Avto

Ford v španski obrat skupno vložil 2,3 milijarde evrov

Ford je poskrbel za največjo naložbo v avtomobilski panogi v Španiji, njihov obrat v Valenciji bo proizvodnjo letos povečal za 40 odstotkov

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

12.02.2015 08:39
Čas branja: 1 min

Ford z zadnjim finančnim vložkom zaključuje 2,3 milijarde evrov vredno naložbo v svoj proizvodni obrat v španski Valenciji, ki je med najbolj naprednimi in produktivnimi na svetu. Naložba je največja v zgodovini španske avtomobilske industrije in bo omogočila povečanje proizvodnje vozil za 40 odstotkov na približno 400 tisoč vozil.

valencia-02.1423726706.jpg.s.960px.jpg

Danes sodi Valencia med najpomembnejše španske avtomobilske izvoznike, saj kar 80 odstotkov proizvodnje izvozijo po vsem svetu. V Fordovem obratu je zaposlenih približno 8.000 delavcev, v začetku leta 2013 jih je bilo nekaj manj kot 5.000. Pri dobaviteljih, ki oskrbujejo proizvodnjo v Valenciji, se je od leta 2013 odprlo dodatnih 1.500 delovnih mest. S šestimi modeli, še več karoserijskimi različicami in zmogljivostjo za izdelavo do 450.000 vozil na leto je Valencia eden Fordovih največjih in najbolj prilagodljivih obratov na svetu.

V Valenciji trenutno izdelujejo novega mondea v karavanski, petvratni in štirivratni različici vključno s hibridno različico, športnega terenca kugo, lahko gospodarsko vozilo transit connect in vozilo za prevoz oseb tourneo connect. Letos se bo začela tudi proizvodnja novega enoprostorca S-max, sedemsedežnega galaxyja in prestižnega modela vignale mondeo.

Naložba je bila sestavljena iz začetnih sredstev v višini 1,1 milijarde evrov v letu 2011, nato je po letu 2013 sledilo še nadaljnjih 1,2 milijarde evrov. Od začetka proizvodnje leta 1976 so tukaj izdelali več kot 11 milijonov vozil in 15 milijonov motorjev. V Valenciji bodo letos dokončali tudi nov Center Vignale, poseben oddelek za zagotavljanje kakovosti in izpolnjevanje pričakovanj uporabnikov Fordovih novih prestižnih izdelkov in storitev Vignale.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

IZVOZNIKI
Novice
Legendarna transitova zmogljivost
Izvozniki.si
NoviceSpletni oglasi Legendarna transitova zmogljivost
FINANCE
Avto
Dobro leto za slovenski Ford
Avto
AvtoMiloš Milač Dobro leto za slovenski Ford 1

Rast večja od povprečja na trgu, kopica novosti v letu 2018 in novi focus v zadnjem četrtletju

FINANCE
Manager
Fordov model T – zakaj so ga množice vzljubile in nato zapustile
Manager
ManagerSmilja Štravs Fordov model T – zakaj so ga množice vzljubile in nato zapustile

Fordov model T, znan tudi pod vzdevkom Tin Lizzie, ki ga je Ford Motor Company na trg poslal pred 110 leti, je prvi avtomobil, ki je postal cenovno dostopen tudi kupcem srednjega razreda.

FINANCE
Avto
Prenova za Fordovega prvaka
Avto
AvtoBoštjan Paušer Prenova za Fordovega prvaka 1

Podrobna prenova, imenitnejša in uporabnejša kabina ter nov motor v treh različicah za Fordovega prodajnega prvaka transit in tourneo custom

FINANCE
Avto
Vse bolj spregledana kombinacija prostora in luksuza
Avto
AvtoJanez Kovačič Vse bolj spregledana kombinacija prostora in luksuza

Ford S-max v dveh različnih izvedbah je zelo spodoben veliki enoprostorec, ki se neupravičeno vozi v senci modnih športnih terencev

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)