(Prva vožnja) Toyota rav4 hybrid: pionirski SUV se je vrnil h koreninam (Prva vožnja) Toyota rav4 hybrid: pionirski SUV se je vrnil h koreninam Obline so zamenjale oglate poteze, trebuh se je (podatki za ameriško različico) dvignil s 16 na skoraj 21 centimetrov, RAV4 pa je znova postal pravi SUV. V osnovi takšen kot pred 24 leti, a večji, prostornejši in hibriden. Po prvih vožnjah se zdi, da bo ponudil dobro kupčijo.
Novomeščan je v Bahrajn odpeljal slovensko kolesarsko elito in jim pripeljal še prestižni McLaren Novomeščan je v Bahrajn odpeljal slovensko kolesarsko elito in jim pripeljal še prestižni McLaren Bo Novo mesto odgriznilo del pogače v sodelovanju kolesarske ekipe Bahrain Merida in britanskega avtomobilista?
Nizozemec v ZDA: zapustil je vse, le Volvu je zvest že 56 let Nizozemec v ZDA: zapustil je vse, le Volvu je zvest že 56 let Leo Gabriels je 75-letni Nizozemec, ki je že daljnega leta 1962 zapustil domače ognjišče, odšel s trebuhom za kruhom čez Atlantik in na koncu pristal v Kaliforniji, kjer že 40 let vodi Volvovo delavnico.
(Prva vožnja) lexus UX250h: končno pravi za malo širše množice (Prva vožnja) lexus UX250h: končno pravi za malo širše množice Predpremierno in ekskluzivno, kar pol leta pred prihodom na trg, smo sedli za volan novega lexusa UX 250h, kompaktnega športnega terenca z iskrivim hibridnim pogonom, imenitno izdelavo in materiali ter tako mladostno dušo, da utegne znamki priskrbeti precej širši krog kupcev.
(Intervju) Avto ni dovolj, kupcu je treba pomagati pri vstopu v elektrodobo (Intervju) Avto ni dovolj, kupcu je treba pomagati pri vstopu v elektrodobo Intervju s Francijem Bolto, direktorjem znamke Audi v Porscheju Slovenija

Slovo clia II, hrbtenice novomeškega Revoza

Čas branja: 2 min
06.05.2015  22:30
Po 17 letih so v Revozu ugasnili luč nad proizvodnjo najuspešnejšega modela - clia druge generacije, ki je bil izrednega pomena za sam razvoj tovarne - z njim se je namreč posodobila in robotizirala

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Revoz dodaj
Renault dodaj
ISO dodaj
Patrice Haettel dodaj

Z Revozovih proizvodnih trakov so v ponedeljek odpeljali zadnjega clia druge generacije, ki je dolga leta pomenil hrbtenico novomeške tovarne. Njegova redna proizvodnja se je začela marca 1998, v več kot 17 letih pa so jih v Revozu izdelali skupaj nekaj manj kot 1,5 milijona.

1.1430935259.jpg
V Revozu so v dveh izmenah aprila izdelali približno 600 vozil na dan. Od tega sta bili okoli dve tretjini novih twingov, približno tretjina štirisedežnih smartov in približno pet odstotkov cliov druge generacije.

V Sloveniji je skoraj vsak peti avto renault, na cestah jih je približno 200 tisoč, prav na vrhu priljubljenosti pa je družinski model clio. Med skupaj 75 tisoč se jih večina lahko pohvali z nazivom »Made in Slovenia«, saj je druga generacija od leta 1998 nastajala tudi v novomeškem Revozu. Čeprav je od leta 2012 na trgu že četrta generacija, so v Revozu šele zdaj sklenili proizvodnjo druge generacije, ki smo jo v Sloveniji nazadnje poznali pod komercialnim imenom clio storia. V današnjih časih se sliši skoraj neverjetno, a druga generacija clia je tako v proizvodnji neutrudljivo vztrajala več kot 17 let. V tem času je bilo v Revozu skupaj izdelanih 1.490.607 teh vozil, prag milijontega izdelanega clia so prestopili maja 2006.

Leta 2005 rekordnih 177 tisoč cliov iz Revoza

Clio druge generacije je bil zelo pomemben za Revoz, s tem pa tudi za regijo in državo. Proizvodnja se je pri nas namreč začela po predstavitvi in takrat kot v drugih dveh Renaultovih tovarnah - v francoskem Flinsu in španskem Valladolidu. Renault je do takrat Revozu namreč zaupal proizvodnjo že uveljavljenih vozil. Clio je bil ob tem velikega pomena za razvoj tovarne, saj se je ta z njegovo vpeljavo močno posodobila in predvsem robotizirala. Z njim se je začelo obdobje velike rasti, ko so zaradi velikega povpraševanja na trgu uvedli stalno nočno izmeno, kar je bila velika novost v Sloveniji. Revoz je ob tem prvič presegel magično številko sto tisoč izdelanih vozil na leto, leta 2005 je dosegel rekordnih 177 tisoč vozil. Med prvimi pa so tako v Sloveniji kot v Renaultu pridobili okoljski certifikat ISO 14001.

