Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Toyota v boju za krono za las prehitela Volkswagna

Čas branja: 1 min
21.01.2015  13:34
Boj za vrh se je zaostril, vrstni red pa ostaja enak: Toyota je lani prodala 10,23 milijona vozil, Volkswagen 10,14, General Motors pa 9,92 milijona

Nemškemu Volkswagnu smo mediji ob objavi rekordne prodaje 10,1 milijona vozil v lanskem letu že skoraj nataknili krono največjega proizvajalca avtomobilov na svetu. Razkritje Toyotine prodaje pa je oznanilo že znan vrstni red in tudi vse bolj tesen boj za vrh. Uradni podatki pravijo, da je Toyotina prodaja, ki vključuje tudi znamki osebnih vozil Daihatsu in tovornjakov Hino, lani dosegla 10,23 milijonov vozil (v primerjavi z letom 2013 je zrasla za tri odstotke) in s tem vseeno ohranila majhno prednost pred volkswagnom, ki je prodal le 90 tisoč vozil manj. Oba proizvajalca pa sta prvič presegla prodajo deset milijonov vozil v letu dni.

toyota-vw-gm-rennen-jpg-5142789.1414522220.jpg.s.600px.jpg

Dvojici se je s prodajo 9,92 milijona vozil ob tem močno približal General Motors, ki je krono nosil 76 let vse do leta 2008.

Volkswagen bo prestol ponovno napadel v letošnjem letu, glede na napoved Toyote o enoodstotnem upadu prodaje zaradi ohlajanja domačega japonskega trga in nekaterih trgov v razvoju, se to zdi še lažje dosegljivo.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...