Avto

Slovo listnatim vzmetem, pozdrav udobju in prostoru

Večji keson, sodobnejša kabina, 2,3 litrski dizel z enim ali dvema turboma, petvodilna zadnja prema namesto listnatih vzmeti in kopica sodobnih sistemov

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

26.08.2015 06:05
Čas branja: 1 min

Nissanov tradicionalni terenski poltovornjak navara je zapeljal v novo generacijo. Novosti je veliko, od popolnoma novih oblin, polikanih robov, še bolj izrazite prednje maske skoraj v celoti oblečene v krom, do pravih klenih zmogljivosti na terenu, ki oznanjajo, da NP300 navara ostaja pravi delavec.

136267-1-5

Potem, ko se je zdelo, da bo smetano na trgu pobral fordov ranger, se je pripeljala nova navara. Nissanov terenski poltovornjak je zapeljal v tretjo generacijo, javnosti se bo pokazal sredi septembra v Frankfurtu, kasneje pa bo zapeljal med kupce.

136271-1-5

Nova navara prinaša kopico sprememb, nikakor ne gre le za osvežitev, ampak nov avto. Oblikovalci so postavnega predhodnika postavili v muzej in na novo zrisali obline navare. Ta je v duhu trendov nekoliko bolj obla, spredaj kričeče postavljaška, saj masko krasi obilica kroma, prednji žarometi so prvič v tem razredu lahko v LED tehnologiji.

136263-1-5

Pa ne gre le za ličenje. Nova navara je večja od predhodne, v klasični dolžini je keson daljši za 6,7 centimetra (sedaj meri 1,58 metra), v podaljšani različici pa 1,79 metra. Še večja novost je pod kesonom, zadnja koleda pri različici z dvojno kabino niso več vpeta na listnate vzmeti, ampak v petvodilno zadnjo premo. To v teoriji, verjamemo, da tudi v praksi, prinaša precej več udobja za potnike kot pri klasični zasnovi, ki poskrbi predvsem za večjo nosilnost.

Bolj delovna navara z enojno kabino pa je ohranila listnate vzmeti, pravzaprav je dobila nove, za 7,1 kilogramov lažje, masa avtomobila pa se je zmanjšala za 20 kilogramov. Nissan obljublja dovoljeno obremenitev nad eno tono in dovoljeno težo prikolice 3500 kilogramov.

136255-1-5

Nissan je novinko opremil z novima motorjema, v obeh primerih gre za 2,3 litrski dizel ki z enim turbom ponuja 118 kilovatov (160 konjskih moči), z dvema pa 140 kilovatov (190 konjskih moči). Moč se prenaša na zadnja ali vsa štiri kolesa, med pogonoma preklaplja voznik, ne elektronika. Izbira tudi pri menjalnikih, šeststopenjski ročni ali sedemstopenjski samodejni.

136275-1-5

Potniki bodo veseli novih sedežev, dvopodročne klimatske naprave, sistema za nadzor okolice, sistema za zaviranje v sili (FEB), regulatorja hitrosti, sistema za nadzor spusta po klancu (HDC) in sistem za pomoč pri speljevanju v klanec (HSA). Nova navara bo opremljena tudi s prostoročnim dostopom, zadnjo kamero in senzorji za parkiranje, novost je tudi nissan connect.

Lastnik pa bo vsekakor vesel dobrodušne garancije, ki traja pet let ali 160 tisoč kilometrov.

nissan-navara.1440538120.jpg.s.500px.jpg

136265-1-5

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

FINANCE
Avto
Stroj za užitke
Avto
AvtoMatej Kačič Stroj za užitke

Nissan navara je že na prvi vožnji dokazala, da še zdaleč ni "le" delovna mula, ampak imenitna pomočnica za vse priložnosti - med drugim je poskrbela za nekaj čustvenih izbruhov in morda rešila zakon

FINANCE
Avto
Vsestranska pomočnica pri delu in zabavi
Avto
AvtoMatej Kačič Vsestranska pomočnica pri delu in zabavi

Nissan navara je kot švicarski nož na štirih kolesih, okoli 50 Slovencev na leto pa naj bi prepričala tudi z boljšimi voznimi lastnostmi, prihranki pri gorivu in počutjem na nivoju mestnih terencev

FINANCE
Avto
Legenda, ki podira mite o neuporabnih škatlah
Avto
AvtoMatej Kačič Legenda, ki podira mite o neuporabnih škatlah 1

Nissan navara je kultni poltovornjak, ki s kesonom in zmogljivim pogonom ni namenjen zgolj trdemu garanju v težkih razmerah, ampak tudi zabavi in uživanju na še tako odmaknjenih kotičkih

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Prava partnerka za prosti čas
Avto
AvtoMatej Kačič Prava partnerka za prosti čas

Nissan navara je priročna velikanka, kljub poltovornjaški zasnovi pa še zdaleč ni "le" profesionalna delovna mula, ampak tudi prijetna zasebna pomočnica, s katero se rad podaš v svet užitkov in zabave.

FINANCE
Članki
Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?
Finance
FinanceAlbina Kenda Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine
Finance
FinanceAlbina Kenda Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane knjige in tiskani časopisi; ministrstvo za finance spremembo podpira

FINANCE
Avto
Poltovornjak v službi užitka in zabave
Avto
AvtoMatej Kačič Poltovornjak v službi užitka in zabave 2

Med raziskovanjem grške Lefkade smo zabavno plat pick-upov izkusili z Nissanovo navaro.