Avto

Volkswagen umirja ambicije rasti, razvojno stavi na hibride

Po rekordnem letu 2014 je Winterkorn za letos poleg skromne, do štiriodstotne rasti, prodaje napovedal od šest do sedemodstotno operativno maržo.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

12.03.2015 22:30
Dopolnjeno: 13.03.2015 02:11
Čas branja: 1 min

»Če ne bo večjih makroekonomskih pretresov, bomo letos dosegli do štiriodstotno rast prodaje,« je na včerajšnji poslovni konferenci povedal predsednik uprave skupine Volkswagen Martin Winterkorn.

winterkorn-martin1-bl.1378826171.jpg.e.600px.jpg
Pripravljeni smo na e-mobilnost, a v tem trenutku verjamemo predvsem v priključne hibride," je na včerajšnji poslovni konferenci povedal predsednik uprave Volkswagna Martin Winterkorn.

Po rekordnem letu 2014 je Winterkorn za letos poleg skromne, do štiriodstotne rasti prodaje napovedal od šest- do sedemodstotno operativno maržo. Poudaril je predvsem učinke varčevalnega programa, ki je že lani prinesel za milijardo evrov prihranka pri znamki Volkswagen. Program naj bi do leta 2017 prinesel pet milijard evrov prihrankov na leto, zajema pa optimizacijo tovarn na globalnih lokacijah, ustavitev izdelave modelov, ki ne prinašajo dovolj velike prodaje in zaslužka, denimo majhni dvovratni avti se na trgih v razvoju slabo prodajajo, zato resno razmišljajo, da bi pola v prihodnje izdelovali le v limuzinski različici. Načrtujejo še krčenje paketov opreme, ki pomenijo manj kot pet odstotkov prodaje določenega modela, povečanje prihodkov z boljšo ponudbo dodatne opreme, prilagojene posameznim trgom.

Ena od ključnih nalog Volkswagna je tudi izboljšanje rezultatov v ZDA, kjer je znamka Volkswagen lani našla le 367 tisoč kupcev, kar je celo manj od nišnega Subaruja. Položaj nameravajo izboljšati s hitrejšo zamenjavo modelov, lokalno proizvodnjo golfa in tiguana v Mehiki, ofenzivo športnih terencev in dostavnih vozil.

Kratkoročno stavijo na hibride

»Kratkoročno električni avtomobili niso pravi odgovor, zato ponujamo tako električne (e-up! in e-golf) kot priključne hibride (audi A3 e-tron, golf in passat GTE ter porscheja panamera in cayenne S E-hybrid). V nekaj letih bomo tehnologijo priključnih hibridov ponudili tudi v audijih Q7 in A8 ter v volkswagnih touareg in phaeton,« je pojasnil Winterkorn, ki je kljub zadržanosti do e-mobilnosti nanjo pripravljen. V prihodnjem letu bo znamka Audi predstavila model R8 e-tron, ki bo omogočal 450-kilometrski doseg med polnjenji baterij, proizvajalec pa intenzivno razvija serijo električnih avtomobilov, ki bodo med polnjenji omogočili doseg, večji od 500 kilometrov.

Več na spletni povezavi ([avto.finance.si]).

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Avto
Rekordi Volkswagna: šest milijonov vozil v svetu, tri milijone na Kitajskem
Avto
AvtoMiloš Milač Rekordi Volkswagna: šest milijonov vozil v svetu, tri milijone na Kitajskem

Nemška avtomobilska znamka Volkswagen je lani dosegla vsaj dva pomembna mejnika, v svetu je prvič presegla proizvodnjo šest milijonov vozil, na Kitajskem pa prodajo tri milijone vozil

FINANCE
Avto
Volkswagen je ohranil prvo mesto v svetu
Avto
AvtoMiloš Milač Volkswagen je ohranil prvo mesto v svetu 6

Po poročanju nemškega Bild am Sonntag je nemški Volkswagen lani prodal 10,7 milijona avtomobilov in ohranil prvo mesto v svetovni prodaji

FINANCE
Avto
Volkswagnovi upravi 50 milijonov evrov
Avto
AvtoMatej Kačič Volkswagnovi upravi 50 milijonov evrov 1

Uspešno poslovanje Volkswagna se bo precej poznalo tudi v denarnicah članov uprave.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Na čelo koncerna VW prihaja človek, ki zna oklestiti stroške
Avto
AvtoAlbina Kenda Na čelo koncerna VW prihaja človek, ki zna oklestiti stroške 2

Danes so pri Volkswagnu naznanili strateško partnerstvo s Toyoto na področju tovornih vozil, jutri pa bo nadzorni svet predvidoma imenoval novega šefa koncerna Volkswagen

FINANCE
Avto
Volkswagnu težave ne pridejo do živega
FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)