Avto

(Video) Alfa giulia rojena na 105. obletnico znamke

Pred eno uro se je v muzeju Alfa Romea v Areseju blizu Milana, natanko 105 let po ustanovitvi znamke, razkrila nova giulia v najmočnejši različici s 510 konji

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

24.06.2015 20:34
Dopolnjeno: 24.06.2015 23:33
Čas branja: 2 min

Šef Fiata, s tem tudi Alfa Romea in zadnjih nekaj let Chryslerja, Sergio Marchionne je dolgo napovedoval preporod nekdaj slovite znamke Alfa Romeo. Ta je zadnje desetletje ali več bledela, zdelo se je da jo čaka podobna usoda kot Lancio, do danes,...

Alfa-Romeo-Giulia-2016-1600x1200-wallpaper-08.1435170489.jpg.e.960px.jpg
Nova alfa giulia, naslednica že skoraj pozabljene alfe 159, začenja novo obdobje za to znamko. Danes zvečer se je razkrila v muzeju Alfa Romea v Areseju blizu Milana, natanko 105 let po ustanovitvi znamke.

V muzeju znamke v Areseju, blizu Milana, se je danes zvečer ravno na 105. obletnico znamke Alfa Romeo razkrila nova giulia. Limuzina slovitega imena, ki zamenjuje že ugaslo srednjeveliko limuzino 159. Giulia se je razkrila v velikem slogu, v najmočnejši različici quadrofoglio verde s trilitrskim V6 motorjem, dvema turbo polnilnikoma in kar 375 kilovati (510 konjskimi močmi), ki je doslej poganjal le maseratije.

Alfa-Romeo-Giulia-2016-1024x768-wallpaper-04.1435170623.jpg.e.960px.jpg
Giulia je prišla v velikem slogu, v najmočnejši različici quadrofoglio verde s trilitrskim biturbo motorjem s 375 kilovati (510 konjskimi močmi), pogonom na zadnja kolesa, ročnim menjalnikom, pospeškom do stotice v 3,9 sekunde,...

Športna limuzina, ki uteleša oziroma celo presega športni duh nekdanje alfe 156 GTA prihaja s klasično zasnovo. Motor poganja zadnja kolesa, menjalnik je le ročni. Inovativnost sporoča zasnova, streha in motorni pokrov sta iz ogljikovih vlaken, motor, vzmetenje, vrata in še nekaj delov so iz aluminija, kar zmanjšuje maso na le 1.500 kilogramov in omogoča odlično razmerje med maso in močjo, ki znaša manj kot 3 kg/KM.

Najmočnejša giulia po številkah užene najbližje tekmece BMW M3, mercedes-benz C 63 AMG in audi RS4, saj do stotice pospeši v le 3,9 sekunde.

Alfa-Romeo-Giulia-2016-1024x768-wallpaper-05.1435170727.jpg.s.960px.jpg
Neskromen nastop giulie s štirimi izpušnimi cevmi, mišičastim zadkom in inovativno zgradbo karoserije iz ogljikovih vlaken, aluminija in jekla.

Najmočnejša giulia pa je le uvod v celotno družino, ki jo bodo sestavljale tudi šibkejše različice. Pod pokrovom se bodo znašli dvolitrski turbo štirivaljnik, štiri in šestvaljni turbodizli, zadnji pogon bo dopolnil štirikolesni, ročni menjalnik pa najbrž tudi samodejni.

Alfa-Romeo-Giulia-2016-1024x768-wallpaper-01.1435170834.jpg.s.960px.jpg

Giulia bo na evropske ceste zapeljala v začetku prihodnjega leta, nekaj mesecev kasneje pa še na ameriške. Po oceni IHS Automotive bo letna proizvodnja okoli 40 tisoč enot, kar polovico lanske prodaje vseh modelov alfa romea, ko je znamka padla na, v zadnjih 60 letih, rekordno nizko raven 74 tisoč vozil. Leta 2018 naj bi se številke povzpele že na 400 tisoč vozil letno, k temu bodo pripomogli tudi drugi novi modeli te znamke. Leta 2017 na trg pride športni terenec velikosti audija Q5, naslednica alfe 166,...

Alfa-Romeo-Giulia-2016-1024x768-wallpaper-0a.1435170903.jpg.s.960px.jpg

Alfa giulia quadrifoglio verde v akciji

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.

Preberite tudi:

24.06.2015
07.07.2015
FINANCE
Avto
Novi mercedes razreda G: ponovno rojstvo kockaste legende brezpotij
Avto
AvtoUroš Božin Novi mercedes razreda G: ponovno rojstvo kockaste legende brezpotij 9

Nesmrtni G-razred je po prvi prenovi širši, daljši in še bolj oborožen za brezpotja. Oblikovno ostaja zvest robovom in ploskvam, v notranjosti razkošen, tehnično pa še bolj prepričljiv.

FINANCE
Avto
Nova umetnina Roberta Lešnika, ki navdušuje v Ženevi
Avto
AvtoUroš Božin Nova umetnina Roberta Lešnika, ki navdušuje v Ženevi 7

Nova kupejevska limuzina mercedes-AMG GT 4-door coupé združuje udobje in sofisticiranost sveta poslovnih limuzin in zmogljivost superšprotnikov. Osemvaljna različica 63 S se baha s kar 639 »konji«.

FINANCE
Avto
Mercedes-Benz S za 170 tisočakov: avto zamenjam za dvosobno stanovanje v Ljubljani
Avto
AvtoJanez Kovačič Mercedes-Benz S za 170 tisočakov: avto zamenjam za dvosobno stanovanje v Ljubljani 2

Mercedes S v podaljšani izvedbi in ozaljšan s kupom dodatne opreme je lahko moderna pisarna, dnevna soba ali celo stanova­nje – pa tudi stane približno toliko.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Mercedesov 4Matic za prave zimske užitke
Avto
AvtoMatej Kačič Mercedesov 4Matic za prave zimske užitke 4

Mercedes je v zasneženem Centru varne vožnje na Vranskem ponudil najboljše, kar bi tisti hip lahko - paleto svojih vozil s štirikolesnim pogonom 4Matic.

FINANCE
Avto
Lepota in moč z roko v roki
Avto
AvtoMatej Kačič Lepota in moč z roko v roki 3

Mercedes z novim CLS resda ni povzročil orkana, a je v njem imenitno združil eleganco in športnost, ki bosta letos prepričali 25 Slovencev.

FINANCE
Avto
Mali mercedes, ki dosega in presega veliki S
Avto
AvtoJanez Kovačič Mali mercedes, ki dosega in presega veliki S 7

Mercedes-benz razreda A je poln dobrih domislic. Elektronika, ki opozarja na mrtve kote, bo še tri minute po tistem, ko bo avto že parkiran, opazovala okolico in opozarjala na morebitne kolesarje.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)