Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

S touaregom iz Norveške do Južne Afrike v 21. dneh

Čas branja: 1 min
14.10.2014  12:00
Nemški voznik rekorder Rainer Zietlow je več kot 17.000 kilometrov dolgo pot z VW touaregom iz Norveške do Južne Afrike prevozil v 21 dneh in s tem postavil nov svetovni rekord

Rainer Zietlow se je 21. septembra podal na več kot 17.000 kilometrov dolgo pot iz Norveške do Južne Afrike.

vw-touareg4.1413280637.jpg.s.960px.jpg

Njegov avtomobil Volkswagen touareg V6 TDI je bil opremljen s pnevmatikami Goodyear wrangler, ekipa Challenge4 pa je 12. oktobra zvečer uspešno dosegla Rt Agulhas v Južni Afriki. Kljub nesreči v Tanzaniji, ko je v njih trčilo drugo vozilo in je popravilo zahtevalo postanek za 13 dni, jim je uspelo postaviti nov svetovni rekord.

vw-touareg.1413280479.jpg.s.960px.jpg

Pot epskih razsežnosti, dolgo 17.752 kilometrov, so namreč prevozili najhitreje doslej, in sicer v 21 dneh ter 16 urah. Brez prej omenjenega postanka bi po predvidevanjih cilj dosegli v osmih dneh.

vw-touareg1.1413280514.JPG.s.960px.jpg

Na vsakem odseku njihovega potovanja je bila na preizkušnjo najbolj postavljena prav oprema; že ob startu jih je presenetila nekaj centimetrska snežna odeja, v naslednjih desetih dneh pa so se soočili tako s subarktičnim kot tudi subtropskim Azijskim in Afriškim podnebjem. Premagali so poplavljena območja, blatne terene, gore in ekstremno kenijsko 'pot v pekel'.

vw-touareg2.1413280762.jpg.s.960px.jpg

"Prečkali smo različna klimatska območja in se morali soočiti s polnim spektrom razmer na cesti ter s tem izpostavili naš touareg in Goodyearove pnevmatike Wrangler skrajni preizkušnji. Oboji so izpolnili naša pričakovanja in dokazali svojo kakovost in trpežnost."

vw-touareg5.1413280706.JPG.c.960px.jpg

Projekt pa je imel tudi dobrodelno noto. Ekipa bo namreč za vsak prevožen kilometer donirala 20 centov evra za SOS otroške vasi v Zambiji in Sudanu, podjetje Goodyear pa bo vsak podeljeni cent še podvojilo.

vw-touareg3.1413280812.jpg.s.960px.jpg

Celotna galerija slik

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...