Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Legende, ki so spet zaživele, in tiste, ki niso

Čas branja: 3 min
13.08.2015  22:30  Dopolnjeno: 14.08.2015 10:10
Zgodovina se ponavlja, predvsem pa se v novi izdaji lahko tudi odlično prodaja. To dokazujeta reinkarnirana mini in fiat 500, manj pa volkswagen beetle, ki je stopil v prevelike čevlje slavnega hrošča.

Ko zmanjka idej, blišča in navdiha, se proizvajalci avtomobilov pogosto zatečejo k svojim koreninam, k zgodovini znamke, posameznih modelov in jih poskušajo z vnovično obuditvijo prodati za med. Recept je dobro znan, velikokrat uporabljen, a ne vselej uspešen. Uporaba starega imena, oblin karoserije ter kakšnih oblikovnih in drugih posebnosti je lahko dobra vaba za kupce. Ni pa nujno, da prinese uspeh, razkrivajo zgodbe volkswagna beetla, minija in fiata 500.

mini-stari-xx.1439486643.jpg.o.600px.jpg
Pet milijonov kupcev je prepričal originalni mini.

mini-novi-xx.1439486644.jpg.o.600px.jpg
Naslednika sta jih med letoma 2000 in 2014 pritegnila 2,7 milijona.

Življenje beetla ostalo v povojnem času

Uspešni in zdravi avtomobilski proizvajalci so praviloma temelj uspeha posameznih avtomobilskih modelov. Če k temu dodamo bleščečo zgodovino posameznega avtomobila, ki ga proizvajalec spet obudi po upokojitvi, se zdi uspeh neizogiben. Pa ni. Izjemo potrjuje kar nekaj primerov, najočitnejši pa je Volkswagnov beetle nove dobe. Sloviti predhodnik, beetle prve generacije, je mobiliziral Nemčijo med drugo svetovno vojno in po njej, eksplodiral je v časih hipijev, dosegel vrh leta 1971 s proizvodnjo 1,3 milijona vozil in v času svojega aktivnega življenja, do leta 1978, prepričal prek 21 milijonov kupcev. V tem času se je komaj kaj spreminjal, postal je ikona in prodajna uspešnica. Nato je zasnovo zadnjega pogona in zračno hlajenega bokserskega motorja povozil čas, na mesto beetla so zapeljali takrat zelo sodobni golf prve generacije in podobno zasnovani tekmeci drugih znamk. Beetla so izdelovali še v Mehiki in Braziliji do leta 2003, a v zelo majhnih številkah. Zadnje leto je bilo izdelanih le 30 tisoč beetlov.

A ime in spomin nanj sta ostala, zato je Volkswagen leta 1998 v polnem razvojnem zamahu modelov in znamk predstavil drugo generacijo beetla, ki je oblikovno in z nekaterimi podrobnostmi zvesto sledil originalu. V naslednjih 12 letih je beetle po vsem svetu pritegnil milijon kupcev oziroma manj kot pet odstotkov privržencev originala in sedemkrat manj kot ljubiteljev golfa v istem obdobju. Obuditev legende torej ni uspela. Reinkarnaciji beetla so kupci očitali neoriginalnost, premehke poteze in preveč konfekcije za tako slovito ime. Tudi vazica z rožo v kabini ni mogla odpihniti teh zamer. Zadnjih pet let poskuša vtis popraviti beetle III, poročil o veliki prodaji beetla še nismo zasledili. Skupina Volkswagen pa po drugi strani poroča o rekordni prodaji, v prvem polletju je v svetu prvič pristala na prvem mestu.

Fiat-500-stari-xx.1439486639.jpg.o.600px.jpg
Originalni fiat 500 je našel 3,8 milijona kupcev.

fiat-500-novi-xx.1439486641.jpg.o.600px.jpg
Njegovega sodobnega naslednika je med letoma 2007 in 2015 kupilo 1,5 milijona ljudi.

