Avto

Korejski specialist na modni brvi

Ssangyong tivoli je novi majhen športni terenec, ki se je z ugodno ceno med 14 in 18 tisočaki vmešal v boj z renaultom capturjem, oplom mokko in drugimi

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

25.08.2015 12:35
Čas branja: 2 min

Orjak musso z izstopajočo obliko in Mercedes-Benzovim dizelskim motorjem je bil tisti terenec, ki je korejsko znamko Ssangyong pripeljal na slovenski in evropski trg. V današnjem času, podobno je pri drugih znamkah, pa je pogled na terence seveda drugačen. Ti morajo biti modni, privlačni, zmogljivi predvsem na cesti in nekaj malega tudi na terenu, v zadnjih letih ne smejo biti preveliki in ne predragi.

P8251686.1440498608.JPG.c.600px.jpg

Tudi specialisti sledijo trendom

Seveda, trg za prave terence je ostal, a se je pošteno skrčil. Prava uspešnica pa so postali športni terenci oziroma SUV, ki so doma na asfaltu, v mestu, zaradi pogosto le prednjega pogona se znajo zapoditi na kakšen makadam, dlje ne. To vedo tudi specialisti, zato imajo manjši mercedes-benzi s prvo črko G, land roverji, BMW X, Nissani,... tudi le prednji pogon. In zato je takšen tudi Ssangyongov novinec tivoli, ki smo ga danes spoznali kje drugje kot v parku Tivoli.

P8251690.1440498697.JPG.w.960px.jpg

Veliko prostora na 4,2 metra dolžine

Tivoli ob velikanu mussu sicer deluje kot miška, a je za to delno kriva tudi kompaktna oblika. Zaobljene linije, a ne preveč, zaokrožajo preproste poteze 4,2 metra dolgega športnega terenca, ki je s 16,7 centimetrsko oddaljenostjo od tal in vstopnim kotom 20,8 in izstopnim 28 stopinj zadržal tudi nekaj robustnosti znane za to znamko. Nekaj oblikovne robustnosti mu sicer daje odsekan nos, ostale poteze pa so modne - denimo napihnjeni boki in uporabne - odsekan zadek, ki razkriva za ta razred zelo velik 423-litrski prtljažnik.

Ssangyong-tivoli-1.1440498739.jpg.c.600px.jpg

ssangyong-tivoli.1440498868.jpg.w.600px.jpg

Po želji barvita kabina, veliko varnosti

Oblika in mere omogočajo tudi prostorno kabino, ki je v skladu s trendi lahko preprosta in uporabna ali pa zelo barvita - armaturna plošča s sedempalčnim zaslonom na sredinski konzoli ima lahko rdeče odtenke, enako velja za sedeže. Zadnja klop poleg deljivosti ponuja tudi 27,5 stopinjski pomik naklona, kar je redkost v tem razredu. Varnostna oprema, razen pri številu zračnih blazin. Osnovni tivoli za 13.990 evrov ima le prednji, v opremi comfort pa še stranske blazine, zavese in kolensko blazino. Poleg tega v osnovi dobite ABS, ESP, BAS, aktivno zaščito proti prevračanju vozila in pomočnika pri speljevanju.

Ssangyong-tivoli-3.1440498916.jpg.s.600px.jpg

Bencinar za 14, turbodizel za 16 tisočakov

Če si kupec izbere osnovni bencinski motor 1.6 e-XGI s 94 kilovati (128 konjskimi močmi in porabo 6,6 litre), prednji pogon in opremo base, ki poleg omenjene varnosti dobi še klimatsko napravo, 16-palčna platišča in podobno. Naslednja stopnja opreme comfort tivolija podraži za dva tisočaka na 16 tisoč evrov, prinaša pa že omenjene zračne blazine, LED dnevne prednje luči, merilec tlaka v pnevmatikah, samodejno klimatsko napravo, aluminijasta kolesa,... Poleg bencinarja je v ponudbi tudi 1,6 litrski turbodizel s 85 kilovati, doplačilo zanj je dva tisočaka, base torej stane 16, comfort pa 18 tisoč evrov.

In pogon, sedaj je na voljo le prednji, konec leta pa prihaja še tivoli z elektronsko nadzorovanim štirikolesnim pogonom AWD, ki ga bo podražil za dva tisočaka.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Namesto da bi vzel lizing za avtomobil, sem raje vložil v zeleno obveznico

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Avto
Oblikovno (pre)drzen in tržno še preveč anonimen
Avto
AvtoJanez Kovačič Oblikovno (pre)drzen in tržno še preveč anonimen 2

TEST: Ssangyong tivoli; Precej nenavaden, drugačen, tudi izviren avtomobilski ptič.

FINANCE
Članki
Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?
Finance
FinanceAlbina Kenda Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Nepremičnine
Poslovni prostor v soseski Belle vie Tivoli bo dobra naložba
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Poslovni prostor v soseski Belle vie Tivoli bo dobra naložba 5

Večstanovanjski projekt Belle vie Tivoli s 195 sodobnimi stanovanji, ki ga na lokaciji nekdanjega Slovenijavina v Spodnji Šiški gradita investitorja Kolektor Kolding in Gorenje Projekt, napoveduje vnovično oživitev nepremičninskega trga v Ljubljani. Zaradi zmernih cen in visoke kakovosti so še pred končanjem gradnje prodali tako rekoč vsa stanovanja.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Članki
Kaj predlaga Juncker v svojem, šestem scenariju za prihodnost EU
Finance
FinanceAlbina Kenda Kaj predlaga Juncker v svojem, šestem scenariju za prihodnost EU 2

Ta je utemeljen na treh vrednotah - svobodi, enakosti in vladavini prava, v njem pa je Juncker nanizal vrsto reformnih predlogov, med katerimi utegne veliko pozornosti zbuditi predlagana sprememba pri glasovanju o davčnih vprašanjih

FINANCE
Članki
Pet prioritet EU: Da, Juncker napoveduje strožjo presojo kitajskih naložb
Finance
FinanceAlbina Kenda Pet prioritet EU: Da, Juncker napoveduje strožjo presojo kitajskih naložb 1

V današnjem govoru o stanju v Uniji je šef evropske komisije Jean-Claude Juncker predstavil vizijo prihodnosti EU, v njej pa - kot smo pisali včeraj - napovedal možnost za strožjo presojo kitajskih naložb - pa tudi prenovljeno industrijsko politiko