Avto

BMW M3 in M4 še bolj divja z Akrapovičevim izpuhom

Akrapovič je za novi bavarski športnik razvil izpuha slip-on in evolution, ki moč bavarskima športnikoma dvigneta za 7,3 oziroma 10,2 konja

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

13.08.2014 13:24
Čas branja: 1 min

Še vroča BMW M3 in M4 s trilitrskim turbo bencinarjem s 317 kilovati (431 konjskimi močmi) navdušujeta novinarje in novopečene kupce z izjemnimi zmogljivostmi. Akrapovič iz Ivančne Gorice pa je z razvojem dveh izpušnih sistemov poskrbel, da bodo lastniki iz bavarskih športnikov potegnili še prijetnejšo motorno melodijo in boljše zmogljivosti.

Akrapovic-BMW-M4-1-.1407928947.jpg.c.600px.jpg
Akrapovičeva izpuha slip-on in evolution BMW M3 in M4 prinašata boljši glas in stas ter dodatnih 7,3 oziroma 10,2 konja moči.

Le s slip-on izpuhom do 7,3,...

Prvo stopnjo prinaša akrapovičev izpušni sistem linije slip-on je izdelan iz titana. Ima večje cevi kot pri originalu, te prinašajo nižji protitlak in intenzivnejšo motorno melodijo, rezultat pa je povečanje moči za 5,4 kilovata (7,3 konjske moči) pri 4400 vrtljajih in navora za 17,4 Nm pri 2350 vrtljajih. Izpuh je ob tem tudi lažji od originalnega, oblikovno pa pritegne s povsem na novo oblikovanimi zaključki iz titana ali ogljikovih vlaken ter zadnjega difuzorja iz ogljikovih vlaken.

...z evolution nadgradnjo pa do deset dodatnih konjev

Druga stopnja pa ne kombinacija slip-on izpuha in povezovalnih cevi evolution, zmogljivosti pa bavarcema s pomočjo bolj prostega pretoka izpušnih plinov (z odstranitvijo drugega kompleta katalizatorjev) izboljša za 7,5 kilovata oziroma 10,2 konjske moči pri 5.200 vrtljajih, navor zraste za 16 nevtonmetrov pri 2.450 vrtljajih. Pri Akrapoviču še dodajajo, da celoten sistem ne potrebuje ponovnega programiranja enote ECU, saj ne aktivira nobenih opozorilnih lučk. Sistemu so priložena priročna navodila za montažo. Poleg tega je možna tudi nadgradnja izpušnega sistema z izhodnimi cevmi iz nerjavnega jekla brez katalizatorjev za uporabo na dirkališču in primernega tudi za nadaljnje predelave avtomobila.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Nemški kupec: malo boljše volje, a še vedno zelo previden
Finance
nemčija
Albina Kenda Nemški kupec: malo boljše volje, a še vedno zelo previden

Prodaja na drobno v Nemčiji se je februarja spet skrčila, nekaj več optimizma pa vliva podatek, da pa se je marca nekoliko izboljšalo razpoloženje porabnikov

FINANCE
IKT
Digitalna dostopnost bo sredi leta 2025 postala zakonska obveza – kaj to pomeni za podjetja?
IKT
DIGITALNA DOSTOPNOST
IKTRedakcija IKT Digitalna dostopnost bo sredi leta 2025 postala zakonska obveza – kaj to pomeni za podjetja?

Več o tem boste izvedeli na brezplačnem izobraževanju, ki ga organizira Zavod za digitalno dostopnost A11Y.si.

FINANCE
Avto
Električna (moto)mobilnost pri BMW ima nov, a drag obraz
Avto
AvtoJure Šujica Električna (moto)mobilnost pri BMW ima nov, a drag obraz

V osnovni izvedbi ga bo mogoče voziti že z izpitom za avtomobil, vendar pa bi visoka cena lahko prinesla nizke prodajne številke.

FINANCE
IKT
Kako je videti virtualni pomočnik za podjetniška okolja
IKT
ADD KONFERENCA
IKTPodpornik projekta Kako je videti virtualni pomočnik za podjetniška okolja

To boste lahko izvedeli na letni konferenci podjetja ADD, na kateri bodo govorili tudi o novi regulativi, ki bo krojila nadaljnji razvoj, ter o podatkih in umetni inteligenci.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)