Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

S prestola sestopajo sveti trije kralji

Čas branja: 2 min
17.12.2014  22:30
Prvi možje BMW, Mercedes-Benza in Volkswagna še vedno posegajo po zvezdah, a žezlo že predajajo naslednji generaciji

Samozavestni Martin Winterkorn in zmagoslavni Norbert Reithofer posle in odgovornost na čelu Volkswagna in BMW že predajata naslednji generaciji, podobno se v prihodnjih letih napoveduje tudi pri vse manj tradicionalnem Mercedesu.

Norbert Reithofer (BMW), Martin Winterkorn (Volkswagen) in Dieter Zetsche (Daimler) so ta hip najvplivnejši možje v avtomobilskem poslu. Vsem trem gre delo odlično od rok, poleg prodaje okoli milijon in pol (BMW in Daimler) ter skoraj deset milijonov (Volkswagen) avtomobilov na leto lastnikom prinašajo tudi milijardne dobičke.

diess-herbert-xx.1418839864.jpg.o.600px.jpg
Herbert Diess bo v Volkswagen pripeljal izkušnje iz Bavarske.

S svojimi samozavestnimi, udarnimi in jasnimi nastopi, zmagovalno miselnostjo, znanjem in karizmo zelo načrtovano dvigajo tudi motivacijo svojih zastopnikov in trgovcev, upravičujejo zaupanje delničarjev ter potrjujejo odločitev svojih kupcev, ki v njihove izdelke vložijo kar veliko denarja. Če se jim zalomi, iskreno priznajo napake.

Kdo bo stopil v velike čevlje

Vsekakor jekleni Winterkorn, udarni Reithofer in navihani Zetsche nosijo velikanske čevlje, v katere pa bodo v prihodnjih letih stopili mlajši Herbert Diess, Harald Krüger, morda tudi Ola Kaellenius, ugibajo tuji mediji. Vsi trije starejši gospodje jih na veliko odgovornost, nadaljevanje njihovega poslanstva in isti cilj - v letu 2020 vladati svetu prestižnih znamk po prodaji, dobičku in ugledu - pripravljajo že danes.

Krüger bo poskušal BMW obdržati na vrhu

kruger-harald-xx.1418839862.jpg.o.600px.jpg
Harald Krüger bo BMW poskušal zadržati na prvem mestu.

Izvršni direktor Norbert Reithofer bo tako že maja 2015 odstopil s položaja, zamenjal pa ga bo zdajšnji član uprave Harald Krüger. BMW si bo pod njegovim vodstvom tudi v prihodnje prizadeval ohraniti vodilni položaj pri prodaji luksuznih avtomobilov, kar je tlakoval prav Reithofer. Ta je na vrh bavarskega proizvajalca premijskih vozil skočil leta 2006, pod njegovim vodstvom pa je BMW dosegal veliko rast prodaje avtomobilov in odvzel primat Mercedesu. V prihodnje bo predsedoval nadzornikom skupine BMW.

Diess naj bi Volkswagen premaknil z mesta

Iz BMW prihaja tudi Herbert Diess, ki bo na čelu Volkswagna z oktobrom 2015 zamenjal Martina Winterkorna. V Wolfsburgu bodo s tem pridobili enega izmed največjih strokovnjakov v avtomobilski industriji in vrhunskega menedžerja. Zamenjava prihaja v precej kritičnih časih za Volkswagen, saj znamka zadnje štiri mesece stagnira oziroma dosega skromno rast prodaje. Winterkorn bo ostal prvi človek koncerna Volkswagen, ki združuje kar 12 blagovnih znamk - od Audija, Porscheja, Seata in Škode, prek tovornjaške Scanie, superšportnega Lamborghinija do razkošnega Bentleyja.

Kaellenius za Mercedesov preboj na prvo mesto

kallenius-ola-xx.1418839865.jpg.o.600px.jpg
Ola Kallenius bi v prihodnosti lahko zasedel vrh Daimlerja.

Čeprav naj bi Dieter Zetsche koncern Daimler vodil še skozi leto 2016, ne bi bilo nikakršno presenečenje, če bo posle nasledniku predal še pred potekom mandata. Pri Daimlerju so namreč v upravo sprejeli še osmega člana, to je Šved Ola Kaellenius, šef prodaje Mercedes-Benza, ki je med premijskimi znamkami trenutno na tretjem mestu in lovi Audi. Dodatno odgovornost bo Kaellenius za tri leta prevzel z januarjem, v upravo pa bo prinesel predvsem mladostno svežino in mednarodne izkušnje - Šved je namreč star 45 let, znotraj skupine pa je služboval od ZDA do Velike Britanije. Prav mlajši kupci po vsem svetu pa so tisto, kar Mercedes-Benz krvavo potrebuje za vrnitev na vrh in Kaellenius naj bi zelo dobro poznal njihove želje, zahteve in potrebe.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...