Avto

Živahno življenje lepe japonke

Finalist PAL 2015: Mazda6

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

16.04.2015 22:30
Dopolnjeno: 29.04.2015 22:40
Čas branja: 1 min

Mazda6 je eden tistih modelov tega proizvajalca, ki se je že zapisal med uspešnice. To je veljalo za prvo, drugo in tudi tretjo generacijo. Zadnja je na trgu obstala, čeprav so kupci vse manj naklonjeni klasičnim limuzinam in karavanom. V zadnjih dveh letih je v svetu našla 275 tisoč kupcev, pogosta pa je tudi na naših cestah.

P3200683.1429221279.jpg.o.600px.jpg
Mazda6 je po dveh letih dobila osveženo masko ter prednje in zadnje luči, linije oblikovalskega jezika kodo so zdaj bolj poudarjene in prepoznavne.

2015-mazda6-2014-laas-eu-sdn-action-8-e1416449188172.1429221280.jpg.o.600px.jpg
Limuzinska šestica je s 4,87 metra dolžine eden največjih avtomobilov poslovnega razreda.

Še sveža japonka pa je že doživela prenovo, ki je na videz skromna, a v podrobnostih bolj temeljita. Zunaj je osvežitev zajela masko ter prednje in zadnje luči, linije oblikovalskega jezika kodo so zdaj bolj poudarjene in prepoznavne. V kabini pa je šestica dobila sedempalčni zaslon na dotik, večje predale (na sredinski konzoli ga prekriva roleta) in nova stikala. Kupec ima možnost doplačati projektor na prednje steklo (head-up display) in prvič tudi štirikolesni pogon, znan iz mazde CX-5, ta stane dva tisočaka. Vse mazde6 imajo zdaj električno parkirno zavoro, motorna paleta pa je ostala popolnoma enaka. Mazda6 nikoli ni skromna, zato že osnovna dizelska različica CD150 challenge ponuja bogato opremo ter močan, tih in zelo varčen 2,2-litrski motor. Ta različica je tudi najboljša izbira, teže pa se je odločiti med karoserijskima oblikama.Limuzina in karavan se razlikujeta po obliki zadka, dolžini in prostoru v kabini, ne pa tudi po ceni. Limuzinska različica je enaka na vseh trgih, dolga je kar 4,87 metra in ima nekaj dodatnih centimetrov za kolena na zadnji klopi. Karavanska meri 4,8 metra in pogoltne 522 litrov prtljage ali 33 več kot limuzina, marsikdo pa pogreša petvratno različico iz prve in druge generacije. Ne glede na obliko ima mazda6 enak značaj, voznika in potnike navdušuje z dinamiko, manj pa z udobjem v vožnji.

2015-mazda6-2014-laas-eu-sdn-interior-2.1429221281.jpg.o.600px.jpg
Velik zaslon na dotik in nekaj manjših sprememb v kabini poslovne mazde6



25.890

evrov je redna in tržna cena mazde6 CD150 challenge.

896

evrov je mesečni najem mazde6 CD150 challenge z vsemi vključenimi storitvami za tri leta in 90 tisoč kilometrov.

Vir: ALD Automotive

3,9

litra je povprečna poraba 2,2-litrskega turbodizla.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

Preberite tudi:

22.06.2015
FINANCE
Avto
Zapeljali smo v digitalni svet audija A6
Avto
AvtoJanez Kovačič Zapeljali smo v digitalni svet audija A6 1

Nova Audijeva šestica se očitno spogleduje z večjo in še prestižnejšo osmico, se dokazuje s supermodernim kokpitom in štirikolesnim krmiljenjem ter maha v slovo ročnemu menjalniku. Novinca smo preizkušali na jugu Portugalske.

FINANCE
Avto
Avto, ki prehiteva zakonodajo
Avto
AvtoMiloš Milač Avto, ki prehiteva zakonodajo 12

Na slovenski trg je zapeljal audi A8 četrte generacije. Eden najnaprednejših avtov ta hip, ki zna tudi sam voziti, a še ne sme. Novinec s ceno najmanj 107.500 evrov bo letos prepričal 40 Slovencev.

FINANCE
Avto
Direktorji, dobrodošli v digitalni dobi audija A8
Avto
AvtoMiloš Milač Direktorji, dobrodošli v digitalni dobi audija A8 3

Audijev zastavonoša v zadnji generaciji ustvarja tehnične smernice, uvaja 48-voltno električno omrežje, skoraj popolno digitalizacijo kabine in ohranja dinamiko, ki so jo kupci cenili pri prejšnjih modelih.

FINANCE
Avto
Novi mercedes-benz A, pametni telefon na kolesih
Avto
AvtoMiloš Milač Novi mercedes-benz A, pametni telefon na kolesih 5

Večji, bolj športen, oblikovno razmeroma skromno spremenjen, zato pa tehnično precej bolj napreden

FINANCE
Avto
Po desetih letih: novi ali le osveženi berlingo?
Avto
AvtoMiloš Milač Po desetih letih: novi ali le osveženi berlingo? 7

Po včerajšnjem razkritju prednjih delov dostavnih oziroma prostočasnih trojčkov danes Citroën razkriva še podrobnosti o novem berlingu. Ta je znan, a v podrobnostih močno dodelan. Na skromnih merah ponuja genialen prostorski izkoristek, denimo kar 775-litrski prtljažnik in za ta razred izjemno varnostno opremo. Pri nas bo v drugi polovici leta.

FINANCE
Avto
Limuzina v najbolj dinamični obliki
Avto
AvtoMiloš Milač Limuzina v najbolj dinamični obliki

Limuzinska klasika se je razvila v več smeri, dokazuje tudi letošnji izbor PAL. Ena od njih so kupeji s štirimi vrati, ki kažejo tisto, kar klasične, čeprav zelo športne limuzine želijo skriti.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)