Trgu so se prilagajali s številnimi različicami

Clio druge generacije je v svojem obdobju doživel številne posodobitve tako navzven kot navznoter. Med šestimi različicami je bila najizrazitejša druga, iz leta 2001, poseben izziv pa je bila športna različica clio renault sport, katere proizvodnjo je Revoz kot prva nespecializirana tovarna prevzel leta 2000 ter se znova dokazal kot zelo prilagodljiva in učinkovita tovarna. »Clio druge generacije je za zgodovino Revoza izrednega pomena, z njim smo dosegli največji razvoj in številne rekorde. Pomembno je, da na tej poti konkurenčnosti in učinkovitosti vztrajamo tudi v prihodnje,« je ob slovesu modela dejal Patrice Haettel, predsednik uprave Revoza.

V Evropi ga je ustavila šele zakonodaja

Clio iz Revoza je dolga leta neutrudljivo vztrajal na evropskem trgu, novim generacijam navkljub. Dokazal je, da je na trgu lahko uspešen tudi avto starejše zasnove, če je le sproti posodobljen, zanesljiv in ima dostopno ceno. Med letoma 1999 in 2006 je bil clio II edini Revozov izdelek. Leta 2007 se mu je pridružil twingo, tisto leto je clio II ostal najpomembnejši model Revoza. Prodaja in s tem proizvodnja clia II sta sicer leta 2008 začeli hitreje upadati, še leta 2012 pa je Revoz izdelal prek 32 tisoč cliov II. Začetek konca za clio II je pomenila nova evropska zakonodaja glede varnosti pešcev, medtem ko je bilo povpraševanje na severnoafriškem trgu še vedno veliko. Počasno slovo clia II je Revozu po rekordnem letu 2010 prineslo tudi strm upad prihodkov, ki jih letos rešujeta nova modela - novi twingo in smart forfour. Lani je njuna proizvodnja skupaj dosegla dobrih 111 tisoč vozil, v prvem četrtletju letos okoli 47 tisoč.

Kariero je nadaljeval v severni Afriki

Prav ta trg, predvsem Alžirija, je pozitivno presenetil in še za nekaj let podaljšal proizvodnjo modela, nazadnje so jih vsak dan izdelali 30. S tem je novomeški clio presegel vse svoje komercialne načrte in se iz Revoza ponosno poslavlja, posebno različico tega clia - clio mio - pa izključno za lokalni trg še vedno izdelujejo v Cordobi v Argentini.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Socialistični duh v bruseljski četrti 1

Na Rue d'Alliance na številki tri je živel Moses Hess, socialist, novinar po poklicu. Kot Marx in Engels je pisal za Rheinische Zeitung,...

MANAGER
Manager
Manager Dvajsetletna pot do revolucije v kuhinji

Patentirani sistem Albina Smrketa za upravljanje gospodinjskega štedilnika po novem uporablja Gorenje, kmalu ga bosta še eden izmed...

FINANCE
Članki
Članki Zazri se v nas: pet, šest nas tu visi* 89

Kaj lahko pričakuje premier, če za ministra vzame nekoga, ki privatizacijo razglaša za veleizdajo? In ki, mimogrede, ni bil sposoben...

FINANCE
Članki
Članki Kako naj ustavim očeta, ki mi krade iz podjetja? 4

»Kaj naj naredim?« me je spraševal Janez. »V bistvu krade! Naj ga prijavim policiji? Lastnega očeta?«

FINANCE
Članki
Članki (foto) Dejan Zavec znova svetovni prvak 8

Dejan Zavec v Mariboru osvojil šampionski pas verzije WBF, premagal je Belgijca Sašo Jengoiana

FINANCE
Članki
Članki Kdo je mož, ki je fotkal kraljico in princeso

... in omogočil bliskovito kariero brazilske lepotice Gisele Bündchen. Legenda modne fotografije Mario Testino trdi, da ni ključ do...

MANAGER
Manager
Manager Intervju: Ko delate pravo stvar, običajno razočarate ljudi

Kako Guy Spier, nekonvencionalni vlagatelj, ki se zgleduje po Warrenu Buffettu, vidi trge, kapitalizem in osebni uspeh.

FINANCE
Članki
Članki Armenski genocid in slovenska krivda 5

Resnica ne more biti žrtev semantičnega izmikanja pravemu imenu, ko so v ozadju človeško trpljenje, vojni zločini in celo genocid.