Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

(foto) Kakšno leto čaka Volkswagen, bo ugnal Toyoto?

Čas branja: 1 min
12.03.2015  08:53  Dopolnjeno: 12.03.2015 09:59
V živo poročamo iz volkswagnove poslovne konference v Berlinu, ki se prične ob deseti uri

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
MAN dodaj
Volkswagen dodaj
Martin Winterkorn dodaj

V hangarju 3 nekdanjega letališča Tempelhof v Berlinu se danes bleščijo volkswagnove zvezde - MAN tovornjak, bentleyjev koncept EX10 speed 6, volkswagnov živo rumeni koncept sport coupe GTE, ducatija multistrada,... skratka zvezde 12 blagovnih znamk Skupine Volkswagen, ki bo danes med deseto in 11. uro razkrila poslovne napovedi za leto 2015.

P3120491.1426150952.JPG.c.600px.jpg
Volkswagen sport coupe concept GTE se bo na osrednjem odru v starem letalskem hangarju letališča Tempelhof v Berlinu ob deseti uri danes umaknil predsedniku uprave Skupine Volkswagen Martinu Winterkornu. Ta bo na tem mestu razkril letošnje napovedi drugega največjega proizvajalca avtomobilov na svetu.

Volkswagen je lani dosegel rekordno leto, prodal je 10,22 milijona vozil vseh znamk - vključno s tovornim delom, kar je za pet odstotkov več kot leta 2013. V prodaji osebnih vozil je lani za las zaostal za največjim tekmecem Toyoto.

Prihodki so prvič presegli 200 milijard evrov, Skupina je dosegla prodajo 202.458 milijarde oziroma dobrih pet milijard več kot predlani, čisti dobiček pa je poskočil za 20 odstotkov na 11,07 milijarde evrov. V Volkswagnu je bilo 31. decembra 2014 zaposlenih 592,6 tisč ljudi (približno 20 tisoč več kot zadnji dan predlanskega leta), od tega okoli 40 odstotkov v Nemčiji, preostanek pa na drugih celinah.

Več v podrobnem članku iz poslovne konference v Berlinu.

Foto: Miloš Milač

Foto utrinki iz poslovne konference v hangarju 3 letališča Tempelhof


Več iz teme:  

Preberite tudi:

12.03.2015
12.03.2015

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Volkswagen umirja ambicije rasti, razvojno stavi na hibride 3

Po rekordnem letu 2014 je Winterkorn za letos poleg skromne, do štiriodstotne rasti, prodaje napovedal od šest do sedemodstotno...

AVTO
Posel
Posel Krvavi boj dveh alfa samcev 6

Minuli teden se je končalo obdobje dolgoletnega predsednika uprave in predsednika nadzornega sveta Volkswagna Ferdinanda Piecha, človeka,...

AVTO
Novice
Novice VW transporter novo poglavje podprl z nižjo ceno

Čeprav je Volkswagen transporter na ceste zapeljal pred 65 leti, njegovo ime še zdaleč ni utonilo v pozabo. Predstavili so namreč...

AVTO
Novice
Novice Volskwagen z obrisi novega phaetona 5

Nemški Volkswagen je odgrnil tančico s koncepta C coupe GTE, ki bi zaradi svojih mer lahko predstavljal obrise novega phaetona

AVTO
Novice
Novice Volkswagen v Španijo vlaga milijarde

Volkswagnovi tovarni v španski Pamploni in Martorellu bosta dobili 4,2 milijardno injekcijo

AVTO
Posel
Posel Volkswagen pleza iz krize, dobička več, prihodkov manj 3

Porsche in Škoda sta z visoko rastjo dobička poskrbela za višji dobiček kot pred dizelsko krizo, za zaslužek najpomembnejša znamka VW...

AVTO
Novice
Novice VW: goljufije že od leta 1999, kazen narasla na 18 milijard evrov 9

Stroški dizelskega škandala dosegli 18 milijard evrov

AVTO
Novice
Novice Afera VW: krčenje in popravila brez negativnih učinkov 1

Volkswagen bo z mehkimi načini krčil število zaposlenih, popravila motorjev brez negativnih učinkov za sestavne dele, evropska komisija...