Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.

Minimalistično spremenjen robustnež za 90 Slovencev

Čas branja: 2 min
24.09.2015  06:00
Slovenski avtomobilski prostor je v začetku koledarske jeseni bogatejši za Mitsubishijevega outlanderja, prenovljenega športnega terenca, ki bo v najcenejši izvedbi naprodaj za 27.490 evrov.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Japonska avtomobilska hiša Mitsubishi ima s terenci zelo raznolikih razredov precej izkušenj in tudi veliko tržnega uspeha. Outlander je nekako na sredini med manjšim ASX in večjim pajerom (z daljšo medosno razdaljo), ki je pred desetletji oral terensko ledino ne le na evropskih, pač pa številnih drugih trgih.

1VK-8897ca.1443047385.jpg.e.960px.jpg
Outlander ni niti za milimeter daljši, višji ali širši, vozi pa se v dokaj natrpanem razredu srednjevelikih športnih terencev.

Prednji del napoveduje novi obraz mitsubishijev

Slovenski zastopnik japonske tovarne je stvaren in zato ne govori o novem, temveč o prenovljenem outlanderju, pa čeprav je na seznamu približno 40 sprememb. Resnici na ljubo je veliko tistih oziroma takšnih, ki jih ne moreš prepoznati, saj so spravljene pod pločevino. Najbolj je srednjeveliki športni terenec spremenjen spredaj in zadaj, kjer so opazne nove luči (tudi dnevne v led izvedbi), pa drugačni odbijači in podobno.

Prednji del tako prinaša na avtomobilski svet nov „obraz", ki napoveduje prihodnjo podobo novih mitsubishijev. Med pomembnejše novosti je treba vsekakor šteti novo oziroma drugačno vpetje prednjega kolesnega para, kar ob še nekaterih drugih spremembah prinese boljšo vodljivost in stabilnost. V podobni maniri, torej previdno in nekako minimalistično, je spremenjena tudi notranjost, pri čemer je morda najpomembnejše to, da je zaradi boljše zvočne izolacije vožnja tišja in udobnejša.

1VK-8874.1443047495.JPG.n.960px.jpg
Notranjost je nekoliko drugačna, je pa izboljšana zvočna izolacija in zato je, pravi tovarna, vožnja tišja.

Samo en motor- dizelski

Outlander se dimenzijsko ni nič spremenil, ga pa ponujajo bodisi v pet bodisi v sedemsedežni izvedbi. Menjalnik je lahko ročni ali samodejni (vedno šeststopenjski), pogon štirikolesni, motor pa en sam - turbodizelski štirivaljnik z gibno prostornino 2,2-litra in 110 kilovati. Tovarna napoveduje povprečno porabo od 5,3 do 5,8 litra, medtem ko izpust C02 pri nobeni izvedenki ne preseže vrednost 154 gramov ogljikovega dioksdia na kilometer.

Vprašanje je logično - zakaj samo dizel in kje je bencinski agregat? Slovenski zastopnik zagotavlja, da po dosedanjih izkušnjah ni posebnega zanimanja za bencinski pogon. Pod črto je tako na voljo pet izvedenk, pohvalno pa je dejstvo, da je mogoče outlanderja veliko bolj kot doslej opremiti po svojih željah oziroma debelini denarnice.

1VK-8856c.1443047447.jpg.c.960px.jpg

Cene od 27,5 do 32 tisočakov

Ko gre za denar oziroma cene in letošnje prodajne načrte, ni skrivnosti. Najcenejša je različica z oznako 2,2 DI-D 4WD v petsedežni izvedbi in z ročnim menjalnikom, ki stane 27.490 evrov. Varianta z boljšo opremo intense +, samodejnim menjalnikom in petimi sedeži je naprodaj za 30.490 evrov, medtem ko je povsem na censkem vrhu izvedenka z enako opremo in menjalnikom, pa sedmimi sedeži - zanjo hočejo 31.990 evrov. Do konca leta naj bi prenovljeni outlander navdušil kakšnih 90 slovenskih kupcev. In če bo kdo pričakoval popust, mu ne bodo mogli ustreči - v višini 2500 evrov je že vključen v aktualne cene...

Foto: Janez Kovačič


Več iz teme:  

Preberite tudi:

02.07.2015
22.12.2014
12.12.2012
27.02.2013

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Z avtomatiko v Peugeotih po sledeh razbijalcev mitov 14

Samodejni menjalnike v avtih še kar obkrožajo miti, kot da so na voljo le v dragih avtih, dragi za vzdrževanje, porabijo več goriva in...

AVTO
Testi
Testi Mali Bavarec za igrive poletne romance 1

BMW serije 2 je za vroče poletne dni dobil brata kabrioleta, ki z izklesano in privlačno podobo najraje krade poglede mladenk in brhkih...

AVTO
Testi
Testi Münchenski mešanec račun izstavi zadaj sedečim 11

Test: BMW X4 je kupejevski športni terenec, ki (še) ne premore šarma večjega X6, a je vendarle uživaško vozen, pa s skopo odmerjenim...

AVTO
Testi
Testi Opel meriva prav po meri Slovencev 2

V petih letih nam je Opel meriva kar pogosto delala družbo, tokrat pa smo prijateljevali s takšno, ki si jo najpogosteje omislijo...

AVTO
Testi
Testi Zanesljiv spremljevalec za vsako priložnost 1

Mitsubishi outlander ima nov obraz, polikano in tišjo notranjost ter veliko prostora, zaradi štirikolesnega pogona pa se japonski SUV v...

AVTO
Testi
Testi V centru dobrega počutja

Če boste v mladostnega in vihravega Peugeota 208 s samodejnim menjalnikom posadili žensko, ne bo želela ven. Verjemite.

AVTO
Novice
Novice Mitsubishi manipuliral s porabo goriva 11

S preveč napolnjenimi gumami dosegli nižjo porabo goriva