Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Volkswagnov kupe po kitajsko

Čas branja: 1 min
02.09.2014  14:39
Volkswagen bo na Kitajskem za domači trg na "golfovi" platformi izdeloval model lamando, ki se ga je hitro prijelo ime jetta CC

Volkswagen je aprila na avtosalon v Pekingu pripeljal štirivratno študijo NMC ter z njo povezal svet klasičnih limuzin in športnih avtomobilov. Študija je požela toliko uspeha, da so Nemci že pripravili elegantni serijski izdelek lamando. Približno 460 cm dolgi model, ki se ga je oprijelo tudi ime jetta CC, je za zdaj na voljo zgolj kitajskim kupcem.

volkswagen-lamando.1409661373.jpg.s.600px.jpg

Lamando je sicer postavljen na koncernsko platformo MQB, na kateri nastaja sedanja generacija golfa, na Kitajskem pa bo umeščen med njihovo različico jette in passata. Volkswagen lamando je oblikovno podoben jetti, le da ima kupejevsko spuščajočo linijo strehe. Trenutno se govori tudi o tem, da bi lamando v prihodnje lahko zapeljal na ameriške ceste, o prihodu v Evropo pa niso povedali nič.

vw-lamando.1409661443.jpg.c.600px.jpg

Zanj so iz imena tudi že skovali slogan "Let a man do", prepusti moškemu. S tem očitno ciljajo na mlajše Kitajce, ki jih privlačita eleganca in prestiž. Pod motornim pokrovom naj bi bila že znana in preizkušena 1,4- ali dvolitrski bencinski motor, vozilo pa je serijsko opremljeno s sedemstopenjskim menjalnikom DSG.

Vw-lamando1.1409661478.jpg.c.600px.jpg

vw-lamando2.1409661499.jpg.c.600px.jpg

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...