Avto

Daimler posodablja, Mitsubishi pa gradi tovarno

Daimler bo za milijardo evrov moderniziral glavno tovarno v predmestju Stuttgarta, Mitsubishi pa je v Indoneziji začel graditi 450 milijonov evrov vreden obrat

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

29.03.2015 09:52
Čas branja: 1 min

Nemški avtomobilski proizvajalec Daimler, pod okrilje katerega sodijo tudi avtomobili Mercedes-Benz, bo moderniziral glavno tovarno v predmestju Stuttgarta. Obsežna visokotehnološka prenova je vredna okoli eno milijardo evrov, prinesla pa bo delo okoli 18.700 delavcem.

Mercedes-tovarna.1427615397.jpg.s.960px.jpg

"Tradicionalna proizvodnja motorjev, menjalnih sistemov, gonilnih gredi in ostalih komponent v tovarni v Untertürkheimu bo obširna, prinesla bo tudi dodatne zmogljivosti," so pojasnili v Daimlerju. Večfazna investicija naj bi trajala do leta 2020. V glavno Daimlerjevo tovarno se bo preselil oddelek razvoja in proizvodnje gorivnih celic, s čimer se bo ponudba bencinskih motorjev povečala za dva, nov pa bo tudi štirivaljni dizelski motor. Daimler sicer že proizvaja niz hibridnih in električnih motorjev in ima visoke upe glede pogonskega sistema na osnovi gorivnih celic.

Mitsubishi bo zaposlil 3.000 delavcev

Japonski proizvajalec avtomobilov Mitsubishi je v teh dneh začel graditi novo tovarno v Indoneziji. V 450 milijonov evrov vrednem obratu, ki bo stal v bližini glavnega mesta Džakarte, bodo izdelovali osebne avtomobile za indonezijski in ostale trge jugovzhodne Azije. Začetek proizvodnje je predviden v letu 2017, sprva bodo tam naredili okoli 160.000 vozil letno, v tovarni pa bo našlo zaposlitev 3.000 delavcev.

mitsubishi-spacestar-tovarna.1427615438.jpg.s.960px.jpg

"Rastoči domači avtomobilski trg bi moral spodbuditi proizvajalce k dodatni širitvi in okrepitvi domače industrije avtomobilskih delov," je komentiral minister za industrijo Saleh Husin. Mitsubishi, ki ima v Džakarti že proizvodnjo gospodarskih vozil, gradi novo tovarno skupaj s svojim lokalnim partnerjem, družbo PT Krama Yudha. Indonezija je največji avtomobilski trg v južni Aziji, lani so v državi prodali 1,2 milijona osebnih avtomobilov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Daimler rekordni dobiček deli z zaposlenimi
FINANCE
Avto
Daimler ohranja primat med elito
FINANCE
Avto
Kako šef Daimlerja delničarje miri pred strahovi kitajskega prevzema
Avto
AvtoMiloš Milač Kako šef Daimlerja delničarje miri pred strahovi kitajskega prevzema

"Ob možnosti sovražnega prevzema imamo seveda pripravljen scenarij, a tega ne komuniciramo, saj bi s tem izgubil polovico učinka," pravi šef Daimlerja Dieter Zetsche

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Daimler že čuti posledice uvajanja carin
FINANCE
Avto
Dieselgate bo zarezal v dobiček Daimlerja
FINANCE
Avto
Novi napad Kitajcev na Daimler
Avto
AvtoMiloš Milač Novi napad Kitajcev na Daimler

Kitajski BAIC po neuradnih informacijah kupuje delež nemškega Daimlerja, za pet odstotkov nemške skupine naj bi odštel okoli tri milijarde evrov.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)