Slovenska Toyota ustvarila lastni car sharing, preizkuša ga v BTC Slovenska Toyota ustvarila lastni car sharing, preizkuša ga v BTC Podjetja v BTC Cityju lahko od danes uporabljajo storitev souporabe, najamejo lahko toyote ali lexuse, cene najema od devet evrov za uro do 48 evrov za osem ur s toyoto corollo. Najdražji lexus ES300h stane 19 oziroma 110 evrov za enak najem.
Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Evropa vodilna v car sharingu, posel se razvija tudi v Sloveniji Evropa vodilna v car sharingu, posel se razvija tudi v Sloveniji Danes predstavitev nove platforme souporabe vozil za podjetja v BTC Cityju, Toyota DriveMe. Preverili smo oblike in potencial souporabe v svetu in Evropi.
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

V Parizu ne bo več prostora za avtobuse

Čas branja: 1 min
28.01.2015  20:21
Pariška županja želi prepovedati vožnjo avtobusov v mestu. Ukrep naj bi izpeljala že s 1. julijem letos, leta 2020 naj bi iz središča francoske prestolnice pregnali vsa dizelska vozila

Županja francoske prestolnice Anne Hidalgo je pred časom sporočila, da želi omejiti število avtomobilov v središču mesta ter ga spremeniti v nekakšno delno pešcono, zdaj pa gre še korak dlje. V okviru projekta zmanjšanja stopnje onesnaženosti želi iz prestolnice že z julijem umakniti avtobuse in tovornjake, prepoved prometa bo veljala v mejah mestne obvoznice.

Hidalgojeva je še dejala, da namerava, v kolikor bo njen načrt o prepovedi avtobusov in tovornjakov prišel do realizacije, s pomočjo finančne pomoči in posojil spodbujati nabavo ekološko čistejših vozil.

paris_smog.20140317080558.jpg.s.960px.jpg

Županja je prav tako napovedala, da želi do leta 2020 prepovedati vsa dizelska vozila, omejiti avtomobile v mestnem središču in razširiti cone, kjer je omejitev hitrosti 30 kilometrov na uro. Pariška županja si v okviru 100 milijonov evrov vrednega načrta za razvoj kolesarstva želi tudi podvojiti število kolesarskih stez ter vzdolž z linijami mreže mestnega sistema izposoje koles vpeljati še sistem električnih koles.

V Parizu že zdaj veliko omejitev

Mestne oblasti sicer zaradi onesnaženja zraka večkrat uvajajo začasne omejitve hitrosti, da bi zmanjšali izpuste. Na določene dneve uvedejo tudi brezplačni javni prevoz. Včasih pa se odločijo celo za prepoved vožnje avtomobilov po sistemu par-nepar. Hidalgojevi se naslednji mesec izteče rok za uradno predstavitev načrta za zmanjšanje onesnaženja več kot dvomilijonskega mestnega središča.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Slovenska Toyota ustvarila lastni car sharing, preizkuša ga v BTC

Podjetja v BTC Cityju lahko od danes uporabljajo storitev souporabe, najamejo lahko toyote ali lexuse, cene najema od devet evrov za uro do...

AVTO
Novice
Novice Evropa vodilna v car sharingu, posel se razvija tudi v Sloveniji

Danes predstavitev nove platforme souporabe vozil za podjetja v BTC Cityju, Toyota DriveMe. Preverili smo oblike in potencial souporabe v...

AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 10

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo 3

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?