Avto

Verjetno najvarnejši SUV na svetu za 56.400 evrov

Volvo je od nekdaj pojem varnosti, z novim športnim terencem XC90 pa so letvico dvignili v višave. Po vsej verjetnosti gre kar za najvarnejši avto na svetu, pri nas pa bo na voljo z začetno ceno 56.400 evrov

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

28.08.2014 10:59
Čas branja: 2 min

Volvo je v javnost po kapljicah spuščal podatke in fotografije novega športnega terenca XC90, končno pa so pokazali tudi njegovo zunanjo podobo. Gre za osupljiv, visokokakovosten sedemsedežni SUV s svetovno vodilnimi varnostnimi lastnostmi, novimi tehnologijami pogonskih sklopov, odlično kombinacijo moči in varčnosti ter vrhunsko notranjostjo. V Sloveniji bo na voljo od 56.400 evrov.

volvo-xc90-2.1409216063.jpg.s.960px.jpg

"Celoten vtis, tako zunanjosti kot notranjosti, ima močno povezavo s ključnimi elementi švedskega življenjskega stila: velikodušen prostor, slavljenje svetlobe in fokus na dobro počutje," je ob razkritju pojasnil Thomas Ingenlath, višji podpredsednik dizajna pri Volvo Car Group.

volvo-xc90-1.1409216145.jpg.s.960px.jpg

Po treh letih dela, kot del investicijskega programa vrednega 8,3 milijarde evrov, tako XC90 oznanja začetek novega poglavja Volvove zgodbe, s smernicami dizajna prihodnosti, vključno z naborom novih tehnologij in novo platformo SPA.

volvo-xc90.1409216159.jpg.s.960px.jpg

Prepoznaven po "Thorovem kladivu"

Volvo XC90 je sicer prvi avtomobil, ki bo nosil novi vidnejši znak podjetja, ki je umeščen na masko hladilnika. Skupaj z dnevnimi lučmi v obliki črke T, imenovanimi "Thorovo kladivo", predstavlja znak povsem nov, značilen in samozavesten obrat Volvove prihajajoče generacije avtomobilov. Večji pokrov motorja XC90 in poudarjene linije bočne strani ter ramen vozila, povezane z novimi zadnjimi lučmi v obliki tetovaže, predstavljajo dizajnerski podpis, ki bo v prihodnje zrcaljen skozi celotno ponudbo vozil. Za poudarjanje mišičastega izgleda prihaja XC90 z naborom koles do velikosti 22 palcev.

Obširen in tehnološko napreden varnostni paket - serijsko

Z XC90 so Švedi ponudili tudi obširen in tehnološko sofisticiran standardni varnostni paket, ki je na voljo v avtomobilski industriji. Vključuje dve prvi varnostni tehnologiji na svetu: paket zaščite pred zdrsi s cestišča in samodejno zaviranje v križiščih.

volvo-xc90-3.1409216350.jpg.s.960px.jpg

V primeru zdrsa s cestišča XC90 zazna, kaj se dogaja, varnostni pasovi na sprednjih sedežih pa se zategnejo, da ohranijo potnike na mestu. Za preprečevanje poškodb hrbtenice funkcionalnost absorbiranja energije med sedežem in okvirjem sedeža ublaži navpične sile, ki se lahko pojavijo, ko se vozilo sooči s težjim pristankom na teren. XC90 se ponaša tudi s samodejnim zaviranjem, če voznik zavije pred prihajajoče vozilo. Gre za pogost scenarij v prometnih mestnih križiščih, kot tudi na avtocestah, kjer so omejitve hitrosti višje Sistem City Safety pokriva tako vozila, kolesarje in pešce pred vozilom, podnevi in ponoči.

Na vrhu ponudbe Twin Engine

Novi Volvo XC90 sicer nudi nabor dvolitrskih, štirivaljnih Drive-E motorjev, ki nudijo dobro kombinacijo zmogljivosti in varčnosti. Na vrhu ponudbe je Twin Engine, ki združuje dvolitrski motor s štirimi valji, kompresorjem in turbino z električnim motorjem, skupaj pa ponujata okoli 400 konjskih moči z le 60g/km izpusta CO2.

Dve glavni temi dodatne opreme

Avto je na voljo z dodatno opremo, s katero si lahko lastnik vozila ustvari resnično personaliziran avtomobil. Paket Urban Luxury združuje karoserijske elemente v barvi vozila z bleščečimi detajli iz nerjavečega jekla, kot so sprednji dekorativni okvirji, sprednja in zadnja zaščita podvozja in stranska zaščitna letvica. Eleganten videz zaključijo 21-palčna platišča. Paket Rugged Luxury poudarja robustnost Volva XC90 s črnimi mat karoserijskimi elementi in 22-palčnimi platišči.

volvo-xc90-3.1409216301.jpg.s.960px.jpg

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.

Preberite tudi:

25.03.2015
FINANCE
Dostopnost nepremičnin: rast plač v Ljubljani lani konkretno večja od rasti cen stanovanj
Finance
trg
Jurij Šimac Dostopnost nepremičnin: rast plač v Ljubljani lani konkretno večja od rasti cen stanovanj

Stanovanja v Ljubljani so bila lani dostopnejša kot v letu 2022, izhaja iz primerjave števila potrebnih neto plač za nakup 60 kvadratnih metrov velikega stanovanja.

FINANCE
Končuje se gradnja Novartisove tovarne v Ljubljani: kdaj jo bodo zagnali
Finance
naložbe v farmaciji
Petra Sovdat Končuje se gradnja Novartisove tovarne v Ljubljani: kdaj jo bodo zagnali

Verovškova ulica v Ljubljani postaja vse bolj farmacevtska ulica

FINANCE
Tragikomično: globe za izvajalce v zdravstvu po uredbi sicer višje, a ostajajo mrtva črka na papirju?
Finance
NADZOR V ZDRAVSTVU
Andreja Rednak Tragikomično: globe za izvajalce v zdravstvu po uredbi sicer višje, a ostajajo mrtva črka na papirju?

Pri zdravstveni ministrici niso našli rešitve za zagato, da ZZZS bolnišnicam, zdravstvenim domovom in koncesionarjem za prekrške ne more izreči glob v hitrem postopku. Bo v praksi postopkov bistveno manj, globe pa še vedno le minimalne – to pa je le 200 evrov za pravno in 50 evrov za odgovorno osebo?

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
"Pripravimo se, kot da bo jutri vojna"
Finance
RUSIJA IN IRAN
Simona Toplak "Pripravimo se, kot da bo jutri vojna" 4

Kako se trgi odzivajo na Rusijo in iranski napad na Izrael? Je pri svarilih o splošni vojni ekonomiji čas tudi za zasebno vojno ekonomijo? Kaj se dogaja z vrednostmi zlata, švicarskih frankov in ameriških dolarjev?

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)