Slaboten Fiat z izjemnim občutkom za dediščino

Če velikan, kot je Volkswagen, ne zmore obuditi legende, kako bo to uspelo majhnemu in bolj slabotnemu Fiatu, so bili skeptični mnogi. Pa mu je. Legendarnega malčka 500, ki je imel pri mobilizaciji domovine po vojni podobno vlogo kot beetle, je v novi izdaji na trg poslal leta 2007, 50 let po prihodu prvega istoimenskega malčka. Retro oblika, barvita in bogato opremljena kabina ter podobnost z originalom so odpihnili pomisleke o visoki ceni le 3,5 metra dolgega fiata. Fiat jih je v prvih letih prodajal kot zlato - za povprečno ceno 16 tisoč evrov. V zadnjih osmih letih je mali fiat, čeprav ni bil na voljo po vsem svetu, našel 1,5 milijona kupcev in originalnemu 500 zapeljal skoraj do pasu. Ta je namreč prepričal 3,8 milijona kupcev. Fiat ni tvegal, junija letos predstavljeni naslednik fiata 500 je prinesel sicer številne spremembe, kar 1.900 jih je, a je na videz skoraj na las podoben predhodniku. Recept oživitve legende je uspel, zato ga niso spreminjali.

beetle-stari-xx.1439486638.jpg.o.600px.jpg
Originalni volkswagen beetle je očaral 21,5 milijona kupcev.

beetle-novi-xx.1439486640.jpg.o.600px.jpg
Milijon kupcev je pritegnil njegov sodobni naslednik med letoma 1998 in 2010.

Česar se loti BMW, se pozlati...

Le ime in obline, ki spominjajo na original, niso dovolj za uspešno obuditev legende.

Še ena legenda, pri kateri so imeli inženirji in najbrž predvsem oblikovalci srečno roko - legendarni angleški avtomobilček mini. Original je leta 1962 nastal izpod peresa Grka Aleca Issigonisa, v naslednjih desetletjih pa postal ikona angleške avtomobilske industrije. Največje prodajne in dirkaške uspehe je dosegel med letoma 1962 in 1980, med tem časom se je kljub zamenjavi generacij le malo spreminjal, vselej pa ponudil odlične vozne lastnosti in prepoznavno obliko majhne in široke karoserije, ki je ne glede na različico sedela skoraj na tleh. V devetdesetih letih prejšnjega stoletja je bil ostareli mini le še legenda iz preteklosti, na voljo je bil v številnih omejenih serijah, a pritegnil je bolj malo kupcev. V 38 letih proizvodnje se jih je vseeno nabralo prek pet milijonov. Ko se je marsikdo že poslovil od legendarnega minija, ga je konec leta 2000 znova obudil novi lastnik BMW. Z oblinami ikone, ekskluzivno kabino, športnimi voznimi lastnostmi in močnimi motorji je leta 2001 prepričal 25 tisoč kupcev, leta 2002 144 tisoč, leta 2005 pa že prek 200 tisoč. Prva generacija novodobnega minija je našla 918 tisoč kupcev, druga pa med letoma 2007 in 2013 - tudi prek številnih različic minija (poleg kabrioleta še terenski countryman, paceman, roadster, clubman ...) - že 1,8 milijona s proizvodnim rekordom v zadnjem letu, ko je Mini izdelal 305 tisoč vozil. Zdaj je na trgu tretja generacija minija, ki je zasnovana po podobnem receptu kot beetle in fiat 500 - prepoznavna oblika je polikana le v podrobnostih, pod njo pa je najsodobnejša tehnika. BMW je obudil še eno ikono - rolls-roycea, podvig pa mu je uspel podobno dobro kot pri miniju.

Foto: Press

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Fiat 500X - novi zasuk v romantični zgodbi 3

Tradicionalna in igriva oblika, tehnika in trendovski pristop so po prepričanju Fiata lastnosti, zaradi katerih bodo kupci za model 500X...

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Članki
Članki Kaj predlaga Juncker v svojem, šestem scenariju za prihodnost EU 3

Ta je utemeljen na treh vrednotah - svobodi, enakosti in vladavini prava, v njem pa je Juncker nanizal vrsto reformnih predlogov, med...

FINANCE
Članki
Članki Pet prioritet EU: Da, Juncker napoveduje strožjo presojo kitajskih naložb 1

V današnjem govoru o stanju v Uniji je šef evropske komisije Jean-Claude Juncker predstavil vizijo prihodnosti EU, v njej pa - kot smo...

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Članki
Članki Češki predsednik Zeman bi raje izgubil sredstva EU kot sprejel begunce 6

Iz višegrajskih članic so se burno odzvali na odločitev Sodišča EU, da zavrne njihovo tožbo proti evropskim begunskim kvotam; zdaj se...