Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Starostna meja nemških menedžerjev izginja

Čas branja: 1 min
02.09.2015  11:48
Prvi mož Skupine Volkswagen po pomladnem spopadu s prvim nadzornikom Ferdinandom Piechom ostaja trdno v sedlu, proizvajalca bo vodil do leta 2019

Obveščaj me o novih člankih:  

Starostna omejitev nemških menedžerjev zadnja leta postavljena pri 65 letih, je marsikaterega šefa avtomobilske znamke pospremila v prezgodnji pokoj. Sedaj pa, kot kaže izginja. Volkswagen bo namreč prvemu možu Skupine Martinu Winterkornu podaljšal pogodbo do konca leta 2018, ko bo star že 71 let.

winterkorn-martin1-bl.1411953099.jpg.w.960px.jpg
Prvi mož Skupine Volkswagen Martin Winterkorn bo na čelu največjega proizvajalca avtomobilov na svetu kot kaže ostal še do leta 2019.

Končna odločitev 25. septembra

Odločitev še ni končna, a je zelo verjetna. Nadzorniki Volkswagna so namreč danes predlagali podaljšanja Winterkornove pogodbe za tri leta, do konca leta 2018, o tem bodo glasovali 25. septembra.

S to odločitvijo pa so se kandidati za njegovo mesto, šef Audija Rupert Stadler, šef Volkswagna Herbert Diess, prvi finančnik Skupine Volkswagen Hans Dieter Poetsch in šef Porscheja Matthias Müller vsaj za nekaj let obrisali pod nosom za napredovanje. Po besedah analitika družbe Evercore ISI bodo nekateri med njimi leta 2019 že prestari, da bi zasedli vodilno mesto.

Skupino bo razbil na štiri dele

Winterkorn je po viharni pomladi, ko mu je danes že nekdanji prvi nadzornik Skupine Volkswagen in pomemben solastnik Ferdinand Piech skoraj spodnesel stol, pljunil v roke in se lotil reorganizacije največjega proizvajalca avtomobilov na svetu. Centraliziran sistem spreminja v decentraliziranega, Skupino Volkswagen z 12 blagovnimi znamkami avtomobilov, motociklov in tovornjakov bo namreč razbil na štiri samostojne holding.

V prvem polletju na samem vrhu prodaje

Volkswagen se je v prvem polletju letos prvič zavihtel na vrh lestvice avtomobilskih proizvajalcev, tri leta prej kot je načrtoval.Preberite tudi:

21.05.2015
29.04.2015
10.08.2015
30.07.2015

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Winterkorn padel po drugem udarcu, v preiskavi še dizelski Audiji in Porscheji 60

Martin Winterkorn se je kot prvi volkswagnov menedžer zoperstavil Ferdinandu Piechu in, tako je spomladi mislil ves svet, odnesel celo...

AVTO
Posel
Posel Winterkorn naj bi odstopil še iz ostalih vodilnih položajev v VW

Martin Winterkorn je po odstopu z vrha Volkswagna ostal predsednik Audija, MAN, Porsche Holdinga in Truck&Bus, s teh položajev bo v...

AVTO
Posel
Posel Šef Volkswagna: ''Avtomobile bomo spremenili v telefone na kolesih'' 23

Prvi mož Volkswagna je v Frankfurtu napovedal velike spremembe na področju razvoja in uporabe avtomobila

AVTO
Posel
Posel 12 tednov resničnostnega šova Volkswagen 3

Sanjski začetek in klavrn konec: to je povzetek letošnjega leta avtomobilskega proizvajalca Volkswagen, ki se ga bomo spominjali po...

AVTO
Novice
Novice Nekdanji šef VW še leto dni na plačilni listi 3

Martin Winterkorn bo še leto dni prejemal prejemke od nekdanjega delodajalca, Volkswagna. Ob odhodu je sicer prejel 28 milijonov evrov...

AVTO
Novice
Novice Toyota ostaja na prestolu, VW ji je kljub škandalu tesno za petami

Tesen rezultat prve trojice: Toyota 10,15, Volkswagen 9,93 in General Motors 9,8 milijona prodanih avtomobilov v letu 2015

AVTO
Posel
Posel Volkswagen pleza iz krize, dobička več, prihodkov manj 3

Porsche in Škoda sta z visoko rastjo dobička poskrbela za višji dobiček kot pred dizelsko krizo, za zaslužek najpomembnejša znamka VW...

AVTO
Novice
Novice VW: goljufije že od leta 1999, kazen narasla na 18 milijard evrov 9

Stroški dizelskega škandala dosegli 18 milijard evrov