Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

V Evropi lani najbolj vroč golf, v Sloveniji clio

Čas branja: 1 min
22.01.2015  14:35
Volkswagen golf je že sedmo leto najbolje prodajan model v Evropi, lani je našel 240.020 kupcev; 6,2 odstotka manj kot leta 2013. Pri nas je na prestolu clio

Kljub velikim ni nihanjen prodaje posameznih znamk, se vrstni red na vrhu spreminja zelo redko. Ko gre za prodajo posameznih modelov, je volkswagen golf tudi lani, že sedmo leto zapored, močno premagal druge tekmece. V Evropi je našel 240.020 kupcev, sicer 6,2 odstotka manj kot leta 2013, a še vedno skoraj 69 tisoč več kot drugouvrščena ford fiesta, 76 tisoč več kot volkswagen polo in 90 tisoč več kot opel corsa. Četverica najbolje prodajanih je lani sicer dosegla skromnejšo prodajo kot predlani, med desetimi najbolje prodajanimi znamkami v Evropi pa sta za 4,5 oziroma 4,9 odstotka zrasla le Audi in Mercedes-Benz.

vw-golf-gti-edition-35-17-1-.1421933672.jpg.s.600px.jpg

Renault clio je v svetu sicer našel prek 378 tisoč kupcev, na prvem mestu znotraj skupine Renault pa ga je lani prehitel duster, ki na različnih trgih nastopa pod blagovnima znamkama Renault in Dacia.

Na slovenskem trgu se je golf približal vrhu, a ga vseeno ni dosegel. Sodeč po prvih registracijah novih osebnih avtomobilov, ki so edino uradno merilo za prodajo, je vrh ponovno dosegel renault clio s 3.598 vozili. sledijo mu volkswagen golf s 3.461, volkswagen polo s 2.466 in škoda octavia s 2.107 vozili.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...