Avto

(video) Deset mitov o varni vožnji, ki v praksi ne držijo

Pravila varne in varčne vožnje, na katera tudi najboljši vozniki ne pomislijo na prvo žogo, prepriča jih le izkušnja v praksi

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

13.11.2014 22:30
Dopolnjeno: 14.11.2014 00:05
Čas branja: 4 min

Zakaj moramo pri vožnji po klancu navzdol občasno dodajati plin, pri plezanju čez ovire pa ga odvzemati in zakaj premalo tlaka v pnevmatikah vselej ne pomeni boljšega oprijema, so znanja, ki jih v male možgane vtisne le reden trening varne vožnje.

vransko1-skupina69-be.1415907744.jpg.o.600px.jpg
Žoga na motornem pokrovu zahteva umirjeno, ne nujno počasno vožnjo, v nasprotnem primeru jo boste izgubili. Vaja ponazarja zimske razmere, ko se avto na sunkovite manevre odzove z zdrsom. Foto: Aleš Beno

Sto tekmovalcev iz 25 podjetij je v AMZS Centru varne vožnje Vransko za volani Oplovih avtomobilov v štirih delavnicah dokazalo dobro vozniško znanje, a tudi najboljši med njimi - tekmovalci Unicredit banke Slovenije, ki so osvojili naslov najboljši poslovni vozniki 2014 -, so bili nad pravili varne in varčne vožnje nemalokrat presenečeni. S pomočjo AMZS-jevega inštruktorja varne vožnje Braneta Legana smo zbrali deset pravil, na katera vozniki, tudi izkušeni, ne pomislijo prav pogosto, ko se znajdejo pred preizkušnjo.

JM14-0081.1415907743.jpg.o.600px.jpg
Foto: Jure Makovec

Zakoreninjeni miti, ki v praksi nikakor ne držijo

1 Bolj počasi peljem, manjšo porabo bom dosegel? Nikakor ne, brez razmišljanja se držite hitrostnih omejitev, le tako boste dosegli ugodno porabo.

2 Manj plina, manjša žeja avta? Za ugodno porabo sta potrebni hitro pospeševanje in menjavanje prestav. Res pa je, da hitro ne pomeni agresivno.

3 Višja prestava, manjša poraba? Pri pospeševanju iz majhnih hitrosti je poraba v šesti prestavi lahko večja kot v tretji. Prenizki vrtljaji pomenijo večjo porabo, vrtljaji, kjer motor doseže največji navor, pa idealno.

4 Ko avto drsi, pomaga zavora? Ne pritiskajte zavore, stisnite sklopko, tako boste sprostili zaviralni učinek motorja. Pri samodejnem menjalniku je to težje, zato bo to nalogo opravil stabilnostni sistem ESP.

5 Več plina, dlje na terenu? Na terenu več plina pomeni slabši učinek. Na slabši podlagi sta potrebni nežnost in majhna hitrost.

6 Klanec navzdol in zaviranje? Ne vedno, pri spustu po drsečem klancu navzdol je občasno treba dodati plin, da preprečite zaviralni učinek motorja. Ključno je, da pnevmatike zadržijo dober oprijem podlage.

7 Manj tlaka v pnevmatikah na terenu pomeni boljši oprijem? To je res, a nikakor ne pomeni, da lahko pnevmatike preveč izpraznite. V tem primeru se bo tekalna površina vbočila in pritisk prenesla na robove, tako bo površina pnevmatike pri stiku s cesto manjša, oprijem pa slabši.

8 Kaj pa tlak pri zimskih pnevmatikah? Ne spuščajte zimskih pnevmatik, da bi dobili boljši oprijem. Tekalna površina ima namreč vrezane lamele, ki skrbijo za odvodnjavanje in čiščenje snega in blata. Pri premajhnem tlaku se bodo lamele stisnile in ne bodo opravljale svoje naloge.

9 Polne pnevmatike na cesti omogočajo manjšo porabo goriva? Drži, a res je tudi, da je zaradi manjše tekalne površine oprijem pnevmatike slabši, zato je slabša stabilnost avtomobila.

10 Če imam štirikolesni pogon, ne potrebujem zimskih pnevmatik? Nikakor ne drži, letna ali celoletna pnevmatika ne more nadomestiti prave zimske gume. Ta pri nizkih temperaturah zagotavlja mehko zmes in dober oprijem, stabilnost in kratko zavorno pot.

Veščine skozi zgodbo poslovneža

Z večino zgoraj zapisanih vprašanj so se ukvarjali tudi kandidati našega projekta Najboljši poslovni vozniki 2014, ki so se na štirih delavnicah v AMZS Centru varne vožnje Vransko srečali s šestimi izzivi, ki bi jih morali obvladati vsi vozniki. AMZS-jev inštruktor varne vožnje Brane Legan je te izzive opisal v zgodbi, ki se začne z nalaganjem kovčkov pred službeno potjo. Najtežji sodijo na dno in čim bliže hrbtišča zadnje klopi, na polico ali rolo pa ne smemo spraviti ničesar, saj se odloženi predmet pri trku lahko spremeni v smrtonosno orožje. Nato se voznik odpravi na pot, za varno vožnjo pa mora seveda poznati cestnoprometne predpise, kar so kandidati dokazovali z opravljanjem testov CPP. Če voznik vozi premišljeno in varčno, bo na cilj prišel spočit, z majhno porabo goriva in nizkimi stroški ter le nekaj minut pozneje kot tisti, ki bo odločneje pritiskal na plin. Na poti zaide v zastoj, temu se izogne po bližnjici po slabši cesti, kjer mora s premišljenim dodajanjem plina premagati blato in nekaj vzpetin. Kljub temu zamuja na sestanek, a mora umiriti živce in obvladano nadaljevati pot, da sploh pride do cilja. Pred ciljem zaide v slepo ulico, kjer mora svojo limuzino obrniti na majhnem prostoru.

