Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Volkswagnovi rekordi: v Sloveniji rast hitrejša kot na Kitajskem

Čas branja: 1 min
17.11.2014  14:16
Letos je Volkswagen povečal prodajo osebnih avtov te znamke za 2,6 odstotka na 5,08 milijona vozil, od tega jih je skoraj polovico prodal na Kitajskem

Znamka osebnih avtomobilov Volkswagen (torej izključujoč dostavni program) je v prvih desetih mesecih letos prvič v tako kratkem času presegla prodajo pet milijonov vozil. S tem rezultatom je ugnala ameriški Chevrolet, ki je znamko pet milijonov pred nekaj leti dosegel v 12 mesecih, po znamkah pa je pred obema Toyota s prodajo okoli devet milijonov vozil na leto.

VW-logo.1416229633.jpg.c.600px.jpg
Osebni avtomobili Volkswagen v istoimenski Skupini pomenijo prek polovico celotne prodaje. V prvih desetih mesecih letos so našli 5,08 milijona kupcev.

K temu rezultatu je največ prispeval kitajski trg, kjer je Volkswagen ustvaril 46 odstotka svetovne prodaje - natančneje 2,3 milijona oziroma 13,8 odstotka več kot v enakem obodbju lani. V ZDA je letos na ceste zapeljalo nekaj manj kot pol milijona novih osebnih volkswagnov, v Evropi pa 1,4 milijona.

Volkswagen pri nas trdno na prestolu

Slovenski distributer Porsche Slovenija je k skupni številki v tem obdobju prispeval 7.346 vozil, z njimi pa je dosegel še večjo - 16,8 odstotno rast registracij kot Volkswagen na Kitajskem. S tem se je utrdil na prvem mestu v Sloveniji pred drugouvrščenim Renaultom in tretjo Škodo. Le opomba; število registiranih vozil sicer še ne pomeni dejanske prodaje slovenskim kupcem. Za kratek čas registrirani avti končne kupce namreč pogosto najdejo v drugih državah EU.

Skupina Volkswagen, istoimenska znamka je njen del, pa sočasno posega po vrhu lestvice največjih proizvajalcev. Pri tem pa se sooča s podobnimi težavami kot Toyota v času njenega naskoka na prodajni vrh.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...