Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Volkswagen umirja ambicije rasti, razvojno stavi na hibride

Čas branja: 1 min
12.03.2015  22:30  Dopolnjeno: 13.03.2015 02:11
Po rekordnem letu 2014 je Winterkorn za letos poleg skromne, do štiriodstotne rasti, prodaje napovedal od šest do sedemodstotno operativno maržo.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Volkswagen dodaj
Martin Winterkorn dodaj
Subaru dodaj
Audi dodaj

»Če ne bo večjih makroekonomskih pretresov, bomo letos dosegli do štiriodstotno rast prodaje,« je na včerajšnji poslovni konferenci povedal predsednik uprave skupine Volkswagen Martin Winterkorn.

winterkorn-martin1-bl.1378826171.jpg.e.600px.jpg
Pripravljeni smo na e-mobilnost, a v tem trenutku verjamemo predvsem v priključne hibride," je na včerajšnji poslovni konferenci povedal predsednik uprave Volkswagna Martin Winterkorn.

Po rekordnem letu 2014 je Winterkorn za letos poleg skromne, do štiriodstotne rasti prodaje napovedal od šest- do sedemodstotno operativno maržo. Poudaril je predvsem učinke varčevalnega programa, ki je že lani prinesel za milijardo evrov prihranka pri znamki Volkswagen. Program naj bi do leta 2017 prinesel pet milijard evrov prihrankov na leto, zajema pa optimizacijo tovarn na globalnih lokacijah, ustavitev izdelave modelov, ki ne prinašajo dovolj velike prodaje in zaslužka, denimo majhni dvovratni avti se na trgih v razvoju slabo prodajajo, zato resno razmišljajo, da bi pola v prihodnje izdelovali le v limuzinski različici. Načrtujejo še krčenje paketov opreme, ki pomenijo manj kot pet odstotkov prodaje določenega modela, povečanje prihodkov z boljšo ponudbo dodatne opreme, prilagojene posameznim trgom.

Ena od ključnih nalog Volkswagna je tudi izboljšanje rezultatov v ZDA, kjer je znamka Volkswagen lani našla le 367 tisoč kupcev, kar je celo manj od nišnega Subaruja. Položaj nameravajo izboljšati s hitrejšo zamenjavo modelov, lokalno proizvodnjo golfa in tiguana v Mehiki, ofenzivo športnih terencev in dostavnih vozil.

Kratkoročno stavijo na hibride

»Kratkoročno električni avtomobili niso pravi odgovor, zato ponujamo tako električne (e-up! in e-golf) kot priključne hibride (audi A3 e-tron, golf in passat GTE ter porscheja panamera in cayenne S E-hybrid). V nekaj letih bomo tehnologijo priključnih hibridov ponudili tudi v audijih Q7 in A8 ter v volkswagnih touareg in phaeton,« je pojasnil Winterkorn, ki je kljub zadržanosti do e-mobilnosti nanjo pripravljen. V prihodnjem letu bo znamka Audi predstavila model R8 e-tron, ki bo omogočal 450-kilometrski doseg med polnjenji baterij, proizvajalec pa intenzivno razvija serijo električnih avtomobilov, ki bodo med polnjenji omogočili doseg, večji od 500 kilometrov.

Več na spletni povezavi ([avto.finance.si]).


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Električni avti bodo leta 2020 spet trčili v bencin 9

Lanska 73-odstotna rast prodaje električnih avtomobilov v Evropi kaže na navdušenje kupcev nad to tehnologijo. Zaradi omejenega dosega...

AVTO
Posel
Posel Krvavi boj dveh alfa samcev 6

Minuli teden se je končalo obdobje dolgoletnega predsednika uprave in predsednika nadzornega sveta Volkswagna Ferdinanda Piecha, človeka,...

AVTO
Novice
Novice VW transporter novo poglavje podprl z nižjo ceno

Čeprav je Volkswagen transporter na ceste zapeljal pred 65 leti, njegovo ime še zdaleč ni utonilo v pozabo. Predstavili so namreč...

AVTO
Novosti
Novosti Caddyjevo četrto rojstvo

Volkswagen caddy je v četrti generaciji ohranil svoj raznoliki značaj: dve izvedenki, različni dolžini, sedem motorjev, dve vrsti...

AVTO
Posel
Posel (foto) Kakšno leto čaka Volkswagen, bo ugnal Toyoto?

V živo poročamo iz volkswagnove poslovne konference v Berlinu, ki se prične ob deseti uri

AVTO
Posel
Posel Intervju: Francoz, ki stavi na elektriko in računa na subvencije 20

"Pri elektromobilnosti rešujemo planet. Tega pa ne moremo brez podpore oblasti," pravi Denis le Vot, podpredsednik uprave Renaulta,...

AVTO
Novice
Novice Ko oblikovalcem podrejo zidove 1

Kako je pred našimi očmi nastal Mercedes - zgodba iz zakulisja

FINANCE
Članki
Članki Na tankem ledu ali zakaj se življenje Inuitov obrača na glavo

Kulturo, temelječo na lovu, krvnem sorodstvu in boju za obstanek, je zamenjala praznina življenja v socialnih stanovanjih, ob...