Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

V milijonski nakladi tudi karavanski golf

Čas branja: 1 min
12.08.2014  12:47
Dva milijona karavanskih golfov variant v 20 letih; uspeh se ne more meriti s petvratnim golfom, a vseeno ni zanemarljiv

V volkswagnovi tovarni Zwickau v Nemčiji je danes s tekočega traku zapeljal dvomilijonti golf variant, mejnik pa je dosegel v 20 letih in štirih generacijah tega modela. Dosežek se sicer ne more meriti z najbolj številčno tri in petvratno različico golfa, ki pomeni skoraj 90 odstotkov prodaje družine golf. V štirih desetletjih je bilo namreč prodanih že 30 milijonov golfov vseh generacij, velika večina s tremi in petimi vrati. A variant vseeno velja za najbolj uspešno karoserijsko različico nemškega uspešneža.

Volkswagen-Golf-Variant-2014-1600x1200-wallpaper-10.1407840294.jpg.s.600px.jpg
Dvomilijonti volkswagen golf karavan je iz tekočih trakov nemške tovarne v Zwickau zapeljal po 20 letih in štirih generacijah te različice. Golf v vseh oblikah, najpogosteje pa s tremi ali petimi vrati, pa je v 40 letioh našel prek 30 milijonov kupcev.

Serijska proizvodnja prvega golfa III variant je stekla leta 1993 v nemškem Wolfsburgu in Osnabrücku. Izdelovali so ga tudi v Bratislavi (Slovaška) in Puebli (Mehika), ki je od leta 2007 izdelala 700 tisoč variantov. Od maja 2013 izdelujejo sedmo generacijo Golfa Varianta le v Zwickau. Od leta 2015 naprej ga bodo vzporedno s Zwickauom proizvajali tudi v mehiški Puebli.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...