Avto

Mercedes-Benz iz drugega sveta

Tisti ki v ta razred vstopajo zaradi razkošja, tehnike in inovacij, tudi udobja prvega razreda, je mercedes-benz S še vedno prva izbira

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

16.04.2015 23:00
Dopolnjeno: 28.04.2015 07:50
Čas branja: 2 min

To se zadnje čase spreminja - končno, bi lahko rekli, a mercedes-benz razreda S vseeno še danes deluje kot avto iz drugega sveta. Avto, ki je že zdavnaj prestopil meje nemške znamke, ki sicer slovi po razkošju in tehniki, a vsaj razkošja nikoli ni prav dobro znala vcepiti manjšim limuzinam.

mercedes-s500-2.1429221431.jpg.o.600px.jpg
Razred S iz drugega sveta te znamke, šele v zadnji generaciji je dobil male posnemovalce - razred C.

13C-699-017.1429221432.jpg.o.600px.jpg
V zadnji generaciji ima ponovno razkošne mere spretno skrita pod zaobljeno karoserijo.

Razred S pa se vselej zdi kot vrhunec ponudbe v višjem avtomobilskem razredu, v lastni hiši in med tekmeci. Novi S sicer ne bo všeč vsakomur, kdor išče dinamiko BMW 7, pa mišice in vozniško okolje audija A8, se v S ne bo počutil najbolje. Za tiste, ki v ta razred vstopajo zaradi razkošja, tehnike in inovacij, tudi udobja prvega razreda, pa je S še vedno prva in edina izbira. Če kupec poleg osnovnih sto tisočakov za šestvaljni dizel ali drobiž manj za štirivaljni dizelski hibrid doda še nekaj deset tisočakov, dobi maserko s 14 spretnimi prsti (zračnimi blazinicami) v posameznem sedežu. Sedeži so tudi greti in hlajeni, ogrevanje pa si je mogoče omisliti tudi za naslone za roke. Edinstven kos opreme so tudi senzorji, ki s posebno kamero spremljajo cestišče in prilagajajo čvrstost vzmetenja. V praksi delujejo izjemno, tudi precej grbave ležeče policaje boste občutili kot ravno cesto.

Novi S ima tudi skoraj 500 LED-­luči, od teh jih okoli 300 skrbi za osvetlitev potniške kabine, druge so skrite v žarometih. Na področju varnosti je S z novimi in izboljšanimi sistemi zapeljal še dlje. Radarski tempomat distronic plus deluje ves čas, tudi v strnjenih kolonah. Hkrati avto drži znotraj voznega pasu, torej vozi skoraj sam, in še bi lahko naštevali. Ni za skromneže, torej za razkošje zahteva razkošje v denarnici, razvajanje v prvem razredu stane najmanj 90, s primerno opremo pa 120, 130 tisočakov.

mercedes-s400-hybrid.1429221433.jpg.o.600px.jpg
Udobje prvega razreda, v podaljšani različici L bi marsikdo volan prepustil šoferju.



89.990

evrov je tržna cena mercedes-benza S 300 bluetec hybrid.

2.492

evrov je mesečni najem mercedes-benza S 300 bluetec hybrid z vsemi vključenimi storitvami za tri leta in 90 tisoč kilometrov.

Vir: ALD Automotive

4,4

litra je povprečna poraba 2,1 turbodizla z električno pomočjo.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

Preberite tudi:

25.03.2014
18.07.2013
15.05.2013
FINANCE
Avto
Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi
Avto
AvtoMiloš Milač Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi

Električni teden so zaznamovali novi nissan leaf, celostno zelo dober avto za katerega verjamem, da bo prinesel nov premik na trg električnih avtomobilov. Ponovno sem primerjal dizelski in hibridni BMW, tokrat petici z oznako 520d in 530e, izid je zanimiv. Preverili smo še evropsko prodajo avtov, avtomobilski salon v Detroitu in se poglobili v dva SUV ter dva prava terenca. Res je, niso še izumrli!

FINANCE
Avto
Kraljeva nova oblačila
Avto
AvtoMiloš Milač Kraljeva nova oblačila 11

Po petih letih je nedvomni kralj visokega razreda limuzin – mercedes-benz razreda S – dobil nova oblačila, še sodobnejšo tehniko in več luksuza, da bi se lažje ubranil BMW 7 in novega audija A8

FINANCE
Avto
Še en volkswagen, ki bo povzročil vihar na slovenskem trgu
Avto
AvtoMiloš Milač Še en volkswagen, ki bo povzročil vihar na slovenskem trgu 40

Ne tako majhen, precej drag, a vsebinsko zelo bogat in očitno zelo trendovski volkswagen T-roc se je postavil nad tekmece. Že letos želi na sam prodajni vrh, prepričal naj bi 1.800 Slovencev.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Dvoboj s presenetljivim izidom: dizelski BMW 520d proti hibridnemu 530e
Avto
AvtoMiloš Milač Dvoboj s presenetljivim izidom: dizelski BMW 520d proti hibridnemu 530e 8

BMW za priključni hibrid z več moči in uglajenosti zahteva enako ceno kot za dizelski 520d. Navade so železna srajca, Slovenci skoraj brez izjeme izberemo dizla.

FINANCE
Avto
Novi BMW X4: kako je robustni kupe zapeljal v ospredje
Avto
AvtoMiloš Milač Novi BMW X4: kako je robustni kupe zapeljal v ospredje

Novi BMW X4 je večji, prostornejši, oblejši in ima izrazitejši značaj kot v prvi generaciji; v Sloveniji bo 18. julija letos.

FINANCE
Avto
Direktorji, dobrodošli v digitalni dobi audija A8
Avto
AvtoMiloš Milač Direktorji, dobrodošli v digitalni dobi audija A8 3

Audijev zastavonoša v zadnji generaciji ustvarja tehnične smernice, uvaja 48-voltno električno omrežje, skoraj popolno digitalizacijo kabine in ohranja dinamiko, ki so jo kupci cenili pri prejšnjih modelih.

FINANCE
Avto
Popolna bavarska ponudba za direktorje
Avto
AvtoMiloš Milač Popolna bavarska ponudba za direktorje

BMW je v višjem srednjem razredu lani zaokrožil ponudbo serije 5 z novo serijo 6 gran turismo s presenetljivo dodano vrednostjo