Avto

Strupena corsa OPC po vzoru večje sestre

Opel bo v Ženevi predstavil nabrito corso, v različici OPC bo trgala z 207 "konji", z videzom pa sledila najbolj športni astri

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

11.02.2015 08:04
Čas branja: 1 min

Opel-Corsa-OPC-2016-1600x1200-wallpaper-02.1423598879.jpg.c.960px.jpg

Pol leta po predstavitvi »civilne« različice nove corse, so pri Oplu za Ženevo pripravili tudi športno različico OPC. Mala žepna raketa bo v nosu imela 1,6-litrski turbo bencinski motor, ki bo zmogel 152 kilovatov oziroma 207 konjskih moči. S pomočjo kratkotrajnega povečanja navora s funkcijo overboost bo ponudil 280 Nm največjega navora, v običajnem režimu pa bo z 245 Nm navora razvajal med 1.900 in 5.800 vrtljaji.

Opel-Corsa-OPC-2016-1600x1200-wallpaper-06.1423599032.jpg.c.960px.jpg

Corsa OPC bo z mesta do stotice pospešila v 6,8 sekundah ter dosegla največjo hitrost 230 km/h, moč pa se bo s pomočjo ročnega 6-stopenjskega menjalnika prenašala na prednji kolesni par. Za kupce se bo najnovejša strupenjača borila z močnimi tekmeci, ki slišijo na ime Ford fiesta ST, Peugeot 208 GTi in Renault clio RS, prepričati pa jih bo skušala tudi z atraktivnim videzom, športno ukrojeno notranjostjo ter nekaterimi tehničnimi rešitvami.

Opel-Corsa-OPC-2016-1600x1200-wallpaper-09.1423599085.jpg.n.960px.jpg

Corsa OPC je tako po večji astri povzela dve veliki kromirani odprtini za zajemanje zraka spredaj, na motornem pokrovu je dodatna reža za hlajenje motorja. Na zadku se kitita dve Remusovi izpušni cevi, ki bosta tako nadomestili enojno trikotno na sredini, ki je poglede vlekla pri prejšnji generaciji.

Opel-Corsa-OPC-2016-1600x1200-wallpaper-05.1423599337.jpg.c.960px.jpg

Kupec si bo lahko omislil tudi večji spojler na zadku, v notranjosti pa se bo v vsakem primeru ugnezdil v odlične Recarove školjkaste sedeže. Brez aluminijastih stopalk seveda ne gre, posebni so tudi prestavna ročica in športni merilniki, na voljo bo sistem Intellilink. Za varno zaustavljanje bodo poskrbeli 308-milimetrski zavorni koluti, corsa OPC pa se bo lahko pohvalila tudi s prilagodljivim vzmetenjem.

Opel-Corsa-OPC-2016-1600x1200-wallpaper-0a.1423599194.jpg.c.960px.jpg

Pri Oplu so si roko namreč podali s priznanim podjetjem Koni, ki bo v različico OPC vgradil vzmetenje s tehnologijo FSD - blaženje se tako prilagaja frekvenci nihanja vozila. Sistem bo tako v vsakem trenutku ponujal optimalno razmerje med športno vožnjo in udobjem, vozniku bo na voljo tudi večstopenjsko prilagodljivi ESP, ki ga bo moč povsem izklopiti. Za še več adrenalina bo poskrbel paket "performance" z mehansko zaporo diferenciala, čvrstejšim podvozjem, večjimi zavornimi koluti in 18-palčnimi platišči.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Tudi mala corsa obuja oznako GSI
Avto
AvtoMiloš Milač Tudi mala corsa obuja oznako GSI

Oznaka, ki je proslavila športne ople in se v spomin vtisnila še precej bolj oznaka OPC na zadkih najbolj divjih oplov

FINANCE
Avto
Berlingu sledi še Oplov combo
Avto
AvtoMiloš Milač Berlingu sledi še Oplov combo 1

Oplov combo z osnovo in tehniko berlinga in partnerja, a lastnim oblikovnim slogom

FINANCE
Avto
Ford edge s prenovo pametnejši, napada pa samo z dizelskimi motorji
Avto
AvtoUroš Božin Ford edge s prenovo pametnejši, napada pa samo z dizelskimi motorji

Edgeu so s prenovo namenili kopico novih asistenčnih varnostnih sistemov, nova zmogljiva dizelski motor in menjalnik. Prvič bo na voljo tudi s športnim paketom opreme ST-line.

FINANCE
Prevozi
Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja
PRO
Prevozi
Prevozi
PrevoziRedakcija Prevozi Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja (PRO)

Transport poganjajo stroji, tovornjaki, dostavniki in drugi. V drugačnih konfiguracijah živijo življenje delavcev, denimo na poplavnih območjih Črne na Koroškem, ki smo jo obiskali sredi februarja.

FINANCE
Avto
Opel je že danes rešil izzive, ki bodo jeseni pestili avtotrgovce in kupce drugih znamk
Avto
AvtoMiloš Milač Opel je že danes rešil izzive, ki bodo jeseni pestili avtotrgovce in kupce drugih znamk 1

Opel nam je na dogodku v Mainzu predstavil svoj pogled na rešitve pred prihajajočimi izzivi okoljskih predpisov in meritev. Na dogodku smo preizkusili tudi nekaj novih različic motorjev in menjalnikov.

FINANCE
Avto
Zadržan nastop, a res dobra vsebina poslovnega avta leta
Avto
AvtoMiloš Milač Zadržan nastop, a res dobra vsebina poslovnega avta leta

Preverili smo, katere vrline ima lanski poslovni avto leta opel insignia, testna različica z živahnim bencinskim motorjem in ceno okoli 25 tisoč evrov. Nova insignia je nasprotje prejšnje, ponuja več vsebine, vsaj v testni različici pa manj za oči.

FINANCE
Avto
Oplov družinski combo v Sloveniji predpremierno v unikatni izvedbi
Avto
AvtoMiloš Milač Oplov družinski combo v Sloveniji predpremierno v unikatni izvedbi

Opel combo se je v unikatni, ročno izdelani izvedbi s posebej zaščitenim prevozom kot predserijski izdelek za dva dni ustavil v Sloveniji.