Avto

Bliža se nam čisto pravi 'odpadnik'

Svoboda je tisto, kar bo jeseni pričaral Jeepov manjši športni terenec renegade. Kot pravi Jeep se bo namreč ponašal s terenskimi zmogljivostmi, s škatlasto obliko pa bo poudaril sorodstvo s slavnim willisom

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

28.07.2014 00:29
Čas branja: 2 min

Odpadnik (renegade) ima praviloma negativen prizvok, saj ga spremljajo težave in nasilje, naj gre za junaka iz Divjega zahoda ali filmskega antijunaka. Odpadniki tako pri ljudeh vzbujajo strah in prezir, hkrati pa skrivoma hrepenijo po njihovi svobodi, saj si le redki dejansko upajo tako živeti. Svobodo in vonj po pustolovščinah pa v sebi uteleša tudi novi Jeep renegade, ki ga pri slovenskem uvozniku te dni predpremierno kažejo v živo (danes in jutri je na ogled v Mariboru). Prodaja bo stekla jeseni, cena trenutno še ni znana.

jeep_renegade_SLO5.20140728002036.jpg.s.600px.jpg

Jeep renegade je precej zanimanja požel že na letošnjem ženevskem avtosalonu, konec junija pa se je prvič javno "zakotalil" s slovitimi Rolling Stonesi. Te dni se nahaja v Sloveniji in vsi zainteresirani ter konkurenca imajo kaj videti.

jeep_renegade_SLO1.20140728002402.jpg.s.600px.jpg

V matični družbi Fiat Chrysler imajo namreč z znamko Jeep v Evropi velike načrte, v poplavi manjših in srednje velikih suvov ter križancev (Dacia duster, Nissan juke, Opel mokka, Peugeot 2008, Renault captur,...) pa igrajo na svojo najmočnejši karto - na terenskih zmogljivostih. Prav plezanje po brezpotjih je namreč tisto, na kar Jeepova konkurenca rada pozablja oziroma se na to slabše spozna.

jeep_renegade_SLO3.20140728003050.jpg.s.600px.jpg

jeep_renegade_SLO4.20140728002450.jpg.s.600px.jpg

jeep_renegade_SLO2.20140728002106.jpg.c.600px.jpg

Renegade je po videzu klasični robustni Jeep, v dolžino meri 4,23 metra. Poleg zunanjosti, ki prinaša duh po legendarnem modelu willys iz leta 1941, ima tudi plezalne ambicije. Inženirji so zanj namreč na novo zasnovali stalni štirikolesni pogon, ki lahko po potrebi ves navor prenese zgolj na eno kolo, hkrati lahko reduktor prestavno razmerje zmanjša na 20:1. Kot smo pri Jeepih vajeni je tukaj pet različnih programov za terensko vožnjo, s katerimi naj bi premagal še tako zahteven teren. Manj zahtevnim kupcem bo na voljo tudi zgolj s prednjim pogonom, po želji pa bo vozilu ukazovala devetstopenjska avtomatika.

jeep_renegade.20140728000544.jpg.o.600px.jpg

Jeep renegade bo nagovarjal pustolovske družine, saj v prtljažniku ponuja 350 litrov prostora, zadnja klop se deli na tri dele, vozniku in potnikom pa bo na voljo sedempalčni zaslon na dotik. K večji varnosti bodo pomagali tudi sistem za opozarjanje pred trkom, opozorilnik na vozila v mrtvem kotu ter serijsko šest zračnih vreč, sprva bodo na voljo trije motorji: bencinski 1,4-litrski ter 1,6- in 2,0-litrski dizel.

jeep_renegade2.20140728000622.jpg.s.600px.jpg

Kupcem bo na voljo 11 barv in štirje paketi opreme (sport, longitude, limiter, trailhawk), za najbolj zahtevne bo primeren trailhawk, ki je še posebej prilagojen terenski vožnji in brodenju po vodi (do pol metra). V prid temu je od tal oddalhjen 22 centimetrov oziroma 1,5 cm več kot običajna različica, za doplačilo bo na voljo tudi streha s odstranljivimi paneli.

jeep_renegade1.20140728000216.jpg.s.600px.jpg

Jeep renegade je sicer bratranec Fiatovega modela 500X, ki bo na isti osnovi predstavljen v prihodnjih tednih, pri njem pa bodo terenske lastnosti bolj v ozadju.

jeep_renegade5.20140728002829.jpg.n.600px.jpg

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

Preberite tudi:

28.07.2014
FINANCE
Smrt totalitarizmu, svoboda posamezniku!
Finance
MATEJ AVBELJ
Matej Avbelj Smrt totalitarizmu, svoboda posamezniku! 5

V etičnem smislu smo, kot narod, razvalina, v političnem, kulturnem, medijskem in izobraževalnem pa karikatura vsesplošnega sistema negativne selekcije. Zakaj, namesto da bi sodelovali, se borimo proti fašizmu in fašistom, ki je oznaka za vse nenaše, ter za svobodo, menda naroda, v resnici pa vse bolj povampirjenih interesnih skupin.

FINANCE
International
China’s Bubble Tea Boom Creates a Half-Dozen Billionaires
FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
International
Novartis Surges After Forecast Boost Beats Expectations
FINANCE
Tesla: poslovanje slabše, delnica pa krepko gor
Finance
REZULTATI
Boštjan Usenik Tesla: poslovanje slabše, delnica pa krepko gor 6

Prihodki prvega četrtletja na medletni ravni manjši za desetino, čisti dobiček za polovico, tečaj delnice pa je bil dve uri po objavi višje že za dobro desetino – zakaj?

FINANCE
Podjetnikov opomnik: kaj se spreminja in česa ne smete pozabiti do konca aprila
Finance
Mojca Kunšek
Mojca Kunšek Podjetnikov opomnik: kaj se spreminja in česa ne smete pozabiti do konca aprila

Podjetnikov opomnik je storitev Financ, prek katere podjetnike mesečno opozarjamo na pomembne roke, ki jih ni smejo zamuditi.

FINANCE
Avto
To so prihajajoči Volkswagnovi avtomobili, ki jih ne bo poganjala elektrika
Avto
AvtoJure Šujica To so prihajajoči Volkswagnovi avtomobili, ki jih ne bo poganjala elektrika 1

Ob novih modelih s klasičnimi motorji se bodo pri Volkswagnu v prihodnjih letih posvetili tudi polnim hibridom. Tiguan allspce medtem dobiva naslednika z drugačno podobo kot novi tiguan in povsem novim imenom.