Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

5 najvarnejših vozil v svojem razredu

Čas branja: 1 min
07.01.2015  13:42
Pri EuroNCAP so izpostavili pet najvarnejših vozil v svojem razredu. To so Land Rover discovery sport, Mercedes razred C, Nissan qashqai, Škoda fabia in Volkswagen golf sportsvan

Neodvisna agencija EuroNCAP je lani v prid varnosti razbila 41 različnih modelov, pri čemer jih je 18 ob zaostrenih pogojih prejelo pet zvezdic (sedem pa tri). A tudi med najboljšimi je na vrhu prostor le za enega, za najboljše v svojem razredu so se tako izkazali Land Rover discovery sport, Mercedes razred C, Nissan qashqai, Škoda fabia in Volkswagen golf sportsvan.

Rezultati preizkusnih trkov 2014

Škoda fabia je tako edina med najmanjšimi (razbili so jih 13), ki je prejela pet zvezdic.

VW golf sportsvan je bil prav tako edini v svojem razredu z najvišjo oceno (trije so prejeli tri zvezdice). K temu je pripomogla tudi vgradnja naprednih varnostnih sistemov, ki se je ponekod pri konkurenci branijo zaradi nižjih stroškov in posledično cene vozila.

Družine in poslovneži se lahko počutijo varne, saj so prav vsi preizkusni modeli (Ford mondeo, Mercedes C, Volkswagen passat), prejeli pet zvezdic. Najvišjo skupno oceno je prejel Mercedes C, ki v primeru trka ponuja najboljšo zaščito za voznika in sovoznika.

Prav vsi kompaktni športni terenci so se odlikovali s petimi zvezdicami, kot absolutno najvarnejši se je izkazal Land Rover discovery sport, pri čemer je Lexus NX najboljši med hibridi. Pet zvezdic je prejela tudi Tesla model S, veliki enoprostorec Mercedes V in veliki terenec Kia sorento.

Med konkurenco devetih kompaktnežev je največ točk zbral Nissan qashqai, pet zvezdic so sicer prejeli še trije modeli (Audi A3 sportback e-tron, BMW 2 Active tourer, Nissan pulsar).

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...