Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Servis ni več molzna krava avtotrgovcev

Čas branja: 2 min
03.12.2014  18:24
Avto trgovci so v preteklosti s servisom kovali velike dobičke. Kako je danes in kaj je prinesla konkurenca cenejših nepooblaščenih servisov

Štirje distributerji avtomobilov o cenah rednih servisov, cenejši neuradni konkurenci in posledicah slabših razmer na ponudbo.

picelj-gasper1-be.1382639414.jpg.o.600px.jpg

Relativnost cen neuradnih servisov

"Večja konkurenca cenejših nepooblaščenih servisov na trgu ne bo vplivala na zvestobo strank na pooblaščenih servisih, hkrati pa nas cenejši neuradni servisi silijo v izboljšave in prilagoditve naših storitev," pravi Direktor slovenske Toyote Gašper Picelj in dodaja, da nepooblaščeni servisi na trgu nastopajo z nižjo ceno, ki pa ni nujno veliko nižja, če upoštevamo dodatno opravljena dela, ki jih njihovi oglasi ne omenjajo. Prav tako se pojavlja vprašanje o njihovi strokovnosti v primeru zahtevnejših del - diagnostike in kvalitete vgrajenih rezervnih delov. Stranke morajo biti pozorne na njihovo poreklo, ker poceni kopije s kitajske, ne zagotavljajo primerne kvalitete, kar vpliva na življenjsko dobo vgrajenega dela in na koncu samega vozila.

Marjan-Murn.1417626957.jpg.o.600px.jpg

Renault z lastno mrežo cenejših servisov

"Naš odgovor na pooblaščene servise pa so servisi in rezervni deli naše hišne znamke Motrio, ki uresničujejo pričakovanja lastnikov starejših vozil. Lastnike novih vozil uspešno ohranjamo znotraj uradne servisne mreže, tiste lastnike starejših vozil, ki razmišljajo o nepooblaščenih servisih, pa želimo prepričati z naraščajočo mrežo servisov Motrio, ki ob nižji ceni še vedno ohranjajo velike zahteve po kakovosti rezervnih delov, značilne za Renault. Samo letos smo odprli že štiri servisna mesta Motrio, do konca leta in nato še prihodnje leto pa jih bomo odprli še kar nekaj, ter s tem zagotovili ustrezno pokritost celotne države,« pravi direktor prodajne mreže v Renaultu Nissanu Slovenija Marjan Murn.

ferjancic-danilo12-br.1411579151.jpg.o.600px.jpg

Največji izziv je pridobiti lastnike starejših vozil

Generalni direktor Porscheja Slovenije Danilo Ferjančič pa meni, da so poslovni rezultati v pooblaščenih servisih pod izjemnim pritiskom, prav tako ti danes niso več molzna krava kot v preteklosti. V družbi se na razmere skušajo prilagoditi s paketnimi cenami in posebnimi aranžmaji za starejša vozila. "Prvi pozitivni učinki se kažejo, vendar imamo tukaj še velik potencial. Največji izziv ostaja, kako privabiti nazaj lastnike starejših vozil, za katere pooblaščeni servisi niso več dovolj atraktivni. Po toliko letih slabih trgov novih vozil bomo ob koncu letošnjega leta verjetno že tretjič zapored zabeležili padec slovenskega voznega parka. Z drugimi besedami: na slovenskih cestah je čedalje manj avtomobilov in ti so vedno starejši," pojasnjuje Ferjančič.

pal-2014-116-jm.1401356061.JPG.c.600px.jpg

Nižje cene, a več zvestih strank

"Pri Peugeotu in Citroënu smo cene poprodajnih produktov prilagodili dejanskim potrebam naših strank v odvisnosti od starosti vozila. Vzpostavili smo programe lojalnosti (MojPeugeot, MyCitroenPlus), ki stranki v točno določenem trenutku posreduje točno želeno informacijo o servisnih storitvah. Danes lahko stranka izbira med različnimi nivoji rezervnih delov, v skladu z njenimi potrebami, željami ter finančnimi zmožnostmi. Zaslužki so manjši, kot so bili v letih pred recesijo, vendar je potrebno navesti, da nam zaradi novih programov ter različnih nivojev ponudbe, ki pokrivajo precej širši starostni spekter vozil, ostaja zvestih več strank, za bistveno daljše obdobje, kot je bilo temu še nekaj let nazaj," pravi generalni direktor znamk Peugeot, Citroën in DS v Sloveniji Jožko Tomšič.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...