Bavarska pošast, ukročena kot hišni ljubljenček Bavarska pošast, ukročena kot hišni ljubljenček Novi BMW M5 je inteligentna preobrazba nekdanjega limuzinskega dirkača. Je izjemno hiter, obvladljiv in še vedno zabaven avto, ki se pomika v razred superšportnikov.
Veliki scrambler za neukročene veterane Veliki scrambler za neukročene veterane Vožnja z rumenim scramblerjem 1100 je lahko tako zenovska, da v spominih nanjo meditiraš skozi zimo, še pred začetkom nove sezone pa z veseljem cesti ukradeš kakšen sončen dan.
Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na doseg baterije, opise kopice športnih terencev, pregled poslovanja Volva, Renaulta in Nissana, vrline osveženega volkswagna passata in prvo pomladno lastovko na dveh kolesih - ducati scrambler 1100.
Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Preverili smo, kateri električni avtomobili vas bodo zapeljali najdlje. Razporedili smo jih po dosegu, izmerjenem po novem merilnem ciklu WLTP. Ta prinaša realnejšo sliko od starega NEDC. Pogledali pa smo tudi, kako doseg merijo Američani.
Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Štirideset držav, vključno z Japonsko in EU, je potrdilo osnutek p(Združenih narodov#Organizacija združenih narodov) (ZN), ki leta 2020 predvideva obvezno vgradnjo sistema za samodejno zaviranje v osebne in lahke dostavne avtomobile.

Vstop v ekscentrični svet prepiha za bogate

Čas branja: 2 min
03.09.2015  14:33
Mercedes-Benzov kabriolet najvišjega razreda, ki vozi v svet Bentleyjev, Rolls Roycev,... Cena brez davščin vsaj 150 tisoč evrov.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Mercedes-Benz dodaj
AMG dodaj

Prek pet metrov dolžine, 2,2 tone mase, skoraj 600 konjev, ki sodelujejo z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom, usnje na sedežih in armaturni plošči in platno namesto kovine nad glavami štirih potnikov. To je eden najbolj razkošnih kabrioletov na svetu, mercedes-benz S cabriolet, ki se v novi podobi vrača po 44 letnem spancu.

Mercedes-Benz-S-Class-Cabriolet-2017-1280x960-wallpaper-06.1441283051.jpg.s.960px.jpg

Novi S cabriolet nekako spominja na nekdanje ameriške avtomobile, velike limuzine s platneno streho in štirimi prostornimi sedeži. Tradicijo pa črpa iz lastne zgodovine, v kopici mercedes-benzovih razkošnih kabrioletov, med njimi je zadnji na cesto zapeljal leta 1971 - 280 SE 3.5. Novi razred S cabriolet ponuja natanko to kot njegov daljni predhodnik, razkošje, prostor in vrhunsko tehniko zavito v elegantno karoserije neskromnih zunanjih mer, začinjeno s pomično platneno streho.

Mercedes-Benz-S-Class-Cabriolet-2017-1280x960-wallpaper-0d.1441283098.jpg.s.960px.jpg

Izbira platna ni slučaj, ta material v svetu kabrioletov namreč pomeni precej več od sodobnih pomičnih kovine. Tehnično pa z različnimi ojačitvami, več plastmi in temeljito zvočno izolacijo za njimi prav nič ne zaostaja. Zloži se v del za zadnjima sedežema, le delno se zažira v prtljažnik, a je vselej ločena od tega dela. Koliko litrov ostane za prtljago, ko je streha zložena, Mercedes-Benz ne poroča.

Mercedes-Benz-S63-AMG-Cabriolet-2017-1280x960-wallpaper-09.1441283157.jpg.s.960px.jpg

Platnena streha S cabrioleta se s pomočjo elektro motorjev zloži in odpre do hitrosti 60 kilometrov na uro, striptiz traja 20 sekund, izvedete pa ga lahko tudi zunaj vozila s pritiskom na ključ.

mercedes-S-cabrio-1.1441283221.jpg.n.960px.jpg

Posebnost S cabrioleta, ki sicer s seboj vozi vse ostale tehnične rešitve najbližjega sorodnika s katerim si deli 60 odstotkov delov - S coupeja, je dodelana klimatizacija potniške kabine. Pogoje zaznava 12 senzorjev, za pretok zraka skrbi 18 zračnikov, potniki pa si lahko v petih stopnjah nastavijo temperaturo v delu nog ali trupa. Tripodročna klimatska naprava v celoti samodejno prilagaja delovanje, tudi ko odprete ali zaprete streho, odziva se tudi na povečano vlažnost in temu prilagodi delovanje. Za doplačilo bosta na voljo že znana sistema aircap, ta s prilagajanjem mrežice zmanjšuje kroženje zraka in airscarf, ki poskrbi za gretje vratu potnikov. V hladnih dneh potnike poleg sedežev in volana greje tudi naslon za roke.

Mercedes-Benz-S63-AMG-Cabriolet-2017-1280x960-wallpaper-05.1441283302.jpg.s.960px.jpg

Novi S cabriolet na trg prihaja v najmočnejši različici S 63 AMG cabriolet s 5,5 litrskim V8 biturbo motorjem, 430 kilovati oziroma 585 konjskimi močmi, 900 newtonmetri največjega navora in silovitim pospeškom - 2,2 tone težak kabriolet do stotice skoči v le 3,9 sekunde. Kasneje bodo, po vsej verjetnosti, na voljo tudi nekateri drugi stroji iz družine S.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Najbolj razkošni SUV na svetu za hitrosti prek 300 17

Bentley se je kot prvi superluksuzni proizvajalec odločil za vstop v razred SUV, bentayga je seveda avto presežnikov in ceno okoli 250...

AVTO
Novice
Novice Oči novinarjev iz 19 držav te dni uprte v Slovenijo 5

Visoka rast prodaje mercedes-benzovih tovornjakov pri nas in pozitivne izkušnje iz pretekosti, so proizvajalca ponovno prepričale v...

AVTO
Novosti
Novosti Prenovljeni Mercedes A z utripom nove generacije 19

V Slovenijo je s ceno najmanj 22.500 evrov zapeljal prenovljeni Mercedes A, ki bo letno skušal prepričati več kot sto kupcev pretežno...

AVTO
Novosti
Novosti Za vedno hipi

Volkswagen transporter je od leta 1950 osvajal tako hipije, kot tudi podjetnike, poslovneže in družine. Poslej Slovence snubi šesta...

AVTO
Testi
Testi Mali Bavarec za igrive poletne romance 1

BMW serije 2 je za vroče poletne dni dobil brata kabrioleta, ki z izklesano in privlačno podobo najraje krade poglede mladenk in brhkih...

AVTO
Novosti
Novosti Miniaturna inženirska mojstrovina s 191 ''konji'' na liter! 1

Ročno izdelani štirivaljnik iz dveh litrov potegne kar 381 konjskih moči in 475 newtonmetrov navora, do stotice A 45 AMG 4matic skoči v...

AVTO
Novice
Novice Mercedesi GLC iz Finske, R pa iz nekdanje tovarne Hummerjev 7

Mercedes-Benz polne kapacitete v lastnih tovarnah rešuje s pogodbeniki.

AVTO
Testi
Testi Nebahaški kupe mojstra Lešnika 5

Izza volana novega mercedes-benza C coupe: razmerja so prava, avto deluje čvrsto, krasijo ga prepoznavna maska, ozke luči in, zanimivo,...