Avto

35-letni Prekmurec, ki skrbi za trdoživost mercedesovih tovornjakov

Njegova strast so tovornjaki, pri Mercedes-Benz Trucks pa je danes zadolžen za testiranja strank

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

30.09.2015 06:47
Čas branja: 1 min

Benjamin Tomec je rojen v Nemčiji, starši pa so iz Prekmurja, kamor se vrača šest do sedemkrat letno. Tekoče govori slovensko, njegova strast pa so tovornjaki, od leta 1996 znamke Mercedes-Benz. Preteklo nedeljo zvečer sem ga spoznal v družbi ekipe Mercedes-Benz trucks, ki je na cestah med Ljubljano in Piranom dokazovala prednosti največjega tovornjaka te znamke - vlačilca actros.

Benjamin-Mercedes.1443588209.jpg.n.960px.jpg
Strast 35-letnega Benjamina Tomca so tovornjaki, ki jo zelo očitno kaže pri opisovanju novosti novega modela actros. V svoji karieri se je posvetil preizkušanju tovornjakov, z njimi je spoznaval ekstremne razmere, od 40 stopinj plusa južne Španije, plezanja na 2.500 metrov Sierra Nevade, do ekstremnega mraza na severu Finske. Danes je pri Daimlerju oziroma enoti Mercedes-Benz Trucks je zadolžen za testiranja strank.

Čeprav od rojstva živi v Nemčiji, je s Slovenijo tesno povezan. »Vsako leto grem šest do sedemkrat v Prekmurje, ob tem je v Stuttgartu kjer delam ena večjih slovenskih skupnosti, redno se srečujemo in pogovarjamo,« pove Tomec, ki pri Daimlerju dela že od leta 1996, doštudiral pa je na fakulteti za avtomobilsko tehniko.

Njegova strast so tovornjaki, ki jo zelo očitno kaže pri opisovanju novosti novega modela actros. V svoji karieri se je posvetil preizkušanju tovornjakov, z njimi je spoznaval ekstremne razmere, od 40 stopinj plusa južne Španije, plezanja na 2.500 metrov Sierra Nevade, do ekstremnega mraza na severu Finske. Danes je pri Daimlerju oziroma enoti Mercedes-Benz Trucks je zadolžen za testiranja strank. »Gre za zelo uspešen program v katerem določenim našim kupcem še v razvojni fazi odstopimo tovornjak v testiranje, ta pa nam podrobno poroča vse napake, ki jih v nadaljnjem razvoju odpravimo,« pojasni Tomec, ki je z rezultati testiranj in komunikacijo zelo zadovoljen.

Kako jih izbira in ali je med njimi kakšen slovenski prevoznik? »Ne, žal med njimi ni nobenega slovenskega podjetja, pa pri izbiri ne gre za velikost trga ali število tovornjakov, ki jih ima kupec v svojem voznem parku. Za preizkuse izbiramo predvsem kupce, ki delajo v ekstremnih pogojih ali pa v pogojih, kjer vemo, da bodo naši tovornjaki pogosto delovali, doba preizkusa pa je zelo različna, od nekaj mesecev do dveh let,« pojasni Tomec.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Daimler rekordni dobiček deli z zaposlenimi
FINANCE
Okolje & energija
(video, foto) Tovornjaki na plin tudi pri slovenskih prevoznikih
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar (video, foto) Tovornjaki na plin tudi pri slovenskih prevoznikih 2

Na polnilnici utekočinjenega zemeljskega plina (UZP) v Sežani so v ponedeljek napolnili prvi tovornjak. V Maju pa bo dobil plinske tovornjake prvi slovenski prevoznik.

FINANCE
Avto
Daimler ohranja primat med elito
FINANCE
Avto
Kako šef Daimlerja delničarje miri pred strahovi kitajskega prevzema
Avto
AvtoMiloš Milač Kako šef Daimlerja delničarje miri pred strahovi kitajskega prevzema

"Ob možnosti sovražnega prevzema imamo seveda pripravljen scenarij, a tega ne komuniciramo, saj bi s tem izgubil polovico učinka," pravi šef Daimlerja Dieter Zetsche

FINANCE
Transport in logistika
EU gre nad tovornjake: do leta 2030 naj bodo za 30 odstotkov čistejši
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija EU gre nad tovornjake: do leta 2030 naj bodo za 30 odstotkov čistejši

Tretji mobilnostni sveženj: povprečen tovornjak bo moral imeti do leta 2025 za 15 odstotkov manj izpustov kot leta 2019, do leta 2030 pa vsaj 30 odstotkov. Je to dovolj?

FINANCE
Avto
Daimler proizvodnjo tovornjakov širi na Kitajsko
Avto
AvtoUroš Božin Daimler proizvodnjo tovornjakov širi na Kitajsko

Na Kitajskem želijo izdelovati Mercedesov tovornjak actros in z lokalno proizvodnjo znižati njegovo ceno.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)