Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Vroča tekma za prestol največjega avtomobilista na svetu

Čas branja: 1 min
04.08.2014  07:56
Le okoli 30.000 prodanih vozil loči dva največja proizvajalca, Toyoto in Volkswagen, v tekmi za prestol prvega na svetu

Toyota in Volkswagen bijeta oster boj za prestol največjega avtomobilskega proizvajalca na svetu, stanje pa še nikoli ni bilo tako izenačeno. Dva največja proizvajalca vozil v tekmi za prestol prvega na svetu namreč loči le okoli 30.000 prodanih vozil. Oba sta v prvem letošnjem polletju sicer presegla mejo petih milijonov prodanih vozil.

toyota-auris-hibrid3-bh.1400002937.jpg.s.600px.jpg

Japonska Toyota je v prvih šestih mesecih letošnjega leta prodala 5,097 milijona avtomobilov, nemški Volkswagen je bil na drugi strani brez upoštevanja hčerinskih družb Man in Scania, ki proizvajata tovornjake, v enakem obdobju pri 4,97 milijona prodanih vozilih, z upoštevanjem tovornjakov in avtobusov pa jih je prodal 5,066 milijona. Oba vodilna v branži sta si za letošnje leto za cilj zastavila preseči mejo 10 milijonov prodanih avtomobilov. Toliko novih vozil sicer ni v enem koledarskem letu doslej prodal še noben od proizvajalcev.

volkswagen.1397216420.jpg.s.600px.jpg

Medtem ko kupce zanimata predvsem cena in kakovost vozil, se proizvajalci spopadajo za raznorazne nazive, tudi neuradne, kamor spada status največjega na svetu. Prvi mož Volkswagna Martin Winterkorn je marca cilj doseči naziv vodilnega na trgu označil kot "zelo pomemben" za koncern, hkrati je to "zelo pomemben motivacijski dejavnik". Pri Toyoti so v začetku leta trdili drugače, tako je prvi mož japonskega proizvajalca za evropski trg Didier Leroy zagotovil, da za ohranitev naslova največjega ne bodo počeli "norosti". Po njegovem je pomembneje, da podjetje ustvarja dobiček.

Na tretjem mestu med največjimi avtomobilskimi proizvajalci na svetu je bil ob polletju ameriški General Motors, ki je prodal 4,92 milijona vozil.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...