Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Zakaj slaba žetev Volkswagna v ZDA?

Čas branja: 1 min
28.01.2015  08:44
Nemški Volkswagen je lani po svetu prodal rekordnih 6,12 milijona vozil, slab rezultat pa dosegel v ZDA, kjer močno zaostaja za načrti

Volkswagen je imel v preteklosti zelo ambiciozne načrte v ZDA, saj jim je prodaja vse do gospodarske krize 2009 zgledno rasla. Danes se njihovi načrti zdijo zgolj oddaljen spomin, Volkswagen pa je bil lani eden redkih avtomobilskih proizvajalcev, ki jim je prodaja nekoliko upadla.

volkswagen-logo.1421009948.jpg.s.960px.jpg

Še leta 2007 je Volkswagen v ZDA zastavil prodajo 800.000 vozil do leta 2018. Takrat so tudi največji poznavalci dejali, da bo cilj težko uresničljiv, saj bi moral Volkswagen potrojiti prodajo. Z vsakim prodanim vozilom je Volkswagen skeptikom zapiral usta, na trgu so imeli v Mehiki proizvajano jetto, v svoji ameriški tovarni pa so začeli s proizvodnjo passata. Prodaja se je med leti 2009 in 2012 podvojila na okoli 440 tisoč vozil letno, cilj 800 tisoč vozil v 2018 se je tako zdel uresničljiv.

PB200020.1416527396.JPG.s.960px.jpg

Kot pišejo pri Automotive news pa je danes vse skupaj zgodovina. Konkurenca se je zgostila, ob tem so Američani obrnili hrbet klasičnim osebnim vozilom, saj je začela rasti prodaja poltovornjakov, športnih terencev in križancev, jetta in passat pa sta tako izgubila še nekaj sape. Volkswagnu je prodaja celo nekoliko padla - lani so v ZDA prodali 367 tisoč vozil - s čimer so se vrnili na nivoje z leta 2011.

Do rasti prodaje tudi z naložbami

Pri Volkswagnu so nekoliko obrnili svoje besede, saj naj bi bilo 800 tisoč vozil del skupnega cilja prodaje milijon vozil letno. Audiju gre dobro, letos naj bi v ZDA prodali 200 tisoč vozil, vendar bi Volkswagen moral prodajo vsako leto okrepiti za sto tisoč enot, kar se zdi na tako konkurenčnem trgu kot so ZDA resen podvig. Padec evra bi jim pri tem sicer lahko pomagal, tu je novi passat, hkrati bodo z letom 2016 čez lužo začeli s proizvodnjo sedemsedežnega SUV vozila.

vw-crossblue-concept.1405537344.jpg.o.600px.jpg
Volkswagenov koncept športnega terenca crossblue.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...