Franciji, ustvarila bo 700 novih delovnih mest

Japonska Toyota se je odločila razširiti proizvodnjo v tovarni v francoskem Valenciennesu, vanjo bo vložila 300 milijonov evrov, kar skupno investicijo povečuje na 1,4 milijarde evrov

FINANCE
Avto
Toyota je Slovencu zaupala razvoj prihodnosti
Avto
AvtoMiloš Milač Toyota je Slovencu zaupala razvoj prihodnosti 1

Tom Fux je v Toyoti prevzel izgradnjo evropske mreže podjetij, ki bodo razvijala štiri ključna področja v avtomobilski industriji – elektrifikacijo, avtonomno vožnjo, povezljivost in souporabo vozil.

FINANCE
Avto
Toyota nadaljuje s krčenjem dizlov v Evropi, a povsem brez njih ne more
Avto
AvtoMiloš Milač Toyota nadaljuje s krčenjem dizlov v Evropi, a povsem brez njih ne more

Toyota bo do konca leta iz prodaje umaknila dizelske motorje v osebnih avtih, izjema so land cruiser, hilux in proace

FINANCE
Manager
Tam, kjer živali naredijo pravi spektakel
Manager
ManagerLuka Jesih Tam, kjer živali naredijo pravi spektakel

V kenijskem nacionalnem parku Masai Mara je kar 40 odstotkov vseh večjih vrst sesalcev, glavne zvezde pa so lev, leopard, nosorog, bivol in slon. Zaradi vse več obiskovalcev z vsega sveta so se Masaji, ki so tam nekoč živeli, morali preseliti na obrobje parka, a jim je razvoj turizma hkrati izboljšal življenje.

FINANCE
Okolje & energija
Kako bo Toyota podeseterila prodajo vodikovih avtov
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Kako bo Toyota podeseterila prodajo vodikovih avtov 11

V Toyoti so razkrili načrte za povečanje proizvodnje avtov na gorivne celice od tri tisoč na 30 tisoč do okoli leta 2020.

FINANCE
Avto
Nova toyota auris: večja, športnejša in še bolj hibridna
Avto
AvtoMiloš Milač Nova toyota auris: večja, športnejša in še bolj hibridna

Novi auris je daljši, širši, nižji in bolj športen. Namesto dizelskega motorja ga poganjata dva hibrida in klasičen turbo bencinski motor

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)