Avto

Minimalistično spremenjen robustnež za 90 Slovencev

Slovenski avtomobilski prostor je v začetku koledarske jeseni bogatejši za Mitsubishijevega outlanderja, prenovljenega športnega terenca, ki bo v najcenejši izvedbi naprodaj za 27.490 evrov.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

24.09.2015 06:00
Čas branja: 2 min

Japonska avtomobilska hiša Mitsubishi ima s terenci zelo raznolikih razredov precej izkušenj in tudi veliko tržnega uspeha. Outlander je nekako na sredini med manjšim ASX in večjim pajerom (z daljšo medosno razdaljo), ki je pred desetletji oral terensko ledino ne le na evropskih, pač pa številnih drugih trgih.

1VK-8897ca.1443047385.jpg.e.960px.jpg
Outlander ni niti za milimeter daljši, višji ali širši, vozi pa se v dokaj natrpanem razredu srednjevelikih športnih terencev.

Prednji del napoveduje novi obraz mitsubishijev

Slovenski zastopnik japonske tovarne je stvaren in zato ne govori o novem, temveč o prenovljenem outlanderju, pa čeprav je na seznamu približno 40 sprememb. Resnici na ljubo je veliko tistih oziroma takšnih, ki jih ne moreš prepoznati, saj so spravljene pod pločevino. Najbolj je srednjeveliki športni terenec spremenjen spredaj in zadaj, kjer so opazne nove luči (tudi dnevne v led izvedbi), pa drugačni odbijači in podobno.

Prednji del tako prinaša na avtomobilski svet nov „obraz", ki napoveduje prihodnjo podobo novih mitsubishijev. Med pomembnejše novosti je treba vsekakor šteti novo oziroma drugačno vpetje prednjega kolesnega para, kar ob še nekaterih drugih spremembah prinese boljšo vodljivost in stabilnost. V podobni maniri, torej previdno in nekako minimalistično, je spremenjena tudi notranjost, pri čemer je morda najpomembnejše to, da je zaradi boljše zvočne izolacije vožnja tišja in udobnejša.

1VK-8874.1443047495.JPG.n.960px.jpg
Notranjost je nekoliko drugačna, je pa izboljšana zvočna izolacija in zato je, pravi tovarna, vožnja tišja.

Samo en motor- dizelski

Outlander se dimenzijsko ni nič spremenil, ga pa ponujajo bodisi v pet bodisi v sedemsedežni izvedbi. Menjalnik je lahko ročni ali samodejni (vedno šeststopenjski), pogon štirikolesni, motor pa en sam - turbodizelski štirivaljnik z gibno prostornino 2,2-litra in 110 kilovati. Tovarna napoveduje povprečno porabo od 5,3 do 5,8 litra, medtem ko izpust C02 pri nobeni izvedenki ne preseže vrednost 154 gramov ogljikovega dioksdia na kilometer.

Vprašanje je logično - zakaj samo dizel in kje je bencinski agregat? Slovenski zastopnik zagotavlja, da po dosedanjih izkušnjah ni posebnega zanimanja za bencinski pogon. Pod črto je tako na voljo pet izvedenk, pohvalno pa je dejstvo, da je mogoče outlanderja veliko bolj kot doslej opremiti po svojih željah oziroma debelini denarnice.

1VK-8856c.1443047447.jpg.c.960px.jpg

Cene od 27,5 do 32 tisočakov

Ko gre za denar oziroma cene in letošnje prodajne načrte, ni skrivnosti. Najcenejša je različica z oznako 2,2 DI-D 4WD v petsedežni izvedbi in z ročnim menjalnikom, ki stane 27.490 evrov. Varianta z boljšo opremo intense +, samodejnim menjalnikom in petimi sedeži je naprodaj za 30.490 evrov, medtem ko je povsem na censkem vrhu izvedenka z enako opremo in menjalnikom, pa sedmimi sedeži - zanjo hočejo 31.990 evrov. Do konca leta naj bi prenovljeni outlander navdušil kakšnih 90 slovenskih kupcev. In če bo kdo pričakoval popust, mu ne bodo mogli ustreči - v višini 2500 evrov je že vključen v aktualne cene...

Foto: Janez Kovačič

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

Preberite tudi:

02.07.2015
22.12.2014
12.12.2012
27.02.2013
FINANCE
Avto
Mitsubishijev kupejevski terenec za manj kot 20 tisočakov
Avto
AvtoJanez Kovačič Mitsubishijev kupejevski terenec za manj kot 20 tisočakov 4

Mitsubishijev SUV se vozi v zelo konkurenčen razred, računa vsaj na 200 slovenskih kupcev in se postavlja z ugodno začetno ceno pod 20 tisočaki, za ta denar ponuja zmogljiv turbomotor s 120 kilovati

FINANCE
Avto
(video) Z japoncem v objemu skandinavske zime
Avto
AvtoMatej Kačič (video) Z japoncem v objemu skandinavske zime

V objemu skandinavske zime smo preizkusili, kako se na zasneženi in ledeni podlagi znajde novi mitsubishi eclipse cross.

FINANCE
Avto
Liliputanski zunaj, skoraj megalomanski znotraj
Avto
AvtoJanez Kovačič Liliputanski zunaj, skoraj megalomanski znotraj 1

Mitsubishijev space star je dimenzijski malček, ki ugaja z notranjo prostornostjo in preseneča z zavestno odsotnostjo tako zveličavnega multifunkcijskega zaslona

FINANCE
Avto
Carlos Ghosn je izpolnil dolgoletne sanje, danes vodi največjega proizvajalca na svetu
Avto
AvtoMiloš Milač Carlos Ghosn je izpolnil dolgoletne sanje, danes vodi največjega proizvajalca na svetu

Predsednik zveze p(Renault Nissan#Renault Nissan) p(Mitsubishi#Mitsubishi) o(Carlos Ghosn#Carlos Ghosn) je tik pred odhodom v pokoj dosegel dolgoletni cilj – zvezo je, s pomočjo Mitsubishija, pripeljal na vodilno mesto med avtomobilskimi proizvajalci v svetu.

FINANCE
Avto
V Detroitu slavijo terence in poltovornjake, kaj pa bomo vozili v Evropi?
Avto
AvtoUroš Božin V Detroitu slavijo terence in poltovornjake, kaj pa bomo vozili v Evropi?

Zadržan nastop evropskih proizvajalcev so dopolnili trojica iz Detroita in japonski proizvajalci

FINANCE
Avto
Dvoboj s presenetljivim izidom: dizelski BMW 520d proti hibridnemu 530e
Avto
AvtoMiloš Milač Dvoboj s presenetljivim izidom: dizelski BMW 520d proti hibridnemu 530e 8

BMW za priključni hibrid z več moči in uglajenosti zahteva enako ceno kot za dizelski 520d. Navade so železna srajca, Slovenci skoraj brez izjeme izberemo dizla.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)