dgr-3464.1415907738.jpg.o.600px.jpg
Direktor Opla Slovenija Borut Gazvoda (na desni) je poudaril skupne točke izbora Najboljši poslovni vozniki in znamke Opel - varnost in varčnost, zato so ga tudi podprli. AMZS-jev inštruktor varne vožnje Brane Legan pa je opozoril na pomen rednega usposabljanja voznikov. Foto: Domen Grögl

top10-soferji2.1415908306.jpg.o.600px.jpg

Zmaga je rezultat obvladovanja vseh postaj

Službeno pot so skozi šest postaj najhitreje in najbolj učinkovito odpeljali tekmovalci Unicredit banke Slovenije. Na nobeni od postaj sicer niso dosegli največ točk, a jim hkrati na nobeni od njih ni popolnoma spodletelo. Seštevek 108 točk jim je prinesel prvo mesto, tesno za njimi so se uvrstili tekmovalci Zlatarne Celje in Microsofta, druge ekipe pa najdete v tabeli (zgoraj).

dgr-3627.1415907739.jpg.o.600px.jpg
Člana zmagovalne ekipe (z leve) Darko Hlupič in Sebastian Košir sta ob zmagi ekipe Unicredit banke Slovenije prevzela glavno nagrado - dvodnevni Oplov trening zimske vožnje v avstrijskih Alpah. Foto: Domen Grögl

dgr-3496.1415907739.jpg.o.600px.jpg
Člana ekipe Deloitta (v ospredju) sta napeto spremljala razglasitev, ekipa je dosegla najboljši rezultat v varčni vožnji z oplom astro 1.6 CDTI s povprečno porabo 4,1 litra. Foto: Domen Grögl

dgr-3302.1415907737.jpg.o.600px.jpg
»Ja, zabavali smo se, predvsem pa smo se veliko naučili, takšen super trening bi redno potrebovali tudi policisti,« je komentirala Monika Golob iz Sindikata policistov Slovenije. Poleg nje Aleksandar Stankovič iz Opla Slovenije. Foto: Domen Grögl

dgr-3661.1415907740.jpg.o.600px.jpg
Nova Oplova corsa bo na naš trg zapeljala šele ob novem letu, v sredo pa se je udeležencem dogodka prvič javno predstavila. Foto: Domen Grögl

dgr-3259.1415907741.jpg.o.600px.jpg
Razglasitev najboljši poslovnih voznikov je potekala v sredo popoldne v Oplovem salonu Avto Moste v Ljubljani. Foto: Domen Grögl

najposlovni-vransko-002-jm.1415907742.jpg.o.600px.jpg
»Na poligonu je skoraj toliko adrenalina kot v bančništvu,« so po preizkusu na AMZS-jevem Centru varne vožnje Vransko komentirali (z leve) Tadej Jurca, Aleš Merkač, Darko Hlupič in Sebastian Košir iz ekipe Unicredit banke Slovenije. Kot kaže, so ga dobro obvladovali, saj so podjetju privozili prvo mesto v izboru Najboljši poslovni vozniki. Foto: Jure Makovec

Več v reportažah iz prvih štirih delavnic

in v zaključnem videu:

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Opozorilo: vsebina lahko vsebuje oglasne elemente, tako imenovani product placement.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Subvencije
Letos nove subvencije za rokodelce
Subvencije
SubvencijeTeja Grapulin Letos nove subvencije za rokodelce

Gospodarsko ministrstvo bo za spodbujanje rokodelstva v drugi polovici leta razpisalo milijon evrov. Kdo se bo lahko potegoval?

FINANCE
Nemški kupec: malo boljše volje, a še vedno zelo previden
Finance
nemčija
Albina Kenda Nemški kupec: malo boljše volje, a še vedno zelo previden

Prodaja na drobno v Nemčiji se je februarja spet skrčila, nekaj več optimizma pa vliva podatek, da se je marca razpoloženje porabnikov nekoliko izboljšalo.

FINANCE
IKT
Digitalna dostopnost bo sredi leta 2025 postala zakonska obveza – kaj to pomeni za podjetja?
IKT
DIGITALNA DOSTOPNOST
IKTRedakcija IKT Digitalna dostopnost bo sredi leta 2025 postala zakonska obveza – kaj to pomeni za podjetja?

Več o tem boste izvedeli na brezplačnem izobraževanju, ki ga organizira Zavod za digitalno dostopnost A11Y.si.

FINANCE
Avto
Električna (moto)mobilnost pri BMW ima nov, a drag obraz
Avto
AvtoJure Šujica Električna (moto)mobilnost pri BMW ima nov, a drag obraz

V osnovni izvedbi ga bo mogoče voziti že z izpitom za avtomobil, vendar pa bi visoka cena lahko prinesla nizke prodajne številke.

FINANCE
IKT
Kako je videti virtualni pomočnik za podjetniška okolja
IKT
ADD KONFERENCA
IKTPodpornik projekta Kako je videti virtualni pomočnik za podjetniška okolja

To boste lahko izvedeli na letni konferenci podjetja ADD, na kateri bodo govorili tudi o novi regulativi, ki bo krojila nadaljnji razvoj, ter o podatkih in umetni inteligenci.