Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Novi tiguan: zunaj kompakten, znotraj velikan

Čas branja: 2 min
14.09.2015  17:32
Sedem let po prihodu prvega prihaja novi volkswagen tiguan, ta je ohranil kompaktne mere, v kabini je precej zrasel in postal precej bolj prilagoldjiv

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Volkswagen dodaj

Danes zvečer se bo izbranim gostom, tudi novinarjem, razkril novi kompaktni športni terenec volksagen tiguan. A rakritje bo le prestižne narave. Volkswagen je že vse informacije o novincu razkril že danes popoldne. In kaj ponuja novinec, ki je bil nekaj let celo na vrhu evropske prodaje športnih terencev?

Volkswagen-Tiguan-2017-1280x960-wallpaper-03.1442244712.jpg.e.960px.jpg
Maska 4,45 metra dolgega tiguana ponosno nosi tri odebeljene kromirane prečke, pod žarometi je poudarjen LED trak dnevnih luči, boke v zgornjem delu vrat prekinja ostra linija, zadek pa je klasičen, z žarometi podobnimi tistim na golfu, a obenem precej bolj mišičast.

Na prvi pogled pritegne oblika, ki niti ni tako zelo volkswagnovsko zadržana. Resda ima tiguan poravnano linijo žarometov in maske, a deluje sveže in postavljaško. Maska ponosno nosi tri odebeljene kromirane prečke, pod žarometi je poudarjen LED trak dnevnih luči, boke v zgornjem delu vrat prekinja ostra linija, zadek pa je klasičen, z žarometi podobnimi tistim na golfu, a obenem precej bolj mišičast. Kot je veljalo za prvo generacijo, velja tudi za drugo. Tiguan ni zgolj terenski golf, je samostojen izdelek, ki si z golfom, danes tudi s passatom deli skupno osnovo MQB, ki je v tem primeru prilagojena kompaktnemu terencu.

Volkswagen-Tiguan-2017-1024x768-wallpaper-09.1442244800.jpg.c.960px.jpg
Prtljažnik tiguana meri rekordnih 615 litrov, trik je v pomični zadnji klopi.

Da so se inženirji pošteno zakopali v delo, potrjujejo naslednji podatki. Novi tiguan je v dolžino zrasel za šest centimetrov na 4,45 metra, v medosju pa za 7,7 centimetra na 2,68 metra, ob tem je za 30 milimetrov širši in 33 milimetrov nižji (različica s prednjim pogonom), v povprečju je za 50 kilogramov lažji od predhodnika. Kljub razmeroma skromnemu prirastku mer, ki ga držijo znotraj okvirov tega razreda, je v kabini pridobil veliko prostora - natanko 26 milimetrov v dolžino, potniki na zadnji klopi pa imajo v predelu kolen 29 milimetrov več prostora kot prej.

Volkswagen-Tiguan-2017-1024x768-wallpaper-07.1442244889.jpg.e.960px.jpg
Kompaktne mere, manjši previsi in ostra bočna linija.

Po zaslugi prilagodljive, po dolžini za 18 centimetrov vzdolžno pomične zadnje klopi, ki ima tudi po naklonu prilagodljiv naslon, je prtljažnik v osnovni postavitvi v primerjavi s predhodnikom večji za 145 litrov. Ob povsem naprej pomaknjeni zadnji klopi prtljažnik meri celih 615 litrov. V najslabšem primeru ga še vedno ostane 470 litrov. Ob podrti zadnji klopi gre v tiguana 1.655 litrov prtljage. Prevoz daljših predmetov pa je mogoč zaradi zlaganja naslona sopotnikovega sedeža.

Volkswagen-Tiguan-2017-1024x768-wallpaper-0f.1442244943.jpg.c.960px.jpg
Armaturna plošča je podobna tisti v golfu, daljši je nadstrešek nad merilniki in nekaj drugih podrobnosti.

Armaturna plošča kaže na poteze iz manjšega golfa, dolg nadstrešek nad merilniki pa podobnost z audijem A4. Motorna ponudba je praktična enaka tisti iz passata, vključno z biturbo dizlom s 176 kilovati. V njej ni dvolitrskega turbo bencinarja s 206 kilovati. Izbira menjalnikov je klasična, ročni šestopenjski ali samodejni sedemstopenjski DSG, pogon pa je kot pri prejšnjem modelu speljan na prednja ali vsa štiri kolesa.

V vsakem primeru pa je tiguan od tal oddaljen 20 centimetrov, 1,1 centimetra več kot prej. Vstopni kot terenske različice je 25,6 stopinje, klasične pa 18,3 stopinje. Štirikolesni pogon 4Motion bo imel štiri različne programe, vleka prikolice pa bo ne glede na različico do 2.500 kilogramov.

Volkswagen-Tiguan-2017-1024x768-wallpaper-02.1442245027.jpg.e.960px.jpg


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Čas za naslednjo tiguanovo pustolovščino

Volkswagen je po kar devetih letih upokojil veterana tiguana, druga generacija pa prinaša bolj ostre poteze, veliko tehničnih...

AVTO
Novosti
Novosti Tiguan po moško zapeljal med Slovence 32

Volkswagen tiguan je na slovenski premieri dokazal, da bo vrh lestvice najbolj prodajanih športnih terencev pri nas krojil po moško -...

AVTO
Testi
Testi VW tiguan: nič revolucije, ena sama premišljena evolucija

Test: Volkswagnov športni terenec tiguan je spočet na novo, zato karoserijsko bolj vitek, motorno standarden, pri porabi spodobno varčen

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

AVTO
Novosti
Novosti Tiguan XL za 400 Slovencev 5

Volkswagen tiguan allspace bo osrečil domače kupce, ki na prvo mesto postavljajo prostornost, cenovno pa je od klasičnega tiguana...

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 11

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....