Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece Renault zoe je po sedmih letih krepko osvežen. Manj oblikovno, močno pa tehnično. Renaultov električni pionir je dobil dva zmogljiva motorja z 80 ali 99 kilovati ter baterijo zmogljivosti 52 kilovatnih ur z izjemno energijsko gostoto. Tako je zoe odlično pripravljen na jesenski spopad s tekmeci.
Paradoksi in dobrote velikega mercedesa Paradoksi in dobrote velikega mercedesa Ob prenovi mercedes-benza razreda V, ki je te dni zapeljal na naše ceste, smo se poglobili v njegov položaj na trgu, ki je splošni javnosti precej skrit. O novostih zato spodaj, nekaj jih je, v nadaljevanju pa kratka zgodba o razredu V.
Novi clio – skoraj domači adut za nove zmage Novi clio – skoraj domači adut za nove zmage Renault clio je brez dvoma že desetletja najbolj slovenski avtomobil, z dobrimi štirimi metri dolžine v peti generaciji pa ob oblikovni evoluciji in za malo več denarja ponuja veliko tehnične sodobnosti in dobrega počutja.
Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV Oglat, velik in tudi povsem električen 2008 cilja na prodajni vrh.
Nemci poskrbeli za rast prodaje avtov v Evropi, Hrvati so nam tesno za petami Nemci poskrbeli za rast prodaje avtov v Evropi, Hrvati so nam tesno za petami Prejšnji mesec je na evropskem avtomobilskem trgu prišlo do rahlega zasuka. Prodaja je prvič po lanskem avgustu zrasla, sicer za skromne štiri promile. Sosednja Hrvaška pa se je po prodaji avtov približala Sloveniji.

Dars kupuje nova vozila za lov na prekrškarje

Čas branja: 1 min
24.07.2014  08:12
Upravljavec avtocest je objavil razpis za nakup 12 novih kombijev za cestninski nadzor; stara bodo prodajali

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Porsche dodaj

Dars je lani izpeljal razpis za osem kombiniranih vozil, na katerem je bil kot dobavitelj izbran Porsche, zdaj so objavili razpis še za 12 vozil. Za prvi paket so odšteli 470 tisoč evrov z DDV, za drugega je najvišja sprejemljiva cena 600 tisoč evrov. Spomnimo, da nas je pri prvem razpisu eden od potencialnih ponudnikov opozoril na domnevne `eksotične` zahteve, kar pa so na Darsu zanikali.

"Razlog za zamenjavo je izključno v visokih stroških vzdrževanja teh vozil, ki so iztrošena in niso več v garancijski dobi. Pogosta popravila in servisi teh vozil pomenijo poleg neposrednih stroškov tudi velik izpad delovnih ur cestninskih nadzornikov na terenu, kar pomeni izpad prihodkov, zaradi manj prodanih vinjet in manj izdanih plačilnih nalogov," pojasnjujejo na Darsu.

Javno odpiranje ponudb bo 10. septembra. Po tem se bodo sklepale pogodbe, nakar bo imel izbrani dobavitelj štiri mesece časa, da dostavi vozila. Na Darsu so denar rezervirali v okviru naložbenega dela poslovnega načrta, pravijo.

cestnina-nadzor-vinjet-us.1406126328.jpg.s.600px.jpg

Milijoni kapljajo v proračun

Cestninski nadzorniki so letos do sredine julija oglobili 23 tisoč prekrškarjev, kar je okrog 30 odstotkov več kot v primerljivem obdobju lani. Največ, kar tretjino, so jih ujeli na primorskem avtocestnem kraku.

Čeprav na Darsu ne vodijo evidenc, pravijo, da po izdanih globah še vedno prednjačijo tujci, medtem ko v okolici mest več globh izdajo lokalnim voznikom. Število prekrškov se skladno z rastjo prometa seveda poveča v sezoni. "Če izven sezone cestninski nadzorniki izdajo v povprečju od 700 do 800 plačilnih nalogov tedensko, se v sezoni številka povzpne v povprečju na več kot 1.200," pravijo na Darsu.

Ob nadaljevanju dosedanjega trenda se bo število glob letos verjetno povečalo na raven iz leta 2012, ko so na Darsu izdali skoraj 44 tisoč plačilnih nalogov. Lani je številka rahlo presegla 41 tisoč položnic.

Globe, ki so v preteklih letih dosegale okrog sedem milijonov evrov, so prihodek proračuna, še pravijo na Darsu.

Stara vozila v prodajo

Stara vozila bo Dars prodajal. V teku je priprava na prodajo, sicer pa se bodo vozila prodajala po sistemu `videno-kupljeno'. Vozila bo dobil interesent, ki bo ponudil najvišjo ceno, pravijo na Darsu.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Casinoju Bled prihodki letos upadli za petino 4

Gold Club čaka na soglasje vlade za prodajo državnega deleža, s čimer bi postal večinski lastnik igralnice

FINANCE
Članki
Članki ATC Kanin ni bil prodan. Bo cena šla pod milijon evrov? 1

Za nakup premoženja ATC Kanin za 1,141 milijona evrov ni bilo zanimanja. »Bliža se naslednja zima, ki bo povzročila dodatno škodo,«...

FINANCE
Članki
Članki Agroruše po državnem posojilu z velikopoteznimi načrti 4

Država bo Agrorušam, ki so v težavah, a trdijo, da imajo trg, ceneje posodila 1,5 milijona evrov. Rešilna bilka ali (še ena) podpora...

FINANCE
Članki
Članki Kaj za podjetja pomeni, če so 2. januarja šole zaprte? 6

Šolarji 2. januarja, ki bo prihodnje leto v petek, ne bodo imeli pouka. "Najlažje bi bilo, če bi bili prosti dnevi v gospodarstvu in...

FINANCE
Članki
Članki (foto) Pahor na Mosu: Država nas še vedno stane preveč 48

Vlada Mira Cerarja ima ob visoki podpori javnosti realne možnosti, da Slovenijo popelje na pot okrevanja, meni predsednik države.

FINANCE
Članki
Članki Naprodaj je prvih 342 stanovanj na Brdu 41

Stanovanjski sklad je objavil razpis za prodajo 342 stanovanj v ljubljanski soseski Brdo, cene se gibljejo od 1.840 do 1.935 evrov za...

MLADI
Učitelji
Učitelji Zamude in novosti finančnega opismenjevanja

Država zamuja pri postavitvi osrednje spletne strani, ki bo namenjena finančnemu opismenjevanju prebivalstva; so pa v šolskih programih...

FINANCE
Članki
Članki Brdo: za stanovanja med 93 tisoč evrov in 255 tisoč evrov 12

Izbrani kupci stanovanj v soseski Zeleni gaj na Brdu bodo obveščeni po pošti - stanovanjski sklad bo odločbe odposlal jutri