Avto

Radikalno spremenjeni golf VIII prihaja že leta 2017

Objavljamo skico novega volkswagna golfa, ki bo z radikalno spremenjeno obliko med kupce zapeljal že po petih letih

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

26.08.2014 10:15
Čas branja: 2 min

Tudi Volkswagen se ne more upreti tržnim smernicam, zato skrajšuje življenjske dobe tudi tradicionalnih modelov kot je Volkswagen golf. Ta je prvi in drugi generaciji na trgu vztrajal devet let, v treji le še osem, v četrti sedem, v peti pa le štiri in v šesti pet let. Res je sicer, da je preskok iz golfa V na VI pomenil le temeljitejšo prenovo, a je Volkswagen novincu leta 2008 vseeno nadel ime nove generacije. Časovnica opozarja na sprotno krajšanje življenjskega cikla novih modelov, ki ga narekuje konkurenca, ki je te že zdavnaj skrajšala na štiri do šest let.

VW-golf-VIII.1409038878.jpg.s.600px.jpg
Tanjše in bolj drzno oblikovane prednje luči v LED tehnologiji, krajši in bolj pokončen motorni pokrov z gubama na robovih in še klasična maska z dvema prečkama, spodnja je kromirana. To obljublja skica novega volkswagna golfa, ki bo med kupce zapeljal leta 2017. Foto: Avto fokus

Golf VII se odlično drži, prvi v Evropi, drugi v Sloveniji

Zato bo osma generacija golfa VIII na trg prišla že leta 2017, pet let po golfu VII, ki so ga inženirji lani postavili na povsem novo tehnično osnovo prilagodljive osnove MQB, pišeta nemška avtomobilistična revija Auto motor und sport in slovenski Avto fokus. Kako bo novi golf izgledal, seveda še ni jasno, za občutek pa objavljamo skico revije Avto fokus, ki nakazuje na precej radikalne oblikovne spremembe avtomobilske ikone, ki se je v zadnjih 40 letih namnožila v več kot 30 milijonih izvodov. Letos do konca julija je le v Evropi našel 312 tisoč kupcev, 14 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, prodajni rezultat pa ga je uvrstil na vrh lestvice najbolje prodajanih avtomobilov v Evropi. V Sloveniji je golf VII s 1.855 resgistravijami do konca julija drugi najbolje prodajan avto na trgu, pred njim s prednostjo 163 vozi renault clio.

Jezen pogled, krajši motorni pokrov

Po tej predlogi bo imel novi golf nizke in dolge žaromete v LED tehnologiji, zadržal bo masko z dvema prečkama, spodnja bo kromirana. Motorni pokrov bo v prid daljšemu medosju in boljši prostornosti v kabini krajši in bolj pokončen, gube na njegovih robovih pa bodo poskrbele za bolj "jezen" pogled. Na novo bodo oblikovani tudi zadek in potniška kabina.

Shujšal bo za 50 kilogramov

Pod karoserijo bo manj sprememb kot na njej, novinec bo zasnovan na enaki modularni osnovi MQB kot golf VII. Lažji sestavni deli, predvsem prostorninsko skromnejši motorji, pa bodo po navedbah obeh revij prinesli v povprečju za 50 kilogramov skromnejšo maso.

Pomočniki iz passata

Kaj bo še novega? Novi golf bo ponudil nekaj sistemov, ki jih bo letošnjo jesen uvedel novi passat. Denimo samodejni parkirni pomočnik, samodejno zaviranje s prepoznavo pešcev, prikazovalnik na prednje steklo (head-up display), vmesnik mirror link, ki bo omogočil povezavo in preslikavo ikon iz vašega pametnega telefona na osrednji informacijski zaslon na dotik.

Trivaljniki in nadaljni razvoj e-golfa in hibridov

Na motornem področju prihaja nova generacija trivaljnih bencinskim turbo motorjev znana iz osveženega pola, e-golf bo imel večji doseg med polnjenji, v ponudbi pa bosta tudi klasični in priključni hibrid.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

FINANCE
TOP Gradbeništvo
Ko se upokoji vodja gradnje
TOP Gradbeništvo
Maša Arko, Maja Koršič Potočnik
TOP GradbeništvoMaša Arko Ko se upokoji vodja gradnje

Kako naprej, ko velik gradbeni projekt trči ob javnonaročniški formalizem zaradi upokojitve odgovorne osebe, na trgu pa ni alternative?

FINANCE
Kako ravnati ob kibernetskih incidentih? Razlagamo v šestih korakih
FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Odlagališče odpadkov za NEK že zdaj presega 227 milijonov evrov
Finance
PREMAJHNA KONKURENCA IN VELIKI STROŠKI
Petra Sovdat Odlagališče odpadkov za NEK že zdaj presega 227 milijonov evrov 2

Do konca obratovalnega časa odlagališča je predviden strošek skoraj 300 milijonov evrov, pravi agencija za radioaktivne odpadke.

FINANCE
ESG
Neprecenljiva vloga dobaviteljev za uspešno rast Skaze v globalni industriji
ESG
Najboljši dobavitelji Skaze
ESGPartner ali podpornik projekta Neprecenljiva vloga dobaviteljev za uspešno rast Skaze v globalni industriji
FINANCE
TOP Gradbeništvo
Globalno bo letos prodaja gradbene opreme malenkost upadla
TOP Gradbeništvo
TOP GradbeništvoVasilij Krivec Globalno bo letos prodaja gradbene opreme malenkost upadla

Analitiki mirijo panogo, saj pravijo, da je upad posledica minulih rasti in da se prodaja vrača na normalne ravni.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)