Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Winterkorn ostal za krmilom, posredno vodi tudi Porsche Slovenija

Čas branja: 1 min
04.10.2015  09:49
Porsche Holding iz Salzburga je največji avtotrgovec v Evropi, v neposredni lasti ima tudi slovenskega distributerja Volkswagna Porsche Slovenija

Obveščaj me o novih člankih:  
Martin Winterkorn dodaj
Volkswagen dodaj
Audi dodaj
MAN dodaj
Rupert Stadler dodaj

Odstop Martina Winterkorna s položaja predsednika uprave Volkswagna zaradi afere s prirejeno programsko opremo dizelskih motorjev še zdaleč ne pomeni konec kariere za nemškega menedžerja. Ta ostaja za krmilom Volkswagna prek štirih pomembnih funkcij.

winterkorn-martin-xx.1430330361.jpg.w.960px.jpg

Odstop in odpravnina, a ni še konec

Martin Winterkorn je v petek 25. septembra odstopil s položaja predsednika uprave Skupine Volkswagen, za svoje delo je dobil 28 milijonov evrov odpravnine iz naslova dodatnega pokojninskega zavarovanja, ki mu pripada ne glede na razlog odhoda iz podjetja. Obenem si Winterkorn obeta še izplačilo dveh letnih plač v skupni vrednosti 33 milijonov evrov in konec?

Ostal je predsednik Audija, MAN, Truck&Bus,...

Ne povsem, 68-letni Nemec ostaja trdno v sedlu, saj je ob odhodu iz vrha Volkswagna zadržal štiri pomembne položaje. Ostal je predsednik Audija, proizvajalca tovornjakov MAN in na novoustanovljenega holdinga Truck&Bus. Predsedniška funkcija sicer ni izvršna, Audi denimo kot predsednik uprave še naprej vodi Rupert Stadler, a Winterkorn kljub temu ostaja pomemben člen v vodstvu omenjenih podjetij.

... in še največjega evropskega trgovca Porsche Holding

Največji nadzor nad Volkswagnom pa ima iz četrtega položaja predsednika Porsche Holdinga, ki ima 52,2 odstotkov glasovalnih pravic v Volkswagnu. Od leta 2010 pa je Porsche Holding v lasti Volkswagna. Največja lastnika holdinga iz Salzburga sta družina Porsche in sloviti Winterkornov nasprotnik, nekdanji prvi nadzornik Volkswagna Ferdinand Piech.

Družba iz Salzburga je največji avtotrgovec v Evropi, lani je prodal 867.249 novih in rabljenih avtomobilov, kar je 4,4 odstotke več kot leta 2013, prihodki družbe pa so zrasli za tri odstotke na šest milijard evrov. Porsche Holdind deluje kot distributer in trgovec, torej v vele in maloprodaji znamk Skupine Volkswagen na trgih srednje in vzhodne Evrope ter v Čilu in v Kolumbiji. V nekaterih evropskih državah pa je tudi trgovec za druge znamke, ki ne sodijo v Skupino Volkswagen.

ferjancic-danilo12-br.1411579151.jpg.s.960px.jpg

Porsche Holding, ki ga vodi Winterkorn, ima v neposredni lasti tudi slovenskega distributerja Porsche Slovenija. Kakšen lastnik je Porsche Holding in kaj se je spremenilo, ko je salzburško družbo leta 2010 prevzel Volkswagen, smo se pred leti pogovarjali z generalnim direktorjem Porscheja Slovenija Danilom Ferjančičem.Preberite tudi:

17.11.2010
02.09.2009
22.09.2015
24.09.2015
24.09.2015
24.09.2015
26.09.2015
26.09.2015
12.10.2015
22.10.2015
30.10.2015
03.11.2015
04.11.2015
24.11.2015

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Winterkorn naj bi odstopil še iz ostalih vodilnih položajev v VW

Martin Winterkorn je po odstopu z vrha Volkswagna ostal predsednik Audija, MAN, Porsche Holdinga in Truck&Bus, s teh položajev bo v...

AVTO
Posel
Posel Winterkorn padel po drugem udarcu, v preiskavi še dizelski Audiji in Porscheji 60

Martin Winterkorn se je kot prvi volkswagnov menedžer zoperstavil Ferdinandu Piechu in, tako je spomladi mislil ves svet, odnesel celo...

AVTO
Novice
Novice Winterkorn bo ob odhodu pospravil vsaj 29 ali pa celo 62 milijonov evrov 24

Nekdanji prvi mož Volkswagna Martin Winterkorn odhaja 29 milijoni evrov sredstev iz pokojninskega zavarovanja, morda dobi še 33 milijonov...

AVTO
Novice
Novice Oktober negativen za prodajo Skupine Volkswagen 1

Oktobra je Skupina Volkswagen prodala 3,5 odstotka manj vozil vseh znamk, kot isti mesec lani.

AVTO
Posel
Posel Slovenci ostajamo nori na Volkswagen tudi po aferi 5

Afera Dieselgate skozi oči vodilnih mož skupine Volkswagen v Sloveniji, stvarnih napakah in vplivu afere na prodajo

AVTO
Novice
Novice Nekdanji šef VW še leto dni na plačilni listi 3

Martin Winterkorn bo še leto dni prejemal prejemke od nekdanjega delodajalca, Volkswagna. Ob odhodu je sicer prejel 28 milijonov evrov...

AVTO
Novice
Novice Kaj novo skrbništvo Porscheja v Sloveniji pomeni za kupce 3

Skrb za ekskluzivno znamko Porsche je z novim letom prevzelo podjetje Porsche Inter Auto

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...