Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Volkswagen: padec na Kitajskem, v Rusiji in v Južni Ameriki, rast v Sloveniji

Čas branja: 1 min
21.09.2015  09:04
Julija je Skupina Volkswagen v svetu prodala 3,7 odstotke manj avtomobilov kot julija lani, avgusta že 5,4 odstotni zaostanek

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Volkswagen dodaj
Porsche dodaj
Seat dodaj
Audi dodaj

Nemška Skupina Volkswagen, ki se je v prvem polletju zavihtela na prodajni prestol v svetu, je poleti pošteno občutila nihanja na nekaterih trgih. Avgusta je pridelala 5,4 odstotni upad prodaje, v primerjavi z avgustom lani, zanj pa je kriv upad prodaje na Kitajskem, v Rusiji in v Južni Ameriki.

V Sloveniji se je prodaja oziroma število registracij avtomobilov znamke Volkswagen v prvih osmih mesecih letos povečalo za 11,3 odstotka na 6.489 vozil. Rast so dosegle tudi ostale znamke Skupine Volkswagen.

Volkswagen-C-Coupe-GTE-Concept-2015-1600x1200-wallpaper-01.1430119333.jpg.s.960px.jpg

Avgusta je Skupina Volkswagen v svetu prodala 714.400 vozil vseh znamk. Največja znamka v Skupini, znamka Volkswagen, je avgusta zmanjšala prodajo za 8,1 odstotka. Padec prodaje Skupine Volkswagen je bil 5,4 odstoten.

V prvih osmih mesecih je prodaja Skupine v Rusiji padla za 39 odstotkov na 111.900 vozil, v Rusiji za 24 odstotkov na 391.600 vozil in na Kitajskem za 5,8 odstotka na 2,26 milijona vozil.

Evropa in ZDA sta prinesla boljše rezultate, 3,4 odstotno rast na 2,7 milijona vozil v Evropi in 2,7 odstotno rast na 405.400 vozil v ZDA.

Med posameznimi znamkami Skupine so rezultat najbolj izboljšali Porsche s 27 odstotno rastjo prodaje (152.600 v prvih osmih mesecih) in Škoda z 2,9 odstotno rastjo (697.800 vozil). Prodaja Seata se je povečala za 6,8 odstotka na 275.300 vozil, Audija pa za 3,4 odstotka na 1,18 milijona vozil.

Prodaja avtomobilov krovne znamke Volkswagen je v tem obdobju padla za 4,8 odstotka na 3,84 milijona vozil.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Oktober negativen za prodajo Skupine Volkswagen 1

Oktobra je Skupina Volkswagen prodala 3,5 odstotka manj vozil vseh znamk, kot isti mesec lani.

AVTO
Novice
Novice V Sloveniji je 34.291 spornih Volkswagnovih vozil, preverite ali je med njimi tudi vaš 14

Distributer Volkswagna Porsche Slovenija je na svojih spletnih vzpostavil orodje, kjer lahko preverite ali ima vaš volkswagen, seat, audi...

AVTO
Novice
Novice Sporni dizli v 5 milijonih volkswagnov in 2,1 milijona audijev 8

Afera Volkswagen se razpleta in se obenem seli v Evropo, Volkswagen razkriva število izdelanih vozil s spornimi dizelskimi motorji

AVTO
Novice
Novice V Nemčiji na servise 2,46 milijona avtov Skupine Volkswagen

Med znamkami Skupine Volkswagen izstopa znamka Volkswagen s 1,54 milijona vozil

AVTO
Posel
Posel Slovenci ostajamo nori na Volkswagen tudi po aferi 5

Afera Dieselgate skozi oči vodilnih mož skupine Volkswagen v Sloveniji, stvarnih napakah in vplivu afere na prodajo

AVTO
Posel
Posel Slovenci smo se ponovno ogreli za nove avtomobile

Lani je bilo v Sloveniji registriranih 59.464 novih osebnih avtomobilov, kar je za 11,6 odstotka več kot predlanskim. Trg je sicer zrasel...

AVTO
Novice
Novice Volkswagnov minus zaradi šibke Rusije in Brazilije

Marca je nemški Volkswagen prodal 558.600 vozil, slab odstotek manj kot marca lani

AVTO
Posel
Posel (Intervju) Slovenci po aferi še bolj zvesti VW, bodo avtomobili po posegu izgubili moč? 23

Direktor slovenskega Volkswagna Danilo Ferjančič podrobno o reševanju posledic afere in vpoklicu, ki se začne prihodnji torek